Over de educatiemodule
Deze psycho-educatiemodule is bedoeld voor mensen die (recent) de diagnose autismespectrumstoornis (ASS) hebben gekregen. Samen met een naaste neemt u deel aan de module die bestaat uit 4 bijeenkomsten en online voorbereiding.
lees meerOver de educatiemodule
Deze psycho-educatiemodule is bedoeld voor mensen die (recent) de diagnose autismespectrumstoornis (ASS) hebben gekregen.
Het doel van de psycho-educatiemodule (PE-ASS) is het vergroten van kennis over autisme, meer inzicht in hoe het autisme zich bij u uit en welke invloed dit heeft op uw leefsituatie. Hierdoor kunt u bewustere keuzes maken op verschillende vlakken. Daarnaast draagt de PE-ASS bij aan de acceptatie van de diagnose en kan de module de communicatie en relatie met naasten verbeteren.
Samen met een naaste (psycho-educatie maatje) neemt u deel aan de module. Uw psycho-educatie maatje is iemand die nauw betrokken is bij u, zoals een partner, familielid, vriend of coach.
Voordat u met uw psycho-educatie maatje aan deze module begint, worden u en uw naaste uitgenodigd voor een individueel intakegesprek met de trainers op de polikliniek. Als we het er met elkaar over eens zijn dat deelnemen aan de training iets voor u is, wordt u door de trainers aangemeld voor de minddistrict module “Wat is autisme?”
De PE-ASS vindt plaats in een groep van maximaal 6 koppels. Er zijn 4 bijeenkomsten van 2 uur die geleid worden door 2 trainers. U bereidt de bijeenkomsten samen met uw psycho-educatie maatje thuis voor door middel van een online e-health programma: Mind District.
Het programma
De psycho-educatiemodule bestaat uit 4 bijeenkomsten, waarin verschillende thema’s aan bod komen. Ter voorbereiding van de bijeenkomsten gaat u thuis de hoofdstukken in Mind District doorlopen en de bijbehorende opdrachten maken. De informatie uit Mind District en de uitwerking van de opdracht bespreken we tijdens de bijeenkomsten.
-
Kennismaking en introductie
-
Informatieverwerking bij autisme
-
Prikkelverwerking en communicatie bij autisme
-
Sociale omgeving en evaluatie van de training
Meer informatie
Via de contactknop komt u bij mijnRadboud. Daar kunt u uw vragen stellen. Heeft u geen mijnRadboud, dan kunt u ons telefonisch bereiken.
(024) 361 35 13
contact
Locatie
Bezoekadres
polikliniek Psychiatrie
Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen