Over het eetverslag
Voor uw afspraak bij de diëtist hebben wij u gevraagd om een eetverslag of voedingsdagboekje in te vullen. Met deze informatie krijgt uw diëtist een duidelijk beeld van alles wat u op een dag eet. Hierdoor kunnen we de behandeling afstemmen op uw persoonlijke behoefte.
lees meerInstructies invoeren eetverslag
Onderstaande richtlijnen helpen u bij het invullen van het eetverslag. Lees ze goed door voordat u met het invullen begint. We geven ook een voorbeeld van een ingevuld eetverslag. lees meerInstructies invoeren eetverslag
Onderstaande richtlijnen zijn opgesteld om u te helpen bij het invullen van het eetverslag. Lees ze goed door voordat u met het invullen begint.- Noteer op de eerste bladzijde uw lengte en gewicht.
- Vul het eetverslag in voor 1 weekenddag en 2 doordeweekse dagen.
Noteer zo nauwkeurig mogelijk:
- Wat u eet en drinkt.
- Hoeveel u eet en drinkt.
- Op welk moment van de dag u eet en drinkt.
Waar moet u op letten:
1. Omschrijf precies wat u eet. Noteer hierbij de soort of het merk van het product of stuur een etiket mee. Bijvoorbeeld:- Melk: (half)vol, mager, karnemelk of chocolademelk
- Boter: margarine, halvarine, roomboter e.d.
- Koek: sprits, gevulde koek, speculaas
- Dranken: vruchtensappen, limonade (evt. van siroop/roosvicee)
- Kleine hapjes, snoepjes, koekjes, thee/koffie met/zonder suiker of melk.
- Of u het brood besmeerd heeft.
- Het aantal grammen en mililiters.
- Het gebruik van vitaminen- en mineralenpreparaten.
- De bereiding van de warme maaltijd, bijvoorbeeld: 3 gehaktballen van 250 gram rundergehakt, aangemaakt met 1 ei, 2 eetlepels paneermeel en kruiden, gebakken in 2 eetlepels margarine/olie.
- 2 sneetjes brood
- 1 glas (halfvolle) melk
- 1 groentelepel groente
- een handje popcorn
4. Meet met behulp van een maatbeker de inhoud van uw meest gebruikte serviesgoed. Markeer dit op het serviesgoed met behulp van plakband/teken.
Voorbeeld van een ingevuld eetverslag
Naam: voornaam achternaam
Geb. datum: 01-02-03
Reg. nummer: 1234567
Dag: maandag
Datum: 01-02-03
|
VOEDINGSMIDDEL |
HOEVEELHEID |
BIJZONDERHEDEN |
ONTBIJT |
Wit brood Boter Kaas Jam Thee met suiker |
2 sneetjes Dik besmeerd, becel light 1 plak jong Ruim belegd 2 koppen, 2 klontjes |
|
IN DE LOOP VAN DE OCHTEND |
Koffie met koffiemelk Speculaasje Appel |
2 koppen, halfvolle (koffie)melk 2 x 1 x |
|
MIDDAGMAALTIJD |
Bruin brood Beschuit Boter Vleeswaren Hagelslag Halfvolle melk Jus d’orange |
2 sneetjes 1 x Dik besmeerd, becel light Salami 2 plakken Gewoon 2 glazen van 150 ml. 100 ml. |
|
IN DE LOOP VAN DE MIDDAG |
Thee met suiker Gevulde koek |
2 koppen, 2 klontjes 1 x |
|
AVONDMAALTIJD |
Kippensoep Rookworst Boerenkoolstamp Mosterd Jus Vla, vanille |
1 bord, ongebonden, met 1 eetlepel vermicelli Mager, 1 stukje 2 groentenlepels 1 theelepel 1 juslepel Vol, 1 schaaltje |
|
IN DE LOOP VAN DE AVOND |
Banaan Limonade, light Koffie met melk |
1 x 2 glazen 2 kopjes, halfvolle (koffie)melk |
Eetverslag 3 dagen printversie
Bekijk hier het lege eetverslag die u kunt printen en invullen. bekijk hier het eetverslagEetverslag 3 dagen printversie
EETVERSLAGNaam:
Geb. datum:
Reg. nummer:
Dag:
Datum:
Lengte:
Gewicht:
|
VOEDINGSMIDDEL |
HOEVEELHEID |
BIJZONDERHEDEN |
ONTBIJT |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE OCHTEND |
|
|
|
MIDDAGMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE MIDDAG |
|
|
|
AVONDMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE AVOND |
|
|
|
RECEPTUUR:
EETVERSLAG
Naam:
Geb. datum:
Reg. nummer:
Dag:
Datum:
|
VOEDINGSMIDDEL |
HOEVEELHEID |
BIJZONDERHEDEN |
ONTBIJT |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE OCHTEND |
|
|
|
MIDDAGMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE MIDDAG |
|
|
|
AVONDMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE AVOND |
|
|
|
RECEPTUUR:
EETVERSLAG
Naam:
Geb. datum:
Reg. nummer:
Dag:
Datum:
|
VOEDINGSMIDDEL |
HOEVEELHEID |
BIJZONDERHEDEN |
ONTBIJT |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE OCHTEND |
|
|
|
MIDDAGMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE MIDDAG |
|
|
|
AVONDMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE AVOND |
|
|
|
RECEPTUUR:
Instructievideo invoeren eetverslag
Instructie Digitaal eetdagboek bijhouden via eetmeter
Dit kan met behulp van de app/website van de ‘eetmeter’ van het voedingscentrum. lees meerInstructie Digitaal eetdagboek bijhouden via eetmeter
Stappen gebruik eetmeter:
- Download de app mijn eetmeter of ga naar de website eetmeter - Mijn Voedingscentrum
- Maak een account aan door voor mij eetmeter door op registreren te klikken
- Houd 3 dagen een voedingsdagboek bij de app of de website.
- Zie handleiding mijn eetmeter
- Via de app kunt u ook gebruik maken van de mogelijkheid om barcodes te scannen van producten die u eet.
- Indien alle dagen zijn ingevuld kunt u de gegevens delen met uw dietist dit kan alleen via de website. Hiervoor gaat u naar het tabblad overzicht.
- Dan heeft u 2 opties of opslaan als pdf dit kunt u vervolgens via mijn radboud verzenden ( 3 bestanden per dag 1 bestand) naar uw dietist of u slaat het dagboek op als xml bestand. De xml bestanden kunt u mailen naar secretariaat-dietetiek@radboudumc.nl onder vermelding van naam en geboortedatum.