Wat is een sluitspierprothese (AMS 800™)?
De sluitspierprothese is een behandeling voor stressincontinentie bij mannen. Hierbij plaatsen we met een operatie een manchet rondom de plasbuis. lees meerWat is een sluitspierprothese (AMS 800™)?
De sluitspierprothese is een behandeling voor stressincontinentie bij mannen. Hierbij plaatsen we met een operatie een manchet rondom de plasbuis. Vloeistof vanuit een drukballon vult de manchet en drukt de plasbuis dicht. Met een pompje in de balzak kunt u de manchet leeg pompen. Hierdoor gaat de druk van de plasbuis en kunt u plassen. Na een tijdje sluit de manchet zich weer vanzelf af.De operatie Wat kunt u verwachten?
Via een snee tussen de balzak en de anus leggen we uw plasbuis vrij. Hier plaatsen we de manchet rondom de plasbuis. Ook maken we een snee in de onderbuik, net boven de lies. lees meerDe operatie Wat kunt u verwachten?
Via een snee tussen de balzak en de anus leggen we uw plasbuis vrij. Hier plaatsen we de manchet rondom de plasbuis. Ook maken we een snee in de onderbuik, net boven de lies. Hier brengen we de drukballon en het pompje naar de balzak in. Als alle onderdelen zijn ingebracht, verbinden we deze met elkaar via een snee boven de lies.De prothese bestaat uit:
- Een manchet die om de plasbuis ligt.
- Een drukballon die naast de blaas ligt.
- Een pompje dat in de balzak zit.
- Slangetjes die de manchet, drukballon en pompje met elkaar verbinden.
In rusttoestand zit er een steriele vloeistof in de manchet. Daardoor wordt de plasbuis licht samengeknepen en blijft de urine in de blaas. Om te kunnen plassen, moet u de manchet leegmaken. De vloeistof gaat dan tijdelijk naar de drukballon. Dit doet u door een paar keer op het onderste, zachte gedeelte van het pompje te drukken. De manchet is dan leeg en de plasbuis open, waardoor de urine weg kan lopen. Na het plassen vult de manchet zich automatisch weer met vloeistof. Na een paar minuten is de manchet weer genoeg gevuld om de plasbuis goed af te sluiten.
Na de operatie Waar moet u rekening mee houden?
Na de operatie gaat u naar de uitslaapafdeling totdat u wakker bent van de narcose of de ruggenprik is uitgewerkt. Als u fit genoeg bent, gaat u weer terug naar de verpleegafdeling. lees meerUw opname bij het Radboudumc
Wordt u binnenkort opgenomen op een van onze verpleegafdelingen? Of bent u met spoed bij ons opgenomen? Dan komt er veel op u af. Hier vindt u informatie over het voorbereiden op een opname, de opnamedag, uw verblijf en uw ontslag.
lees meerBehandeling Anesthesie
Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.
lees meerAfdeling Urologie
De specialisten van de afdeling Urologie onderzoeken en behandelen patiënten met aandoeningen aan de nieren, urinewegen of geslachtsorganen.
lees meer