Rond alles in de oude omgeving af vóór 31 december 2024!

De oude omgeving https://nfu-ebrok.nl/ is tot 31 december 2024 online. Vóór 31 december moet de cursus worden afgerond. Dat geldt voor de e-learning (modules op 100% en nieuwsberichten gelezen), Radboudumc CSB e-learning moet afgerond zijn en het examen moet gehaald zijn uiterlijk 10 december 2024.

Herregistratiecursisten moeten de herregistratiemodule afronden vóór 31 december 2024.

Mocht het afronden vóór 31 december niet lukken, stuur dan een mail naar brok@radboudumc.nl met de reden waarom het niet gaat lukken.

Onderwijs Alle scholingen BROK-cursus: certificering en hercertificering

Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch Onderzoekers BROK

E-learning voor het verkrijgen van een BROK-certificaat en voor verlenging van de geldigheid.

Start pas met de herregistratie als jouw einddatum in zicht komt. Deze datum vind je in het BROK®-register.

lees meer

Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch Onderzoekers BROK

De Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers (eBROK®) behandelt wet- en regelgeving bij het doen van klinisch onderzoek en is verplicht voor alle onderzoekers die betrokken zijn bij WMO-plichtig mensgebonden wetenschappelijk onderzoek. Voor meer informatie, zie de landelijke NFU-pagina. Tijdens de BROK®-cursus wordt ook het Radboudumc-beleid ten aanzien van mensgebonden onderzoek behandeld.

Nadat je het BROK®-certificaat hebt behaald, wordt je einddatum geregistreerd in het BROK®-register. Schaf de BROK-herregistratiemodule pas aan als jouw einddatum in zicht komt!


Inschrijven

  • Vind meer informatie en veel gestelde vragen over de nieuwe cursus en de vernieuwde herregistratieprocedure die vanaf 1 september live is gegaan!

    lees meer


    Nieuwe BROK®-cursus per 1 september 2024

    Extern examen is verdwenen

    Op 1 september 2024 is de nieuwe BROK®-e-learning live gegaan (ebrok.nl). De inhoud van de e-learning bestaat uit een basisgedeelte en diverse verdiepingsmodules (niet-WMO onderzoek, geneesmiddelenonderzoek, onderzoek met medische hulpmiddelen en overig WMO-plichtig onderzoek).

    De nieuwe cursus wordt niet langer afgesloten met een formeel extern examen. In plaats daarvan zal je kennis tijdens de cursus online worden getoetst op verschillende momenten. De cursus bestaat uit een basisgedeelte, gevolgd door een toets binnen de cursus. Als deze toets succesvol is afgerond, moet er een verdiepingsmodule naar keuze (o.a. geneesmiddelen of medische hulpmiddelen) gevolgd worden (minimaal 1). Ook deze wordt weer afgerond met een toets. De Centrum Specifieke Bijeenkomst (CSB) is de e-learning “Mensgebonden wetenschappelijk onderzoek” en moet daarnaast ook worden afgerond. Dit wordt ook opgenomen in het BROK®-register.

    Nieuwe jaarlijkse herregistratieprocedure

    De oude 3-jaarlijkse herregistratieperiode is veranderd: om gecertificeerd te blijven, schaf je jaarlijks de herregistratiemodule aan. Na het behalen van het BROK®-certificaat blijft je kennis op peil door regelmatig in de eBROK kleine stukjes inhoud door te nemen. Elke keer als je de basis eBROK en de verdiepingsmodule(s) bijwerkt, verschuiven de einddatums mee. Je houdt op deze manier continu je BROK®-certificaat up-to-date. De meest recente einddatums van je basis eBROK en de verdiepingsmodule(s) vind je in het BROK®-register.

    Veel gestelde vragen

    Wat gebeurt er als ik in het verleden (vóór 1 sept 2024) de oude cursus (nfu-ebrok.nl) heb afgerond en het examen heb behaald?
    Als je de oude cursus hebt afgerond en het examen hebt behaald, heb je een certificaat dat 3 jaar geldig is. Schaf de herregistratie module in de nieuwe omgeving (ebrok.nl) dan pas aan als de einddatum in zicht komt, deze vind je in het BROK®-register.

