Over het diëet
Bij patiënten die MAO-remmers gebruiken kan tyramine in het voedsel de oorzaak zijn van een sterke stijging van de bloeddruk. Daarom moeten patiënten die worden behandeld met Parnate zich aan de volgende voorschriften van het zogenaamde “tyramine-beperkte dieet” houden. lees meerAlgemene voedings-adviezen
Gebruik verse producten en bewaar deze niet te lang. Bewaar de voedingsmiddelen in de koelkast bij een temperatuur van maximaal 7 graden Celsius. lees meerAlgemene voedings-adviezen
Verse producten
Gebruik verse producten en bewaar deze niet te lang. Bewaar de voedingsmiddelen in de koelkast bij een temperatuur van maximaal 7 graden Celsius.
Melkproducten
Gebruik melkproducten vóór de op de verpakking vermelde uiterste consumptiedatum (THT). Na openen kunt u de melk(producten) nog maximaal 3 dagen gebruiken.
Kaas
Bewaar verpakte kaas na openen niet langer dan 2 weken in de koelkast, ook als is de houdbaarheidstermijn nog niet verlopen.
Vlees, vis en kip
Bereid vlees en vis zo snel mogelijk na aankoop. Ontdooi diepgevroren vlees, vis en kip altijd in de koelkast of magnetron en bereid daarna meteen.
Eieren
Bewaar eieren op een koele plaats (4-12 graden Celsius) en gebruik deze voor het einde van de houdbaarheidstermijn.
Bewaren
Bereide voedingsmiddelen dienen bij bewaring zo snel mogelijk te worden afgekoeld en in de koelkast te worden geplaatst.
Bewaar bereid vlees/vis/kip maximaal 24 uur in de koelkast (zie THT datum). Soep kunt u 24 uur na bereiding eten, als dit snel is afgekoeld en koel is bewaard.
Vleeswaren kunt u maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren. Zie de THT datum.
Stoppen Parnate
Stopt u met het gebruik van Parnate, blijf dit voedingsadvies dan nog 10 dagen volgen.
Wat u wel en niet mag eten Tijdens het tyramine beperkt dieet
Niet toegestaan | Beperkt toegestaan | Toegestaan |
Kaas:
|
|
|
Gistproducten:
|
|
|
Vlees, vleesvervangers, vis, kip en ei
|
|
|
Niet toegestaan | Beperkt toegestaan | Toegestaan |
Alcoholische en non-alcoholische dranken
|
|
|
Groente en fruit
|
|
|
Sojaproducten en gefermenteerde sauzen
|
|
|
Niet toegestaan | Beperkt toegestaan | Toegestaan |
Eénpansgerechten
|
|
|
Nagerechten
|
|
|
Overigen
|
|
|