Naar uw afspraak behandelunit Dermatologie

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A , Verdieping 1 en volg route 678
Afdelingen Dermatologie Behandelunit

Behandelunit Dermatologie

Op onze behandelunit voeren we verschillende arbeids- en tijdsintensieve behandelingen en onderzoeken uit. Dit houdt in dat we meer tijd voor u kunnen inplannen om de zorg te intensiveren. Behandelingen die wij op de behandelunit uitvoeren zijn onder andere met:


Lichtherapie en fotodynamische therapie

De behandelunit heeft verschillende behandelmogelijkheden met UV-A en UV-B licht.

Aanmelden

Meld u aan voor uw afspraak via de volgende stappen. 

  • Neem de barcode op uw afspraakbevestiging mee
  • Inchecken bij gebouw A, volg route 678
  • Aanmelden bij aanmeldzuil Plein A1 Oost, u krijgt een ticket met oproepcode
  • Oproepcode en kamernummer op informatiescherm?
  • Loop naar de behandelkamer
lees meer

Aanmelden

Onze locatie is: Hoofingang gebouw A, route 678, kant oost. Volg de onderstaande stappen om u aan te melden. 

Denkt u aan uw afspraakbevestiging met barcode?

  • Stap 1. Bij de aanmeldzuil in de hal van gebouw A scant u de barcode op uw afsprakenbrief of uit mijnRadboud en toetst u uw geboortedatum in. Nadat uw gegevens en afspraken zijn gecontroleerd, krijgt u een ticket.
  • Stap 2. via de lift of het trappenhuis volgt u:
    • Route 678, 1e verdieping polikliniek en behandelunit/lichttherapie
    • Route 682, 2e verdieping poliklinische ingreep OK/laser
  • Stap 3. Door u opnieuw aan te melden bij de aanmeldzuil, ontvangt u een ticket met een persoonlijke oproepcode. 
  • Stap 4. Neemt u plaats in de wachtruimte. Zodra uw oproepcode op het informatiescherm in de wachtkamer komt, mag u naar de behandelkamer toe lopen. De verpleegkundige begeleidt u verder.

Team behandelunit

Op de behandelunit werken we met een specialistisch team van artsen, een (senior) co-assistent, verpleegkundigen en een verpleegassistent. Aan de afdeling is ook een medisch psycholoog verbonden. lees meer

Team behandelunit

Binnen het Radboudumc is het streven, dat u zoveel mogelijk door dezelfde arts en verpleegkundige wordt behandeld. Dit is helaas niet altijd haalbaar, omdat het behandelteam zowel op de polikliniek als op de behandelunit en/of verpleegafdeling werkt. Wij hopen op uw begrip hiervoor.    


Contact

Behandelunit Dermatologie

ma t/m vrij, 08.00 – 17.00 uur
Bij spoed buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen hoort u een antwoordapparaat met informatie over de bereikbaarheid.
(024) 361 32 80

Uw afspraak


Voorbereiding op uw afspraak

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voor uw afspraak. Er zijn een aantal zaken die u mogelijk mee moet nemen. lees meer

Voorbereiding op uw afspraak

Neem als voorbereiding voor een behandeling op de behandelunit onder andere mee: 

  • Een actueel medicatie- en zalfoverzicht. Dit kunt u eventueel bij de apotheek opvragen. 
  • Bij het starten van een zalfbehandeling: oude kleding en bijvoorbeeld een extra t-shirt met korte mouwen of een rompertje.
  • Bij een spuitinstructie: uw kant-en-klare spuit of prikpen.
  • Voor lichtpatiënten geldt: 2 uur voor de behandeling de huid niet invetten met een onderhoudszalf. 
     

Afspraak

Tijdens de eerste afspraak volgt een (intake)gesprek. Daarna krijgt u de behandeling.

lees meer

Afspraak

Eerste afspraak op de behandelunit?

Tijdens de eerste afspraak volgt een intakegesprek met de arts, senior co-assistent en verpleegkundige. Bij het gesprek gaan de arts en de verpleegkundige uitvoerig in op uw huidaandoening. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt de arts de behandeling vast. De verpleegkundige voert de behandeling uit, geeft informatie en instructie en legt uit hoe u de behandeling thuis kunt voorzetten. 

Eerste afspraak voor lichttherapie?

Op de polikliniek bespreekt uw behandeld arts met u voor welk soort lichttherapie u in aanmerking komt. De arts informeert u over onder andere de (bij)werkingen van het licht, bespreekt het zalfbeleid en schrijft de recepten voor. Vervolgens neemt de polikliniekassistente of verpleegkundige de praktische informatie en instructies over de lichtbehandeling met u door. 

Op de behandelunit geeft de verpleegkundige u aanvullende informatie en instructies over de belichting. De verpleegkundige beoordeelt uw huid en neemt met u samen het zalfbeleid door. Vervolgens start u met uw eerste belichting. Patiënten die voor een PUVA-behandeling komen, starten in principe bij het tweede bezoek aan de behandelunit. Klikt u op deze link voor meer informatie. Wij vragen u om 2 uur vóór de belichting uw huid niet in te smeren met een vette zalf. 

Afspraakbalie

Alle vervolgafspraken worden tegenwoordig door de arts of verpleegkundige georderd. Dit betekent dat u niet zelf een afspraak kunt maken aan de balie. Wel kunt u een voorkeur voor dag of tijdstip opgeven. Via MijnRadboud of via de post ontvangt u een nieuwe afspraak.


Naar uw afspraak behandelunit Dermatologie

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 1
Route: 678

bekijk route

Afspraak wijzigen

Bent u verhinderd? Bel dan op tijd met de behandelunit of wijzig uw afspraak in mijnRadboud.

lees meer

Afspraak wijzigen

Bent u verhinderd? Bel dan op tijd met de behandelunit of wijzig uw afspraak in mijnRadboud. Bij de centrale inschrijfbalie bij de hoofdingang kunt u mijnRadboud activeren. 

Via het telefoonnummer 024 - 361 32 80 is de behandelunit bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 – 17:00 uur.  

Extra informatie


Psoriasis bij kinderen

Psoriasis begint bij 1 op de 3 patiënten al op de kinderleeftijd. De kinderpsoriasis poli is een spreekuur voor kinderen met psoriasis. lees meer

Videoconsult

Op de polikliniek Dermatologie - behandelunit maken we naast de normale controleafspraken op de polikliniek, ook gebruik van videogesprekken tussen arts en ouders/kind.

lees meer

Videoconsult

Op de polikliniek Dermatologie - behandelunit maken we naast de normale controleafspraken op de polikliniek, ook gebruik van videogesprekken tussen arts en ouders/kind. Een lange reisafstand en/of minder schoolverzuim is een reden om bijvoorbeeld deze keuze te maken.

Doorgaans volgt na 3 videogesprekken, een controle bezoek aan de behandelunit.

We maken gebruik van Zaurus. Dit is een makkelijke en veilige manier via internet om een gesprek te voeren tussen de arts en patiënt in een virtuele spreekkamer, een zogenaamd videogesprek.

Wat hebt u hierbij nodig?

  • Ipad, Android tablet of Smartphone
  • Aangemaakt account en de app Zaurus op smart phone of tablet. Dit wordt uitgelegd in een uitnodigingsmail van Zaurus, die u automatisch krijgt bij het inplannen van een afspraak door onze administratie.

Tips voor het voeren van uw videogesprek

  • Medewerkers
  • Intranet