Virtuele stage benigne hematologie

Een tour door het werkveld van de Hematologie, dat willen veel studenten die de minor ervan volgen. Met een drukke poli is dat alleen niet zo realistisch. Hematoloog Britta Laros bedacht er iets op: een virtuele stage. Hoor hoe het ontwikkelproces vordert. Neem een virtueel kijkje op de afdeling hematologie en verdiep je in het verhaal van mevrouw Kuhlman en ervaar hoe het is om een stollingsstoornis te hebben. Naast dit verhaal krijg je een beeld van enkele niet zo in het oog springende specialismen en werkvelden zoals bijvoorbeeld de revalidatiegeneeskunde, de klinische chemie en een zelfstandig bedrijf gespecialiseerd in laboratoriumdiagnostiek thuis bij de patiënt.

Onderwijs Alle events Onderwijsmarkt Leren in een veranderende wereld

Over de onderwijsmarkt

De Radboudumc Health Academy organiseert voor de tweede keer een onderwijsmarkt. Dé plek om je als docent of onderwijskundige bij te laten praten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van (zorg)onderwijs. Wissel ervaringen uit met andere docenten of neem deel aan een van de interessante workshops. De onderwijsmarkt is kosteloos te bezoeken en vindt plaats in het Experience Center.

Aanmelden voor workshops

Schrijf je snel in voor één van de workshops. Vol is vol.

aanmelden

Contact events

Bianca Gremmen-van Bergen
Projectmedewerker

(06) 27 20 96 01
contactformulier

Voor wie?

De onderwijsmarkt is voor alle docenten die werken voor het Radboudumc en medewerkers van de Radboudumc Health Academy (het onderwijsinstituut). Het maakt daarbij niet uit of je betrokken bent vanuit de academische opleidingen of bijvoorbeeld de verpleegkundige vervolgopleidingen. Studenten en andere medewerkers die geïnteresseerd zijn, zijn ook van harte welkom.


Keynote door Barend Last

Generatie-denken in het onderwijs: Mythes ontrafeld.
Tijd: 13:30 – 14:00 uur

lees meer

Keynote door Barend Last

Barend Last neemt je mee in een kritische analyse van generatie-denken binnen het onderwijs. De presentatie onthult dat de vermeende verschillen tussen generaties vaak misverstanden zijn, voortkomend uit culturele veranderingen in plaats van biologische evolutie. Aan de hand van onderzoek en voorbeelden wordt duidelijk hoe deze inzichten toegepast kunnen worden om onderwijsmethodes te verbeteren zonder te leunen op generatiestereotypen.


Onderwijsmarkt 2024

Locatie: Experience Center
Datum: donderdag 30 mei

bekijk het programma

Onderwijsmarkt 2024

  • 12.00 – 13.30 uur: Bezoek de verschillende stands op de markt.
  • 13.30 – 14.00 uur: Luister naar de Keynote door Barend Last.
  • 14.15 – 15.15 uur: Volg een workshop. Geef je vooraf op.  
  • 15.15 – 16.00 uur: Praat na of bezoek de verschillende stands op de markt.

Workshops



Persona's ontwikkelen: praktische toepassing in het onderwijs

Volgend op de keynote, biedt deze workshop je de kans om direct aan de slag te gaan met het creëren van persona's voor het onderwijs. Je leert hoe ze effectief zowel typische als atypische studentenpersona’s kunt ontwikkelen. Deze persona's zijn bedoeld om onderwijsstrategieën en programma’s praktisch te ondersteunen en te verfijnen, met directe toepasbaarheid voor het verbeteren van het onderwijsaanbod.



Naar een inclusieve beoordeling dat valt nog niet mee 

‘Er bestaat niet zoiets als “objectieve” observatie van prestatie’, schrijven Gingerich et al. (2014). Dat cognitieve fouten een grote rol spelen bij onjuiste diagnoses en verkeerde klinische beslissingen is al langer bekend. Omdat ons werkgeheugen en vermogen om informatie te verwerken beperkt zijn, maken we vaak gebruik van zogenaamde ‘heuristieken’ – mental shortcuts waarmee we in de meeste gevallen snel tot een goede beslissing komen, maar die soms tot beslisfouten leiden. Ook bij het beoordelen van studenten spelen die heuristieken een rol, en ook daar leiden ze tot fouten, in dit geval onjuiste beoordelingen.

Als proefpersoon in een reeks experimenten, zul je als deelnemer in deze workshop aan den lijve ondervinden hoe moeilijk het is om scherp te observeren, aan welke denkfouten ook jij ten prooi valt en met welke automatische associaties en vooroordelen je zonder het te weten rondloopt. We staan stil bij de gevolgen van cognitieve fouten voor de beoordeling van studenten en bespreken hoe we ons zo goed mogelijk ertegen kunnen wapenen.


New Tech Horizons for Education

Door: Frans van Hoek en Dina Medanhodzic 

lees meer

New Tech Horizons for Education

In deze boeiende workshop nemen we je mee in een aantal belangrijke technologische ontwikkelingen die het onderwijs hoe dan ook gaan beïnvloeden. Leer als docent essentiële trends kennen en begrijpen, waardoor je proactief kunt inspelen op veranderingen.

Wat je meeneemt na deze sessie is:

  • Zicht op de huidige en opkomende technologische trends in het onderwijs.
  • Voorbeelden van praktische toepassingen in het onderwijs.

Bereid je voor op een nieuw tijdperk en ontdek wat jij kan doen om een inspirerende en adaptieve onderwijsomgeving te creëren.


Gamedidactiek

Door: Marleen Bitter en Malon Meeuwsen

lees meer

Gamedidactiek

Deze mini escape room met als onderwerp Gamification laat je spelenderwijs meer weten over het hoe en waarom van games in je onderwijs. Wil jij de strijd aangaan met jouw collega’s en binnenkort ook games in jouw onderwijs inzetten? Schrijf je dan in!

Onderwijsmarkt


AI in het onderwijs

Help! Chatbots nemen de lessen over. 'Daar gaat mijn schrijfopdracht'! Leren studenten nog wel iets op school? Het is minder weerbarstig dan je misschien denkt. De AI bubbel wordt weliswaar groter, maar het onderwijs hoeft er niet onder te lijden. Het kan er zelfs beter door worden. Kijk en luister naar voorbeelden van AI in het zorgonderwijs.


Onderwijs carrière­paden en Onderwijs­kwalificaties

Wil je weten hoe je carrière kunt maken in het onderwijs? Kom dan naar deze kraam. Je krijgt antwoord op je vragen over BKO en UKO en ziet welke interessante workshops je als docent kunt volgen om je verder te professionaliseren. Ook delen we onze ervaringen met het combineren van onderzoek en onderwijs.


Extended Reality (XR) 

Laat je informeren over de vele virtual reality toepassingen die je al kunt gebruiken in het onderwijs van het Radboudumc en ervaar de producten zelf met een VR bril. Of ga in gesprek met collega’s van het team Technology Enhanced Learning over een goed idee dat jij hebt om het onderwijs te verbeteren met virtual reality of andere digitale middelen. 


Gamedidactiek

Bij deze kraam hoor je alles over de verschillende spelsoorten die in het onderwijs zijn geïmplementeerd. Kaartspellen zoals memory’, ‘wat ben ik’ en ‘verboden woord’, een landencaroussel en een escape room. Bekijk het allemaal en luister naar de uitleg.


Knutselen in 3D

Met knutselen in 3D zie je hoe we op dit moment ‘creatieve methode’ gebruiken om neuroanatomie helder over te brengen aan BSc-studenten en hoe zij zo een 3D beeld vormen. Je mag het natuurlijk allemaal even zelf testen en ondergaan!


Onderzoek maakt jouw onderwijs beter

Stap binnen in de wereld van grensverleggend onderwijs! Hier vind je de sleutel tot het versterken van jouw onderwijspraktijk. Ontdek hoe onderzoek niet alleen kennis vergroot, maar ook de kwaliteit van onderwijs verrijkt. Kom met ons sparren, dan laten wij je zien hoe jij onderzoek kunt gebruiken om het leren te optimaliseren.


Radboud Teaching and Learning Centre (TLC)

Kom langs bij de stand van het Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) en leer meer over hoe wij je kunnen ondersteunen op het gebied van onderwijsinnovatie, je eigen ontwikkeling als docent of onderzoek naar je onderwijs.

lees meer

Radboud Teaching and Learning Centre (TLC)

Kom langs bij de stand van het Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) en leer meer over hoe wij je kunnen ondersteunen op het gebied van onderwijsinnovatie, je eigen ontwikkeling als docent of onderzoek naar je onderwijs. Bij TLC kun je bijvoorbeeld een voucheraanvraag doen waarmee je dat ene idee om je onderwijs te verbeteren tóch kunt uitvoeren. Of misschien wil je meer weten over hoe je een bijdrage kunt leveren aan één van onze Special Interest Groups? Of wil je gewoon eens een keer weten wat het TLC nu eigenlijk doet? Hoe dan ook, wij staan voor je klaar op de markt dus hopelijk tot dan!


Virtuele stage benigne hematologie

Neem een virtueel kijkje op de afdeling hematologie en verdiep je in het verhaal van mevrouw Kuhlman en ervaar hoe het is om een stollingsstoornis te hebben.

lees meer

LabBuddy: blended leren in laboratorium­onderwijs

LabBuddy is een e-learningprogramma waarmee studenten beter voorbereid naar het laboratoriumonderwijs komen.

lees meer

LabBuddy: blended leren in laboratorium­onderwijs

LabBuddy is een e-learningprogramma waarmee studenten beter voorbereid naar het laboratoriumonderwijs komen. De bachelorstudenten van biomedische wetenschappen hebben voor het eerst met dit simulatieprogramma gewerkt. Wat leren eerstejaars studenten hier nu van en wat levert het docenten op? Hoe worden de modules, samen met de experts van LabBuddy ontwikkeld en welke input lever je hiervoor als docent? Op de markt delen we graag onze ervaringen met deze blended werkvorm.

Meer informatie


Filmpje van de vorige keer

Nieuwsgierig hoe zo’n onderwijsmarkt eruitziet? Bekijk dan de aftermovie van de editie van 2023.


Onderwijsdagen

Naast de onderwijsmarkt in mei zijn er in maart ook de onderwijsdagen. Dit event wordt samen met ROC Nijmegen, de HAN en de Radboud Universiteit georganiseerd.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet