Word jij een belangrijke schakel in onze persoonsgerichte zorg?
In het Radboudumc behandelen we uitzonderlijke aandoeningen en bijzondere patiëntgroepen. Dat maakt je werk als doktersassistent zo interessant. Maak snel kennis met onze poliklinieken en kijk welke het beste bij jou past!
lees meerWord jij een belangrijke schakel in onze persoonsgerichte zorg?
Bij het Radboudumc ben jij als doktersassistent van onschatbare waarde op jouw polikliniek. Je vormt een essentiële schakel voor artsen, verpleegkundigen, collega's en vooral voor onze patiënten en hun naasten. Op welke manier precies? Dat verschilt per poli. Maar dat maakt het Radboudumc voor jou als doktersassistent juist zo’n interessante werkgever: je hebt de keuze uit meerdere poliklinieken.
Bij de ene polikliniek heb je vooral een belangrijke rol in het opvangen en begeleiden van patiënten en hun naasten. Bijvoorbeeld bij de poli psychiatrie verricht je veel medische handelingen. Soms alleen, vaak samen met een arts of arts-assistent. Denk hierbij aan bloedprikken en het meten van vitale functies bij patiënten. Je biedt ook ondersteuning aan de zorgverlener bij diagnostiek en/of behandeling. Maar op bijvoorbeeld onze kinderpoli is het weer heel anders. Deze patiëntengroep zijn allemaal kinderen tussen 0 en 18 jaar met zeer uiteenlopende ziektebeelden. Het contact met het kind en ouders staat hier voorop, waarbij je handelingen uitvoert zoals het meten van lengte en gewicht.
Maar voor welke polikliniek je ook kiest… omdat we een academisch ziekenhuis zijn met uitzonderlijke aandoeningen en bijzondere patiëntgroepen kom je telkens in aanraking met nieuwe ziektebeelden. Dat maakt je werk als doktersassistent bij het Radboudumc zo interessant en het zorgt dat je vakinhoudelijk blijft leren.
Bij ons kom je verder
Tijd voor de patiënt
De complexe aandoeningen in ons academisch ziekenhuis vragen om meer (behandel)tijd voor de patiënt. Dit merk je ook als doktersassistent. Je hebt zo meer mogelijkheden dan elders om veel voor patiënten en hun naasten te betekenen.
Onmisbare schakel
Binnen het Radboudumc werken we continu aan verbetering van de zorg. Jij bent hierin een onmisbare schakel, omdat jij een veilige gesprekspartner bent voor de patiënt. Zo ben je direct betrokken bij de verbetering van behandelmethoden en medicatie.
Stabiele werkomgeving
Ook al zijn we een groot ziekenhuis, binnen onze teams gaan we op een prettige en persoonlijke manier met elkaar om. We behandelen elkaar gelijkwaardig, wat je functie of achtergrond ook is. Dit maakt het Radboudumc tot een fijne organisatie om te werken.
Dit bieden we jou...
Persoonsgerichte zorg
Je weet patiënten snel in te schatten en past je benadering hierop aan. Persoonsgericht voor iedereen.
lees meerPersoonsgerichte zorg
In het Radboudumc staat oprechte aandacht voor patiënten centraal, en als doktersassistent vervul je hierin een essentiële rol op jouw polikliniek. Je weet patiënten snel in te schatten en past je benadering hierop aan. Door ons werk in een academisch ziekenhuis behandelen we een breed scala aan patiëntengroepen met diverse en vaak complexe aandoeningen. Dit vraagt behoorlijk wat van je sociale vaardigheden, maar het geeft je ook veel voldoening. Het zien van een lachend kind of een dankbare knik van een oudere patiënt bij het verlaten van de poli bevestigt dat jij écht het verschil maakt voor onze patiënten en hun naasten.
Wil jij bij ons aan de slag als doktersassistent? Bekijk onze vacatures of maak een job alert aan!
Praktische ondersteuning
Als doktersassistent ben jij hét visitekaartje van de polikliniek en de verbindende schakel tussen patiënt en specialist.
lees meerPraktische ondersteuning
Als doktersassistent ben je de smeerolie van jouw polikliniek. Mede dankzij jou loopt alles op rolletjes. Afhankelijk van de poli waar je werkt, sta je patiënten telefonisch en aan de balie te woord, heb je een rol in triage, plan je afspraken in en help je patiënten op weg als zij onze poli bezoeken. Als eerste aanspreekpunt ben jij van onschatbare waarde voor de eerste indruk die onze patiënten krijgen.
