Dit leer je

Je onderhoudt alle hulpmiddelen en apparatuur die nodig zijn voor een operatie en bereidt deze voor. Je assisteert de anesthesioloog bij het in- en uitleiden van de narcose. Je bewaakt de vitale functies van de patiënt tijdens de operatie en bent de schakel tussen patiënt en operatieteam.
Onderwijs Alle scholingen Anesthesiemedewerker

Over de opleiding

Als anesthesiemedewerker assisteer je de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt vóór, tijdens en na de operatie.

lees meer

Over de opleiding

Als anesthesiemedewerker assisteer je de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt vóór, tijdens en na de operatie. Je leert alle materialen, medicamenten en apparatuur die tijdens een operatie nodig zijn voor de narcose (het in slaap brengen van de patiënt) te verzorgen. Daarnaast leer je hoe de vitale lichaamsfuncties van de patiënt te bewaken vóór, tijdens en na de operatie. Je wordt expert in het bedienen van de anesthesieapparatuur. Na de operatie begeleid je de patiënt naar de verkoeverkamer. Anesthesiemedewerker is een uitdagend beroep met veel afwisseling!

Waar volg je deze opleiding

Je kunt de opleiding Anesthesiemedewerker op verschillende plekken volgen, in verschillende vormen. Tijdens de stages in het Radboudumc word je begeleid door gediplomeerde OK-medewerkers of derdejaars studenten en praktijkopleiders van de afdeling Operatiekamer.


Meer weten? Neem contact op

Praktijkopleider OK

(024) 361 97 11
contactformulier

In het kort

  • Je bent punctueel, stressbestendig en flexibel. Ook blijf je rustig in onverwachte omstandigheden.


  • Zoveel tijd kost het

    De opleiding heeft een duale structuur. De studie begint met een periode op school, daarna begint je werk op een operatiekamercomplex. In iedere leerperiode werk je een aantal weken en volg je een aantal weken onderwijs. De lengte van de opleiding Anesthesiemedewerker varieert en hangt af van de theorieaanbieder en het aantal EPA’s dat jij nog dient te behalen.


  • Zo word je toegelaten

    Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

    Je hebt een havo- of vwo-diploma met scheikunde en een mbo-diploma niveau 4 (gericht op zorg) met scheikunde in de vooropleiding of een afgeronde hbo-studie.

    Solliciteren voor een praktijkplek bij het Radboudumc kan elk jaar vanaf november tot en maart. Als je wordt aangenomen, dan verzorgt het Radboudumc je aanmelding bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

    Fontys en Saxion

    Kijk voor de toelatingseisen van deze routes op de opleidingspagina's:


Radboudumc Beroepentoer in de praktijk

Heb jij belangstelling voor een beroep in de gezondheidszorg maar twijfel je nog welk beroep bij jou past? Het volgen van een Radboudumc Beroepentoer kan je helpen!

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet