Over het eetverslag
Voor uw afspraak bij de diëtist hebben wij u gevraagd om een eetverslag of voedingsdagboekje in te vullen. Met deze informatie krijgt uw diëtist een duidelijk beeld van alles wat u op een dag eet. Hierdoor kunnen we de behandeling afstemmen op uw persoonlijke behoefte.
lees meerOver het eetverslag
Voor uw afspraak bij de diëtist hebben wij u gevraagd om een eetverslag of voedingsdagboekje in te vullen. Met deze informatie krijgt uw diëtist een duidelijk beeld van alles wat u op een dag eet. Hierdoor kunnen we de behandeling afstemmen op uw persoonlijke behoefte. Het invullen kan digitaal via mijnRadboud of op papier. Tijdens het invullen van het eetverslag is het van belang dat u nauwkeurig invult wat en hoeveel u eet.
Instructies invoeren eetverslag
Onderstaande richtlijnen helpen u bij het invullen van het eetverslag. Lees ze goed door voordat u met het invullen begint. We geven ook een voorbeeld van een ingevuld eetverslag. lees meerInstructies invoeren eetverslag
Onderstaande richtlijnen zijn opgesteld om u te helpen bij het invullen van het eetverslag. Lees ze goed door voordat u met het invullen begint.- Noteer op de eerste bladzijde uw lengte en gewicht.
- Vul het eetverslag in voor 1 weekenddag en 2 doordeweekse dagen.
Noteer zo nauwkeurig mogelijk:
- Wat u eet en drinkt.
- Hoeveel u eet en drinkt.
- Op welk moment van de dag u eet en drinkt.
Waar moet u op letten:
1. Omschrijf precies wat u eet. Noteer hierbij de soort of het merk van het product of stuur een etiket mee. Bijvoorbeeld:- Melk: (half)vol, mager, karnemelk of chocolademelk
- Boter: margarine, halvarine, roomboter e.d.
- Koek: sprits, gevulde koek, speculaas
- Dranken: vruchtensappen, limonade (evt. van siroop/roosvicee)
- Kleine hapjes, snoepjes, koekjes, thee/koffie met/zonder suiker of melk.
- Of u het brood besmeerd heeft.
- Het aantal grammen en mililiters.
- Het gebruik van vitaminen- en mineralenpreparaten.
- De bereiding van de warme maaltijd, bijvoorbeeld: 3 gehaktballen van 250 gram rundergehakt, aangemaakt met 1 ei, 2 eetlepels paneermeel en kruiden, gebakken in 2 eetlepels margarine/olie.
- 2 sneetjes brood
- 1 glas (halfvolle) melk
- 1 groentelepel groente
- een handje popcorn
4. Meet met behulp van een maatbeker de inhoud van uw meest gebruikte serviesgoed. Markeer dit op het serviesgoed met behulp van plakband/teken.
Voorbeeld van een ingevuld eetverslag
Naam: voornaam achternaam
Geb. datum: 01-02-03
Reg. nummer: 1234567
Dag: maandag
Datum: 01-02-03
|
VOEDINGSMIDDEL |
HOEVEELHEID |
BIJZONDERHEDEN |
ONTBIJT |
Wit brood Boter Kaas Jam Thee met suiker |
2 sneetjes Dik besmeerd, becel light 1 plak jong Ruim belegd 2 koppen, 2 klontjes |
|
IN DE LOOP VAN DE OCHTEND |
Koffie met koffiemelk Speculaasje Appel |
2 koppen, halfvolle (koffie)melk 2 x 1 x |
|
MIDDAGMAALTIJD |
Bruin brood Beschuit Boter Vleeswaren Hagelslag Halfvolle melk Jus d’orange |
2 sneetjes 1 x Dik besmeerd, becel light Salami 2 plakken Gewoon 2 glazen van 150 ml. 100 ml. |
|
IN DE LOOP VAN DE MIDDAG |
Thee met suiker Gevulde koek |
2 koppen, 2 klontjes 1 x |
|
AVONDMAALTIJD |
Kippensoep Rookworst Boerenkoolstamp Mosterd Jus Vla, vanille |
1 bord, ongebonden, met 1 eetlepel vermicelli Mager, 1 stukje 2 groentenlepels 1 theelepel 1 juslepel Vol, 1 schaaltje |
|
IN DE LOOP VAN DE AVOND |
Banaan Limonade, light Koffie met melk |
1 x 2 glazen 2 kopjes, halfvolle (koffie)melk |
Eetverslag 3 dagen printversie
Bekijk hier het lege eetverslag die u kunt printen en invullen. bekijk hier het eetverslagEetverslag 3 dagen printversie
EETVERSLAGNaam:
Geb. datum:
Reg. nummer:
Dag:
Datum:
Lengte:
Gewicht:
|
VOEDINGSMIDDEL |
HOEVEELHEID |
BIJZONDERHEDEN |
ONTBIJT |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE OCHTEND |
|
|
|
MIDDAGMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE MIDDAG |
|
|
|
AVONDMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE AVOND |
|
|
|
RECEPTUUR:
EETVERSLAG
Naam:
Geb. datum:
Reg. nummer:
Dag:
Datum:
|
VOEDINGSMIDDEL |
HOEVEELHEID |
BIJZONDERHEDEN |
ONTBIJT |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE OCHTEND |
|
|
|
MIDDAGMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE MIDDAG |
|
|
|
AVONDMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE AVOND |
|
|
|
RECEPTUUR:
EETVERSLAG
Naam:
Geb. datum:
Reg. nummer:
Dag:
Datum:
|
VOEDINGSMIDDEL |
HOEVEELHEID |
BIJZONDERHEDEN |
ONTBIJT |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE OCHTEND |
|
|
|
MIDDAGMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE MIDDAG |
|
|
|
AVONDMAALTIJD |
|
|
|
IN DE LOOP VAN DE AVOND |
|
|
|
RECEPTUUR: