Over je coschap

In dit coschap ga je meekijken met alle poli’s (geheugenpoli, valpoli, dagonderzoekcentrum, algemene geriatriepoli), MDO en relevante overlegstructuren. Zie het vaste weekprogramma. In de loop van de 4 weken zal je steeds meer zelfstandig  (onder supervisie) nieuwe patiënten op de poli zien, zelfstandig consulten en evt klinische opnames doen. Er wordt een afspraak gemaakt met de afdeling Medische Psychologie voor het meekijken bij een Neuropsychologisch onderzoek.

Op de eerste maandagmiddag van het co-schap vindt er een introductiegesprek plaats met Nienke Golüke waarin de leerdoelen van het co-schap en persoonlijke leerdoelen besproken worden. Graag deze alvast voor te bereiden.


Over je coschap

Je staat aan het begin van het coschap Ouderengeneeskunde in het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Hopelijk vind je snel je plek en heb je een leuke en leerzame periode.

lees meer

Melden op de eerste dag

Je meldt je de eerste dag om 08.30 uur bij poli geriatrie, vleugel A, wachtruimte 5, bij het secretariaat.

Medewerkers

Tijdens je coschap krijg je te maken met de volgende medewerkers:

  • Mw. N.M.S. Golüke, klinisch geriater, co-assistentenopleider
  • Mw. D.C.M. Verheijen, klinisch geriater, plaatsvervangend co-assistentenopleider
  • Hr. A. Janse, klinisch geriater
  • Mw. N. Veltman, klinisch geriater
  • Hr. M. Grotenhuis, klinisch geriater
  • Hr. R. Kriekaart, klinisch geriater
  • Mw. C. Stein, klinisch geriater
  • Hr. J.F.L.P. Looijschelder, physician assistant klinische geriatrie

Rooster

Bekijk hier de indeling en het rooster van je coschap.

lees meer

Rooster

Basisprogramma zie hieronder. In wisselende mate zal ook tijd nodig zijn voor opzoeken of uitwerken van informatie, voorbereiden van patiëntpresentatie, etc. Dit kan het beste tijdens de controlepoli- en consulttijden.

Dagelijks: 8.30 uur overdracht in de huiskamer, zodra de dienstdoende geriater van de interne overdracht komt. Dan wordt ook bekeken of er een geplande klinische opname is en of die door de coassistent gedaan kan worden.

Nieuwe patiënten op de polikliniek zien en consulten verrichten. Het is de bedoeling om met zoveel mogelijk verschillende poli’s mee te kijken (valpoli/geheugenpoli etc.). De secretaresse maakt hiervoor een indeling, dat op de eerste dag van het coschap overhandigd wordt. Je kan afwijken van het schema op geleide van jouw leerdoelen, stem dit wel af met eventuele andere coassistenten/stagiaires die aanwezig zijn. Meelopen met de grote visite en meegaan naar de Riethorst (GGZ; Pro Persona) wordt daarbij ook ingepland.

Donderdag: 08.30 uur onderwijs. 12.30-13.30 uur multidisciplinair overleg geheugenpoli. 16.00-16.30 uur polyfarmacie overleg op de afdeling ouderengeneeskunde (A2-1).

Vrijdag: 12.30-13.30 uur klinische conferentie voor huisartsen en specialisten in het Auditorium met lunch (huisartsenpraatje)  (niet in de schoolvakanties).


Onderwijs

Hier vind je informatie over supervisie en beoordeling.

lees meer

Onderwijs

PICO

Op de laatste donderdag van het coschap (om 8.30uur) wordt (i.p. naar aanleiding van een actuele klinische vraag) een PICO gepresenteerd door elke reguliere coassistent.

Nienke Golüke begeleidt hierin.

Supervisie

Geschiedt door alle geriaters, ondersteund door de PA, arts-assistenten, verpleegkundigen en poli-assistenten. Dit gebeurt zowel mondeling als met behulp van KPB’s in het portfolio. In totaal moeten 20-25 KPB’s aan het eind van het coschap zijn ingevuld. De KPB “geriatrische anamnese” dient aan het eind van dit coschap op voldoende niveau zijn afgerond (5 KPB’s op niveau 3b of hoger).

Tussentijdse evaluatie en eindbeoordeling

Na 2 weken volgt een tussentijdse evaluatie, in principe door Nienke Golüke. Bij haar afwezigheid zal de evaluatie worden gedaan door Desirée Verheijen. Het afsluitend beoordelingsgesprek zal aan het eind van coschap worden gedaan door Nienke Golüke (of bij afwezigheid Desirée Verheijen). Het eindcijfer wordt bepaald op basis van verschillende aspecten, zie het betreffende eindbeoordelingsformulier.

  • Medewerkers
  • Intranet