Over de opleiding
Het theoretische deel van het opleidingsprogramma start in jaar 1 en duurt tot het einde van de opleiding. In het eerste deel van de opleiding wordt wetenschappelijke methodologie onderwezen met een verdere introductie tot het doen van eigen onderzoek.
lees meerOver de opleiding
Het theoretische deel van het opleidingsprogramma start in jaar 1 en duurt tot het einde van de opleiding. In het eerste deel van de opleiding wordt wetenschappelijke methodologie onderwezen met een verdere introductie tot het doen van eigen onderzoek. Actieve deelname van de AIOS aan onderzoeksprojecten met betrekking tot groei en ontwikkeling van orofaciale structuren is vereist. Het onderzoek begint in het eerste jaar.
Theoretische cursussen en preklinische training
De behandeling van patiënten wordt voorafgegaan door theoretische cursussen en een uitgebreide preklinische training in diverse technieken. Kennis van en inzicht in behandelingsstrategieën en -procedures wordt vooral verkregen door gezamenlijke besprekingen.
Klinische ervaring
De helft van de werkweek bestaat uit patiëntenbehandeling. Daar wordt uitgebreide klinische ervaring opgedaan door toepassing van diverse technieken (zoals vaste, uitneembare, functionele en extra-orale apparatuur). Een vast onderdeel van de opleiding is een stage bij het Radboudumc Expertisecentrum Schisis. Daarnaast nemen AIOS deel aan andere gecombineerde interdisciplinaire spreekuren (zoals het orthognatisch spreekuur of het spreekuur met de MFP tandarts waar bijv. oligodontiepatiënten worden gezien).
Solliciteren
We hebben per 1 april 2025 plaats voor 10 tandartsen in de specialistenopleiding in de Dento-Maxillaire Orthopedie. We zijn op zoek naar slimme, zeer gemotiveerde mensen die graag willen werken in een boeiende en creatieve omgeving. Een team player zijn en aantoonbare onderwijs- en/of onderzoekservaring zijn een pre.
Ben je een BIG-geregistreerde tandarts die al enige ervaring heeft opgedaan in de algemene praktijk of sta je op het punt om je opleiding Tandheelkunde af te ronden? Heb je de ambitie om het vak van orthodontist vooruit te brengen? Dan maken we graag kennis met je.
Sollicitatieproces
Sollicitanten wordt verzocht vóór 1 oktober een motivatiebrief en een cv op te sturen. Gebruik dit sjabloon voor uw cv wanneer u solliciteert. Ook vragen we twee referentierapporten toe te sturen, met de input van twee professionele referenten. Gebruik hiervoor het sjabloon voor het referentierapport. De referentierapporten ontvangen we graag zo snel mogelijk maar u kunt ze op een later moment toesturen. Sollicitaties worden ingestuurd via de vacature. De motivatiebrief mag gericht zijn aan de opleider, Dr. E.M. Ongkosuwito.
Gesprekken
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 22 en 29 november 2024. Na de sollicitatieprocedure worden kandidaten voor 20 december 2024 geselecteerd.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacqueline Verhoeven, coördinator specialistenopleiding orthodontie (024 361 88 24 ) of Jacqueline.Verhoeven@radboudumc.nl.
In het kort
-
Tandartsen met een BIG-registratie.
-
Wat is er nodig om te mogen starten?
lees meer
Toelatingseisen
Kandidaten moeten zijn afgestudeerd als tandarts (DDS of DMD) aan een erkende instelling. Voordat zij aan de specialistenopleiding Orthodontie kunnen beginnen moeten zij in Nederland als tandarts geregistreerd staan (BIG registratie).
-
Alle theoretische cursussen worden afgesloten met een examen. Er is ook een praktijkexamen.
lees meer
Certificaat
Alle theoretische cursussen worden afgesloten met een examen. Aan het eind van de eerste drie jaar moet een praktijkexamen worden afgelegd. Na vier jaar en als aan alle eisen is voldaan, wordt de opleiding afgesloten met een extern examen door de Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen van de KNMT. Dit examen bestaat uit een mondeling examen, de presentatie van 12 casussen behandeld door de arts-assistent, een discussie over 2 nieuwe casussen gepresenteerd door de examencommissie en de verdediging van de onderzoeksresultaten. Bij succesvolle afronding van het examen wordt een certificaat uitgereikt. Als de kandidaat voldoet aan de criteria voor erkenning van zijn/haar tandartsdiploma in Nederland (registratie in het zogenaamde BIG-register), dan kan registratie in het Nederlandse register van orthodontisten worden verkregen.
Daarnaast kan voor degenen die het postdoctorale programma in de orthodontie combineren met een PhD-programma, een PhD-graad worden toegekend nadat aan alle eisen is voldaan (doctoraalscriptie en de openbare verdediging daarvan).
-
Dit programma start op 1 april van de oneven jaren.
-
Je hoeft niet te betalen voor dit programma. Tijdens de 4 jaar durende opleiding krijg je betaald voor je werkuren en mag je niet buiten de universiteit werken.
Meer weten? Neem contact op
Jacqueline Verhoeven
Coördinator specialistenopleiding
contactformulier
Afdeling Orthodontie
Beugels zijn tegenwoordig heel gewoon. Veel kinderen en volwassenen hebben er een. Met een beugel kunnen we scheve tanden rechtzetten. Ook kunnen we de groei van de kaken beïnvloeden. De behandelingen vinden plaats op de Polikliniek Orthodontie.
lees meer