Over de verpleegafdeling
U komt op de verpleegafdeling hematologie voor chemotherapie, immuuntherapie, een stamceltransplantatie of CAR-T-celtherapie. Op de verpleegafdeling hematologie kunnen 30 patiënten worden opgenomen. U heeft een eenpersoonskamer. De kamers zijn voorzien van een sluis en speciale luchtbehandeling.
Uw opname bij het Radboudumc
Wordt u binnenkort opgenomen op een van onze verpleegafdelingen? Of bent u met spoed bij ons opgenomen? Dan komt er veel op u af. Hier vindt u informatie over het voorbereiden op een opname, de opnamedag, uw verblijf en uw ontslag.
Naar uw afspraak op de verpleegafdeling
Bezoekadres
Verpleegafdeling hematologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Routebeschrijving
Extra informatie voor patiënten
Door uw ziekte en de behandeling met chemo- en/of immuuntherapie, heeft u mogelijk weinig afweer tegen infecties. Daarom zijn er een aantal beschermende maatregelen getroffen om deze zoveel mogelijk te voorkomen.
lees meerExtra informatie voor bezoekers
De bezoektijden zijn van 8.00 tot 21.00 uur. Bezoek is van harte welkom op de afdeling. Omdat veel patiënten op onze afdeling een verminderde afweer hebben, hebben zij een groter risico op infecties. Daarom zijn er een aantal aandachtspunten voor u als bezoeker.
lees meerExtra informatie voor bezoekers
De bezoektijden zijn van 8.00 tot 21.00 uur. Bezoek is van harte welkom op de afdeling. Ook kinderen en kleinkinderen van patiënten zijn welkom. Omdat veel patiënten op onze afdeling een verminderde afweer hebben, hebben zij een groter risico op infecties. Daarom zijn er een aantal aandachtspunten voor u als bezoeker.
-
Op de verpleegafdeling Hematologie vragen we iedereen een mondneusmasker te dragen. Als u verkouden of ziek bent, adviseren we u om niet op bezoek te komen. Bij twijfel kunt u overleggen met de verpleegkundige.
-
Op de afdeling wordt gebruik gemaakt van sluizen en een overdruksysteem. De sluizen zijn allemaal voorzien van schuifdeuren. U mag de deur van de patiëntenkamer pas openen als de schuifdeur gesloten is en andersom.
Uw jas kunt u ophangen aan de kapstok in de sluis. Desinfecteer voor het betreden van de kamer in de sluis uw handen. Ringen, armbanden en horloges zijn niet toegestaan in de patiëntenkamer. Tassen mogen wel mee de kamer in, maar mogen niet op het bed van de patiënt gelegd worden.
U mag de patiënt begroeten met een kus of knuffel.
U mag geen gebruikmaken van het toilet van de patiënt. Kinderen die een luier dragen moeten vooraf verschoond worden. Op het bezoekerstoilet is hiervoor een voorziening aanwezig.
Spullen die op de grond gevallen zijn, moeten gereinigd worden. Vraag aan de verpleegkundige hoe u dit kunt doen.
-
Het is niet toegestaan om bloemen en planten mee te nemen naar de afdeling. De kans op een infectie wordt door bacteriën in potgrond en bloemwater vergroot. Kunststof en zijden bloemen mogen wel op de afdeling.
-
Zowel in de pantry bij de centrale lounge, als de in de pantry bij de verpleegpost kunt u gebruik maken van een koffie- en theeapparaat. Bij de pantry bij de centrale lounge kunt u gebruik maken van een magnetron.
Het is voor u als bezoeker mogelijk om (tegen betaling) te eten in het restaurant. Nadat de patiënt 2 weken is opgenomen, kunt u bij de balie van de verpleegafdeling een kortingskaart krijgen. Ook is het mogelijk om (tegen betaling) met de patiënt mee te eten. U rekent dan af bij de voedingsassistente.
-
Soms is het wenselijk dat naasten op de afdeling overnachten. In overleg met de verpleegkundige is het mogelijk om bij de patiënt op de kamer te slapen.
Behandelingen op de verpleegafdeling
Behandeling Chemotherapie Hematologie
Chemotherapie is een behandeling met cytostatica. Dit zijn medicijnen die kwaadaardige kankercellen doden en celdeling remmen.
lees meerBehandeling Doelgerichte therapie Hematologie
Doelgerichte therapie is een behandeling die zich richt tegen een specifiek kenmerk van de kankercel. Het doel is de kankercellen te doden of te remmen in hun groei.
lees meerBehandeling Stamceltransplantatie
Bij een stamceltransplantatie (SCT) brengen we gezonde stamcellen die bloed maken in uw bloedbaan. Er zijn twee soorten stamceltransplantatie: autologe en allogene.
lees meerBehandeling CAR-T-celtherapie
CAR-T-celtherapie is een behandeling tegen bepaalde agressieve vormen van lymfklierkanker. Tijdens de behandeling krijgt u CAR-T-cellen toegediend. Deze behandeling kan worden ingezet nadat ten minste twee andere behandelingen gegeven zijn.
lees meer