Je beantwoordt praktische vragen van patiënten en waar nodig stel je hen en hun naasten gerust. Zo bereid je patiënten voor op hun afspraak met de zorgverlener(s) en draag je wezenlijk bij aan een prettige zorgervaring voor de bezoekers van de poli.
Wil jij bij ons aan de slag als doktersassistent? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct!
Medische handelingen
Houd jij van veel hectiek of juist iets minder? De werkzaamheden verschillen sterk per specialisme.
lees meerMedische handelingen
Afhankelijk van de polikliniek waar je werkt, verricht je zelfstandig of samen met de arts diverse medische handelingen. Welke precies? Dat verschilt natuurlijk sterk per specialisme, maar omdat we een academisch ziekenhuis zijn met veel uitzonderlijke aandoeningen, zie en doe je bij ons dingen waar je elders niet mee in aanraking komt. Dat maakt je werk erg interessant en zorgt voor veel afwisseling. Bovendien helpen we je door opleiding om je vakinhoudelijk verder te verdiepen binnen je functie. Zo kun je ook in medisch opzicht nog meer betekenen voor de patiënt en blijf je leren binnen je specialisme.
Op welke polikliniek ligt jouw hart?
Welke polikliniek past bij jou?
-
Binnen de volwassen zorg wordt vaak onderscheid gemaakt in chirurgisch of beschouwend, maar er zijn ook specialismen waar het samenkomt.
lees meer
Volwassen
Binnen de volwassen zorg kennen we verschillende soorten zorg. Chirurgisch en beschouwend. Ook wel snijdend en niet-snijdend genoemd. Niet alle specialismen zijn zo in te delen, soms is het een combinatie.
Chirurgisch
De chirurgie is een tak van de geneeskunde waar de operatie het voornaamste bestanddeel van de therapie is, maar natuurlijk niet altijd. Voorbeelden van chirurgische afdelingen zijn: Heelkunde, Orthopedie, Urologie, Plastische chirurgie, Neurochirurgie, KNO, Oogheelkunde, Gynaecologie.
Beschouwend
De term beschouwend is eigenlijk niet op zijn plaats. Want er wordt zeker wel actief gehandeld! Denk aan medicatie, immunotherapie en scopie. De term is gekozen omdat het veelal intern georiënteerde specialismen zijn. Voorbeelden van afdelingen zijn: Reumatologie, Nierziekten, Geriatrie, Neurologie, MDL, Interne Geneeskunde, Medische Oncologie, Hematologie en Dermatologie.
Wat is het verschil in werk?
Als doktersassistent op een polikliniek van een chirurgische afdeling assisteer je bij ingrepen en verleen je wondzorg. Op een beschouwende afdeling ligt de nadruk van het werk meer op begeleiding en ondersteuning van therapie en het meten van vitale functies.
-
Op de polikliniek Amalia kinderziekenhuis behandelen we kinderen vanaf de geboorte tot 18 jaar.
lees meer -
Hier worden patiënten gediagnosticeerd en behandeld voor een psychiatrische aandoening, al dan niet in combinatie met een lichamelijk aandoening.
lees meer
Psychiatrie
Afdeling psychiatrie is een afdeling waar patiënten worden gediagnosticeerd en behandeld voor een psychiatrische aandoening, al dan niet in combinatie met een lichamelijke aandoening. Deze combinatie zorgt voor een specifiek karakter van de afdeling en daarmee ook voor de functie van doktersassistent.
Het secretariaat patiëntenzorg Psychiatrie is verdeeld over 3 onderdelen: de backoffice, de frontoffice en het aanmeldbureau. Als doktersassistent ben je werkzaam in de frontoffice. Vanuit de balie van de polikliniek ontvang je patiënten en bezoekers, plan je afspraken, beantwoord je de telefoon en regel je recepten. Ook het maken van ECG’s en bloedprikken zijn onderdeel van de veelzijdige werkzaamheden. Daarnaast ben je ondersteunend aan de spreekuurhouders wat het extra dynamisch maakt en je soms wordt gevraagd om adhoc specifieke handelingen uit te voeren.
Je werkt intensief samen met verschillende collega's, zoals psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en paramedici. Door de diversiteit aan ondersteuning zijn de werkzaamheden ook verschillend. Aan afwisseling en dynamiek geen gebrek!
We werken in een prachtig nieuw gebouw dat zelfs een internationale architectuurprijs heeft gewonnen voor de bouw en inrichting van de kliniek. Bij de bouw zijn onder meer de principes van “healing environment” toegepast. Met als doel het herstelproces van patiënten te bevorderen door een vriendelijkere, veilige omgeving te creëren.
-
Via het Flexbureau ben je flexibel inzetbaar op verschillende afdelingen in het ziekenhuis.
lees meer
FLEX
Het FLEXbureau is de afdeling binnen het Radboudumc die verantwoordelijk is voor de flexibele schil van diverse afdelingen. Een perfecte plek dus om het ziekenhuis te leren kennen en om te bekijken welke polikliniek bij jou past!
Als doktersassistent bij het FLEXbureau ben je onderdeel van een team enthousiaste en deskundige doktersassistenten. Startende maar ook ervaren doktersassistenten zijn van harte welkom! Samen met consulenten van het FLEXbureau kijk je hoeveel uur je wilt werken en op welke dagen. Samen met jou geven wij invulling aan jouw ontwikkeling als professional én als persoon.
Je valt onder de Cao umc en bent dus gewoon in dienst bij het Radboudumc. Zo maak je ook gebruik van onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
- Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
- Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage (47% of 72%).
- Als fulltime medewerker heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
- Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
- Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Wil jij bij ons aan de slag als doktersassistent? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct!
Een dag uit het leven van doktersassistenten
We laten je graag zien hoe leuk en afwisselend het werken in het Radboudumc is. Onze doktersassistenten van verschillende poliklinieken nemen je mee en laten zien hoe hun dag er uit ziet.
lees meerVeelgestelde vragen
-
Je bent inzetbaar van maandag tot en met vrijdag. Het rooster kent uiteraard wel ritme en regelmaat en wordt in onderling overleg gemaakt. Zo weet je ruim van tevoren wanneer je werkt.
-
Je diensttijden zijn variabel, soms begin je vroeg en soms wat later. De werktijden zijn tussen 07:00 en 18:00 uur zodat we onze patiënten en alle spreekuurhouders kunnen ondersteunen.
-
Om voldoende contactmomenten te hebben met het werk bieden we contracten aan vanaf 24 uur.
-
Je werkt van maandag tot en met vrijdag. Een enkele polikliniek draait een zaterdagochtend dienst.
-
Bij de ene polikliniek heb je vooral een belangrijke rol in het opvangen en begeleiden van patiënten en hun naasten. Op een andere poli verricht je juist veel medische handelingen.
lees meer
Welke werkzaamheden horen bij de functie?
Als doktersassistent op een polikliniek voer je onderstaande taken uit:
- Bloedafname via venapunctie
- Opvangen lichaamsmateriaal (kweek, urine, sputum, faeces)
- Meten vitale functies (lichaamstemperatuur, ademhaling, lengte, gewicht)
- ECG maken
- Spreekuren coördineren (welke patiënt bij welke arts op welke tijd en eventueel aanvullend handelen)
- Patiëntenadministratie (afspraken maken/verzetten, callcenter (triage), balie (ontvangst en vertrek)
Sommige poliklinieken kennen extra taken:
- Wondzorg (uitpakken/verbinden)
- Assisteren bij kleine ingrepen (poliklinische OK)
- Hechtingen verwijderen
-
Wij bieden geen meeloopdagen aan. Neem voor meer informatie over het werken als doktersassistent contact met ons op.
-
Wij hebben op het gebied van stages voor de opleiding doktersassistent een samenwerkingsverband met het ROC Nijmegen.
ROC opleiding Nijmegen -
Wij bieden een BBL opleidingstraject tot doktersassistent aan in samenwerking met het ROC in Nijmegen. Meld je aan voor een jobalert om onze vactures in de gaten te houden!
Aanmelden job alert