Uw privacy rechten en plichten

Het Radboudumc respecteert uw privacy en draagt er zorg voor dat uw persoonlijke gegevens altijd vertrouwelijk en in overeenstemming met de privacywetgeving worden behandeld.

Het is belangrijk dat uw videogesprek net zo veilig en vertrouwelijk is als een afspraak in het Radboudumc. De applicatie Zaurus brengt een beveiligde verbinding tot stand. Dat betekent dat er geen derden mee kunnen kijken. Alléén uw zorgverlener neemt deel aan het videogesprek, verder niemand. Zaurus kan niet meekijken en de gesprekken worden niet opgeslagen.

Houd voor uw privacy rekening met de ruimte waar u het gesprek start. Wilt u niet dat anderen uw gesprek volgen of gegevens zien? Zorg dan dat u voor het videogesprek in een aparte ruimte gaat zitten.

Rechten en plichten

Uw belangrijkste rechten en plichten als patiënt zijn vastgelegd in wetten, onder andere in de Wet op Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). U heeft bepaalde rechten als patiënt. Bijvoorbeeld het recht op begrijpelijke informatie over uw zorg. Naast rechten heeft u ook bepaalde plichten. Zo verwachten wij bijvoorbeeld dat u de zorgverlener informeert over belangrijke zaken.
 
Patiëntenzorg Uw afspraak Videogesprek Zaurus

Wat is een videogesprek?

Een videogesprek is een afspraak via internet, waarbij u, uw zorgverlener en eventueel uw naaste elkaar kunnen zien en horen. Tijdens het videogesprek kan uw zorgverlener ook informatie met u delen, zoals uw uitslagen van onderzoeken.

lees meer

Wat is een videogesprek?

Een videogesprek is een afspraak via internet, waarbij u, uw zorgverlener en eventueel uw naaste elkaar kunnen zien en horen. Tijdens het videogesprek kan uw zorgverlener ook informatie met u delen zoals uw medisch dossier, uitslagen van onderzoeken en medische beelden. Een videogesprek wordt ingepland:

  • Als vervanging van een afspraak in het ziekenhuis.
    Uw afspraak met uw zorgverlener kan worden omgezet naar een videogesprek. U ontvangt een bevestiging van het videogesprek via mijnRadboud of een afspraakbrief. U kunt ook zelf om een videogesprek vragen als vervanging van een afspraak in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld om reistijd te besparen of om naasten en familie mee te laten luisteren die verder weg wonen.
     
  • Voor de inschrijving van nieuwe patiënten.
    Een medewerker van de Inschrijfbalie neemt telefonisch contact met u op voor het plannen van een videogesprek om uw inschrijving compleet te maken. Via de beeldverbinding wordt  uw identiteitsbewijs (een geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs) gecontroleerd en geregistreerd. U ontvangt voor het videogesprek een uitnodiging via uw e-mail.

Helpdesk digitale zorg

Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00u en tussen 13.00 en 17.00u
(024) 361 44 43
contact

Wat heeft u nodig?

Voor een videogesprek heeft u een tablet of smartphone, e-mailadres, een Zaurus account & app en WiFi of 4G nodig.

lees meer

Wat heeft u nodig?

Tablet of smartphone

Voor het videogesprek adviseren wij de Zaurus-app op een mobiele telefoon of tablet te gebruiken. Zaurus kan ook op een computer of laptop worden gebruikt, alleen kunnen wij dan geen ondersteuning bieden bij eventuele gebruiksproblemen.

E-mailadres

Voor het aanmaken van een account en het installeren van de app ontvangt u een uitnodigingsmail met een link op uw e-mailadres dat bij ons bekend is. Zonder e-mailadres kunt u niet deelnemen aan een videogesprek. Heeft u volledige toegang tot mijnRadboud dan is uw e-mailadres bij ons bekend. Heeft u voor het eerst een afspraak in het Radboudumc? Dan ontvangen wij uw e-mailadres via uw verwijzer en anders nemen wij contact met u op.

Account

Voor het voeren van een videogesprek met uw zorgverlener ontvangt u een uitnodigingsmail. U kunt alleen een account aanmaken via de link in die mail. Zonder de uitnodigingsmail kunt u geen account aanmaken.

App

Download via de link in uw uitnodigingsmail de gratis app. Installeer de app op uw tablet of smartphone.

WiFi of 4G

Voor een stabiele verbinding heeft u op uw tablet of mobiele telefoon voldoende WiFi ontvangst nodig of goed bereik met 4G.


