Lokale gelPUVA voor hand en voet
Voor de lokale gelPuva-behandeling smeert de verpleegkundige uw handen en/of voeten in met gel. Deze gel maakt uw huid gevoelig voor het UVA-licht. Via deelbelichters worden uw handen en/of voeten belicht. Op de dag van de PUVA-behandeling beschermt u uw huid gedurende 24 uur tegen blootstelling aan zonlicht.
Contact
Behandelunit Dermatologie
Bij spoed buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen hoort u een antwoordapparaat met informatie over de bereikbaarheid.
(024) 361 32 80
Over de behandeling
Voorbereiding
- Smeer minstens 2 uur vóór de belichting uw huid niet in met een vette zalf
- Neem de voorgeschreven onderhoudszalf en de UV-bril mee
- Daarnaast adviseren wij u om uw sieraden en/of horloge af te doen.
Behandeling
Op de dag van de belichting, smeert de verpleegkundige uw handen en/of voeten in met gel. Deze gel maakt uw huid gevoelig voor het UVA-licht.
lees meerLeefregels
Op de dag van de PUVA-behandeling beschermt u uw huid gedurende 24-uur aan blootstelling door zonlicht, ook als het bewolkt is.
lees meerLeefregels
- Op de dag van de PUVA-behandeling beschermt u uw huid gedurende 24-uur aan blootstelling door zonlicht, ook als het bewolkt is. U draagt dan katoenen handschoenen en/of sokken. Katoenen handschoenen krijgt u van de afdeling.
- Vensterglas biedt geen bescherming tegen UV-A licht van de zon. Daarom is het belangrijk dat u ook binnenshuis en in de auto uw huid beschermt tegen zonlicht.
- Tijdens de PUVA-behandeling mag u niet zonnebaden of gebruik maken van zonnebank, hoogtezon of solarium.
Bijwerkingen
Langdurige blootstelling aan UV-A licht kan een versnelde veroudering van uw huid en huidkanker veroorzaken. Ook langdurige lichttherapie kan deze risico’s verhogen. Vraag advies aan uw arts als er ongewone plekjes op uw huid voorkomen.
lees meerBijwerkingen
Langdurige blootstelling aan UV-A licht kan een versnelde veroudering van uw huid en huidkanker veroorzaken. Ook langdurige lichttherapie kan deze risico’s verhogen. Vanzelfsprekend streven we ernaar het risico op huidkanker en veroudering van de huid zoveel mogelijk te beperken. Vraag advies aan uw arts als er ongewone plekjes op uw huid voorkomen. Ook als u last heeft van jeuk, roodheid en huiduitslag.
Bij ernstige verbranding neemt u telefonisch contact op met: (024) 361 32 80. Bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur. ’s Avonds, in het weekend en op feestdagen volgt u het doorkiesmenu.
Meer informatie
Behandelunit Dermatologie
Sommige dermatologische behandelingen zijn arbeids- en tijdsintensief. Deze verrichten we op de behandelunit Dermatologie.
lees meerNaar uw afspraak behandelunit Dermatologie
Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 1
Route: 678
Naar uw afspraak behandelunit Dermatologie
Bezoekadres
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen