Wat is invasieve foetale therapie?
Invasieve foetale therapie is de behandeling van het ongeboren kind. Dit gebeurt bij ongeboren kinderen waar de kans groot is dat ze zonder opereren komen te overlijden. lees meerContact
Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur:
(024) 361 37 00
Avond, feest- en weekenddagen:
(024) 341 66 77
Aandoeningen
Deze aandoeningen kunnen al voor de geboorte behandeld worden.-
Het Tweeling Transfusie Syndroom (TTS) kan optreden bij tweelingzwangerschappen met een gemeenschappelijke placenta.
lees meer -
Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening waarbij het kind een opening (hernia) heeft in het middenrif (diafragma).
lees meer -
Bij Tweeling Anemie Polycythemie Sequentie delen tweelingen de bloedvaten met elkaar, waardoor van het ene kind meer bloed naar het andere kind kan stromen.
lees meer -
Tijdens TRAP ontwikkeld één kind zich normaal, terwijl de ander sterk afwijkend is. Het hart van dit kindje ontwikkelt zich onvoldoende, waardoor in dit kind een omgekeerde bloedstroom ontstaat.
lees meer
Behandelingen
Er zijn verschillende vormen van invasieve foetale therapie.-
Foetoscopische endoluminele tracheale occlusie is een behandeling voor Congenitale Hernia Diafragmatica.
lees meer -
Tijdens een laserbehandeling wordt de oorzaak van het Tweeling Transfusie Syndroom of Tweeling Anemie Polycythemie Sequentie aangepakt.
lees meer -
Bij navelstrengcoagulatie branden we de navelstreng van een ernstig ziek kind dicht om de overlevingskansen van het gezonde kind te vergroten.
lees meer -
Een EXIT-procedure is een keizersnede waarbij het kind vast blijft aan de navelstreng. Hiermee worden ademhalingsproblemen van het kindje opgelost.
lees meer