Tips

• Controleer een dag voor uw afspraak of u toegang heeft tot Zaurus. En of u uw afspraak in Zaurus ziet staan.

meer tips

Tips

Tips voor het videobellen:

  • Controleer een dag voor uw afspraak of u toegang heeft tot Zaurus. En of u uw afspraak in Zaurus ziet staan.
  • Zorg dat u minimaal vijf minuten voor de afspraak ingelogd bent in Zaurus en klaar zit voor het videogesprek.
  • Blijf geduldig wachten als uw zorgverlener nog niet zichtbaar is op de tijd van de afspraak. Soms loopt een spreekuur iets uit. Zodra uw zorgverlener beschikbaar is, komt hij of zij in beeld.
  • Zorg ervoor dat u in een rustige, afgesloten ruimte zit. Het is belangrijk dat het stil is in de ruimte, zodat uw zorgverlener u goed kan verstaan.
  • Zorg ervoor dat het geluid en uw microfoon aanstaan, zodat u elkaar goed kunt verstaan.
  • Verstaat of begrijpt u de zorgverlener niet? Vraag uw zorgverlener het dan opnieuw uit te leggen.
  • Is het starten van het videoconsult niet gelukt of gaat er tijdens het videoconsult iets mis? Blijf rustig en wacht geduldig. Uw zorgverlener probeert de verbinding opnieuw te starten of hij/zij neemt telefonisch contact met u op.
  • Vraag uw zorgverlener een samenvatting van de afspraken in het consult op te nemen zodat u dit later terug kunt kijken.

 



Veelgestelde vragen Inloggen, opnemen, extra deelnemer toevoegen, etc.


Een videogesprek via Zaurus: de instructies


Stap 1 Een videogesprek inplannen

Een medewerker van de polikliniek plant uw videogesprek in (telefonisch of aan de balie), net zoals bij een 'gewone' afspraak. U kunt aangeven of u een naaste toe wil voegen aan het videogesprek.

lees meer

Stap 1 Een videogesprek inplannen

Een medewerker van de polikliniek plant uw videogesprek in. Dat kan telefonisch of aan de balie, net zoals bij een 'gewone' afspraak. U kunt aangeven of u een naaste toe wil voegen aan het videogesprek. Vervolgens ontvangt u een afspraakbevestiging via mijnRadboud. Als u geen toegang heeft tot mijnRadboud heeft ontvangt u een afspraakbrief.

Extra deelnemer toevoegen aan videogesprek

U kunt een extra deelnemer toevoegen aan uw videogesprek. Bijvoorbeeld uw naaste of mantelzorger. Geef via een bericht in mijnRadboud de naam en het e-mailadres van de extra deelnemer door aan de polikliniek waar u onder behandeling bent. De extra deelnemer ontvangt een uitnodigingsmail met een link om een account aan te maken. Daarna kan hij deelnemen aan het gesprek.

U kunt ook zelf een deelnemer toevoegen aan het videogesprek via de gasttoegang. Klik in de spreekkamer van Zaurus op ‘Meer’ en daarna op ‘Gasttoegang’. Deel de link onder ‘Deelnemen via link’ en de ‘Spreekkamer code’ met de extra deelnemer. Na het aanmaken van een account kan hij deelnemen aan het gesprek.

>> Naar stap 2 <<


Stap 2 E-mail aanmaken account en installeren app

Als u voor het eerst een videogesprek voert via Zaurus, ontvangt u een e-mail met een link voor het aanmaken van een account en het installeren van de app. Heeft u eerder een videogesprek via Zaurus gevoerd? Dan kunt u deze stappen overslaan.

lees meer

Stap 2 E-mail aanmaken account en installeren app

Als u voor het eerst een videogesprek voert via Zaurus, ontvangt u een e-mail met een link voor het aanmaken van een account en het installeren van de app. Bekijk hiervoor de instructievideo.

Heeft u eerder een videogesprek via Zaurus gevoerd? Dan ontvangt u geen nieuwe uitnodigingsmail. U kunt onderstaande stappen overslaan en direct inloggen met de accountgegevens die u voor uw eerste videogesprek heeft aangemaakt. Ga naar stap 3.

Ontvangst e-mail

Zodra uw videogesprek gepland is, ontvangt u een e-mail op uw e-mailadres dat bij ons bekend is. Het onderwerp van de mail is ‘Het Radboudumc nodigt u uit voor een videogesprek’. Deze mail kan ook in uw ongewenste mail of spambox terecht komen. Gebruik de link in de e-mail voor het aanmaken van een account bij Zaurus en het installeren van de app Zaurus op uw smartphone of tablet.

  • Account aanmaken

Om een videogesprek te kunnen voeren heeft u een account nodig bij Zaurus. Het aanmaken van een gratis account doet u eenmalig via de link in de e-mail.

