Voor wie?

De BROK is verplicht voor onderzoekers die betrokken zijn bij WMO-plichtig onderzoek. Onderzoekers dienen bij aanvang van de studie (of studiehandelingen) BROK-gecertificeerd te zijn.

De BROK wordt geadviseerd voor onderzoekers betrokken bij niet-WMO-plichtig onderzoek. Deze onderzoekers zijn wel verplicht de Radboudumc specifieke e-learning over mensgebonden wetenschappelijk onderzoek af te ronden.

Voor meer informatie over scholingsvereisten, zie de beleidslijn Scholing.

Onderwijs Alle scholingen BROK-cursus: certificering en hercertificering

Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch Onderzoekers BROK

Voor een BROK-certificering moet de landelijke e-learning eBROK afgerond worden. De eBROK bestaat uit een verplichte basismodule en een verplichte verdiepingsmodule. Voor elke module ontvang je een apart certificaat waarbij het BROK basiscertificaat alleen geldig is in combinatie met minimaal één geldig verdiepingscertificaat.

lees meer

Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch Onderzoekers BROK

De Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers (eBROK®) behandelt wet- en regelgeving bij het doen van klinisch onderzoek en is verplicht voor alle onderzoekers die betrokken zijn bij WMO-plichtig mensgebonden wetenschappelijk onderzoek. Voor meer informatie, zie de landelijke NFU-pagina. Tijdens de BROK®-cursus wordt ook het Radboudumc-beleid ten aanzien van mensgebonden onderzoek behandeld.

Nadat je een eBROK basis- of verdiepingsmodule hebt behaald, worden de einddatums van de bijbehorende certificaten geregistreerd in het BROK®-register. Schaf jaarlijks de BROK-herregistratiemodule aan en houd je certificaten up-to-date!

Inschrijven

Instructies voor het inschrijven voor de huidige BROK®-cursus en herregistratie.

lees meer

Continue herregistratie Jaarlijks verlengen

De BROK-certificaten (basis en verdieping) houd je geldig door jaarlijks de herregistratiemodule aan te schaffen.

lees meer

Continue herregistratie Jaarlijks verlengen

Koop elk jaar de ‘Herregistratie eBROK’ module op ebrok.nl en houd je certificaten geldig. Bij het afnemen van de herregistratiemodule, ontvang je één jaar toegang tot de eBROK-leeromgeving. Je kennis blijft op peil door periodiek in te loggen en kleine stukjes inhoud door te nemen. Elke keer als je de basis-eBROK en de verdiepingsmodule(s) bijwerkt, verschuiven de einddatums mee. Je houdt op deze manier continue je BROK® up-to-date. De meest recente einddatums van je basis-eBROK en de verdiepingsmodule(s) vind je in het BROK®-register. Je ontvangt reminders, zodat je niet vergeet de modules bij te werken. Ben je te laat met de herregistratie, dan moet je de gehele cursus opnieuw volgen! Er is géén termijn waarin respijt wordt toegekend!


In het kort

  • De totale cursus duurt ca. 16 uur. Jaarlijks herregisteren neemt ca. 4 uur in beslag. Om de drie jaar moet de Radboudumc-specifieke e-learning opnieuw gevolgd (duur ca. 2 uur).


The English BROK course

The BROK course is also available in English. go to English page

Vragen

Neem contact op met de BROK-coördinator van het Radboudumc.

stuur een e-mail
  • Medewerkers
  • Intranet