Over het coschap
Je staat aan het begin van je coschap Neurologie in Bernhoven Ziekenhuis. Hopelijk vind je snel je plek en heb je een leuke en leerzame periode.
lees meerOver het coschap
Doel coschap neurologie
Verwerven van competenties binnen de neurologie maar bovenal veel zien en leren. Belangrijk daarbij is dat jij degene bent die het co-schap succesvol kan maken. Je bent bij ons om dingen te leren, maak daar gebruik van. Dus als je iets niet weet of snapt, vraag het; wij zullen je begeleiden en proberen je te prikkelen, maar het initiatief ligt bij jou.
Beschrijving Vakgroep
De vakgroep neurologie bestaat uit 8 neurologen:
- Dhr. dr. W.J.T. van de Beek
- Mw. dr. A.E.P. Bouwmans
- Mw. W.H. Galama
- Dhr. J. Kliffen
- Dhr. J.J.B. Klück
- Dhr. B. van de Langerijt
- Dhr. J. Lion
- Mw. M. Stuivenvolt
Wij zijn allen algemeen neuroloog met ieder zijn aandachtsgebied(en). Angela Bouwmans en Jasper Kliffen zijn formeel opleider co-assistenten.
De opleiders van coassistenten en afdeling Zorgopleidingen wensen je een prettig en leerzaam coschap.
Wij hechten er belang aan van je terug te horen hoe je de begeleiding ervaren hebt en of je voldoende leersituaties aangeboden hebt gekregen.
Melden eerste dag
Je ontvangt een brief waarin staat waar en hoe laat je je op je eerste stagedag moet melden. Heb je deze niet ontvangen, neem dan contact op met mevr. Henderson i.henderson@bernhoven.nl .Ziek of afwezig?
Bij onverwachte afwezigheid en/of ziekte graag dit melden net voor 8.00 uur. Via de centrale kan doorverbonden worden met de dienstdoende neuroloog. Dit kan ook doorgegeven worden aan je mede co-assistent.
Praktische zaken
Hiervoor krijg je een vragenlijsten toegestuurd, die je binnen 5 werkdagen met een kopie van je paspoort (ook van de pagina waarop je BSN vermeld staat) of identiteitskaart (voor en achterkant) dient te retourneren naar i.henderson@bernhoven.nl
Aanvullende practische zaken:
Stagebegeleider/opleiders
Mw. dr. A.E.P. Bouwmans
Dhr. J. Kliffen
Secretariaat en polikliniek
Het secretariaat neurologie (kantooromgeving 2de verdieping) is telefonisch bereikbaar op nummer 0413-401515, de polikliniek op 0413-401952 (consultomgeving begane grond; route 020).
Klinische afdelingen
De afdeling neurologie bestaat uit de Stroke Care Unit op de 2de verdieping (ICU/CCU/SCU) en de verpleegafdeling op de 3de verdieping (B3-Oost).
Voorbereiding
Er wordt uitgegaan van een succesvolle afsluiting van de voorbereiding zoals door de faculteit aangeboden. Enige extra oriëntatie op veel voorkomende dagelijkse problemen zoals hoofdpijn, radiculaire klachten en wegrakingen enzovoorts maakt het coschap nog meer rendabel.
Diensten
Tijdens het coassistentschap Neurologie te Uden zijn er geen avond- en nachtdiensten voor de coassistenten. Het patiëntenaanbod is over het algemeen te wisselend om dit soort diensten rendabel te laten worden.
Kamer, telefoons, computer, handboeken
De coassistenten delen de kamers met de andere medewerkers op de poliklinieken, in de kliniek en in de kantoorruimte. Er zijn telefoons beschikbaar voor beide coassistenten.
Op de polikliniek is er toegang tot het ziekenhuisnetwerk en internet. Hiervoor wordt een inlogcode verstrekt. Een uitgebreid assortiment van handboeken en andere literatuur in bezit van de neurologen is op de polikliniek ter inzage.
Kleding/houding
Van de coassistent wordt verwacht dat hij of zij verzorgd gekleed gaat. Tijdens de poliklinische werkzaamheden hoeft er geen witte jas gedragen te worden. Bij de klinische werkzaamheden wordt dit wel verwacht. De coassistenten zullen ook zeker beoordeeld worden op hun wijze van omgang met patiënten en ziekenhuismedewerkers.
Onderwijs
Het onderwijs wat ziekenhuisbreed om de paar weken aan de arts-assistenten wordt gegeven is ook voor de coassistenten toegankelijk en verplicht, ook als het niet-neurologische onderwerpen betreft.
Werktijden
De dagelijkse werkzaamheden beginnen rond 8.00 uur en worden over het algemeen beëindigd tussen 17.00 en 18.00 uur. Bij presentatie van een neurologische patiënt aan het einde van de dag kan van de coassistent verwacht worden dat hij of zij wat langer blijft, dit alles in overleg en binnen redelijke grenzen.
Wij hechten aan een prettige sfeer en informele omgang met elkaar en zien de coassistenten als onze toekomstige collega’s en willen graag laten zien hoe een ieder met plezier in een drukke perifere praktijk kan werken. De neurologen zijn ook graag bereid om in te gaan op vragen over praktijkvoering, financiering en dergelijke.