Vul uw voor- en achternaam in en kies een wachtwoord wat voldoet aan de volgende eisen:

  • Minimaal 8 karakters
  • Minimaal 1 kleine letter
  • Minimaal 1 hoofdletter
  • Minimaal 1 cijfer/getal
  • Minimaal 1 speciaal teken: ! . , / @ + = - _

U kunt zien aan de groene vinkjes of uw wachtwoord aan alle eisen voldoet. Pas als alle vinkjes groen zijn, kunt u op ‘Volgende’ klikken.

Controleer in de samenvatting of alle gegevens goed zijn ingevuld. Klik op ‘Volgende’. U wordt dan doorgeleid naar de Appstore of Google Playstore.

Bij volgende videogesprekken kunt u gebruik maken van hetzelfde account met het door u opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Onthoud uw gebruikersnaam en wachtwoord of sla deze gegevens op een veilige plek op.

  • Installeren app Zaurus 

Na het aanmaken van uw account, downloadt u via de Google Play Store (Android) of Appstore (iOS) de gratis app Zaurus. Het installeren van de app doet u eenmalig via de link in de e-mail (download de app alleen via de link in de e-mail, zo voorkomt u een foutmelding bij het starten van het videogesprek). Bij volgende videogesprekken kunt u gebruik maken van dezelfde app. Installeer beschikbare updates van de app (automatisch) op uw smartphone of tablet.



>> Naar stap 3 <<


Stap 3 Videogesprek starten

Open 10 minuten voor de afspraaktijd van het videogesprek alvast de app Zaurus en log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

lees meer

Stap 3 Videogesprek starten

We raden u aan om ongeveer 10 minuten voorafgaand aan uw afspraak onderstaande stappen te doorlopen:

1. Ga in een rustige ruimte zitten met zo min mogelijk omgevingsgeluiden. Gebruik eventueel oortjes of een koptelefoon.

2. Open via uw smartphone of tablet (geen laptop!) de app Zaurus. Controleer of uw batterij goed is opgeladen, houd anders uw oplader bij de hand.



3. Log in met het door u aangemaakte account met uw e-mailadres en wachtwoord.




4. Klik bij de melding ‘Zaurus wil je berichten sturen’ op ‘Sta toe’.Dit is noodzakelijk voor een goede werking zoals het ontvangen van de oproep voor het videogesprek.




5. Er opent zich een scherm met hierop een overzicht van de videogesprekken die voor u gepland staan of al zijn geweest. Zorg ervoor dat u, in geval van meerdere afspraken, het juiste gesprek kiest: controleer de datum en tijd.




6. Vervolgens komt u in de digitale spreekkamer. In de digitale spreekkamer staat een welkomstbericht. Soms is er een baliemedewerker beschikbaar waarmee u kunt chatten via de chatfunctie onderaan in uw scherm.



7. Wij vragen u zich aanwezig te melden voor het videogesprek. Uw zorgverlener weet dan dat u klaar bent voor uw afspraak. Klik hiervoor op de knop ‘Aanwezig’ (deze knop verschijnt één uur voor de afspraaktijd in de digitale spreekkamer).

 

8. Uw smartphone of tablet mag in de standby-stand springen. Zodra uw zorgverlener aan de digitale spreekkamer is toegevoegd, kan het videogesprek beginnen. U ontvangt dan een oproep in beeld en ziet een groen vakje ‘Neem deel aan het videogesprek’ in de digitale spreekkamer.


Als de mobiele telefoon of tablet in de stand-by modus staat, kunt u de oproep beantwoorden door het pijltje naar rechts te swipen en op de knop video te klikken.


9. Als u meldingen ontvangt ‘Zaurus wil toegang tot de microfoon’ of ‘Zaurus wil toegang tot de camera’ is het belangrijk dat u toestemming geeft voor het gebruik van de microfoon en de camera.




9. Om het gesprek af te sluiten, klikt u op het scherm en vervolgens op het rode telefoontje. Het gesprek is nu helemaal afgesloten. Als er een baliemedewerker in de spreekkamer aanwezig is, kunt u eventueel via de chatfunctie een vervolgafspraak inplannen. Heeft u naderhand nog vragen aan uw zorgverlener? Stel deze via mijnRadboud.


Uw privacy rechten en plichten

Het is belangrijk dat uw videogesprek net zo veilig en vertrouwelijk is als een afspraak in het Radboudumc. lees meer

Verhinderd?

Neem dan uiterlijk 24 uur van tevoren contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Zo voorkomt u dat we de kosten van de afspraak in rekening moeten brengen.
  • Medewerkers
  • Intranet