    Wat moeten cursisten die nu in de oude omgeving zitten doen?
    Cursisten die de oude cursus (nfu-ebrok.nl) hebben aangeschaft houden toegang tot de oude cursusomgeving tot 31 december 2024. Ze kunnen binnen de oude omgeving ook nog examen of herexamen doen tot en met het laatste examen op 10 december 2024. Let op: alles moet vóór 31 december 2024 worden afgerond om nog via oude omgeving de BROK® af te ronden. Dat geldt voor de e-learning (modules op 100% en nieuwsberichten gelezen), CSB compleet afgerond en het examen moet gehaald zijn op uiterlijk 10 december 2024.

    Kan ik ervoor kiezen om over te gaan naar de nieuwe BROK®-cursus als ik de oude BROK®-cursus nog niet heb afgerond?
    Ja, indien er zwaarwegende redenen zijn voor het niet op tijd kunnen afronden van de cursus (bijv. examen niet gehaald, problemen met de taal, externe omstandigheden etc.), kunnen cursisten overgezet worden naar de nieuwe omgeving. Dit is mogelijk als jouw aangekocht product nog niet verlopen is en geldt enkel voor de gehele BROK®, niet voor de herregistratiemodule. De voortgang in de oude cursus wordt niet meegenomen naar de nieuwe cursus. Je begint dus opnieuw. Mocht het afronden vóór 31 december 2024 niet lukken, stuur dan een mail naar brok@radboudumc.nl met de reden waarom het afronden niet gaat lukken.

    Kan ik nog steeds de oude BROK®-cursus aanschaffen na de lancering van de nieuwe cursus op 1 september 2024?
    Het is niet meer mogelijk zijn om de oude BROK®-cursus (nfu-ebrok.nl) aan te schaffen. De oude BROK®-cursus blijft echter wel beschikbaar tot 31 december 2024 voor cursisten die de cursus reeds hebben aangeschaft. Het enige product dat je nog in de oude omgeving kunt aanschaffen van 1 september tot 1 december 2024 is een herexamen voor de BROK® (laatste examendatum is 10 december 2024).

    Meer informatie?

    We hopen dat deze informatie duidelijkheid verschaft over de aankomende veranderingen in de BROK®-cursus. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om je vraag te mailen naar onze postbus BROK.


Continue herregistratie Jaarlijks verlengen

De BROK-certificaten (basis en verdieping) houd je geldig door jaarlijks de herregistratiemodule aan te schaffen.

lees meer

Continue herregistratie Jaarlijks verlengen

Koop elk jaar de ‘Herregistratie eBROK’ module op ebrok.nl en houd je certificaten geldig. Bij het afnemen van de herregistratiemodule, ontvang je één jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. Je kennis blijft op peil door periodiek in te loggen en kleine stukjes inhoud door te nemen. Elke keer als je de basis-eBROK en de verdiepingsmodule(s) bijwerkt, verschuiven de einddatums mee. Je houdt op deze manier continue je BROK® up-to-date. De meest recente einddatums van je basis-eBROK en de verdiepingsmodule(s) vind je in het BROK®-register. Je ontvangt reminders, zodat je niet vergeet de modules bij te werken. Ben je te laat met de herregistratie, dan moet je de gehele cursus opnieuw volgen! Er is géén termijn waarin respijt wordt toegekend!


Rond alles in de oude omgeving af vóór 31 december 2024!

Ben je nog in de oude omgeving (nfu-ebrok.nl) bezig met de BROK-cursus of de herregistratie (product aangeschaft vóór 1 september 2024)? Rond dan alles af vóór 31 december 2024!

lees meer

In het kort

  • De totale cursus duurt ca. 16 uur. Jaarlijks herregisteren neemt ca. 4 uur in beslag. Om de drie jaar moet de Radboudumc-specifieke e-learning opnieuw gevolgd (duur ca. 2 uur).


  • Voor wie?

    De BROK is verplicht voor onderzoekers die betrokken zijn bij WMO-plichtig onderzoek. Onderzoekers dienen bij aanvang van de studie (of studiehandelingen) BROK-gecertificeerd te zijn.

    De BROK wordt geadviseerd voor onderzoekers betrokken bij niet-WMO-plichtig onderzoek. Deze onderzoekers zijn wel verplicht de Radboudumc specifieke e-learning over mensgebonden wetenschappelijk onderzoek af te ronden.

    Voor meer informatie over scholingsvereisten, zie de beleidslijn Scholing.


The English BROK course

The BROK course is also available in English. go to English page

Vragen

Neem contact op met de BROK-coördinator van het Radboudumc.

stuur een e-mail
  • Medewerkers
  • Intranet