Over het onderzoek
In dit onderzoek willen we kijken of het veilig en haalbaar is om een MRI-geleide radio-embolisatie behandeling uit te voeren, waarbij we de verdeling van de radio-embolisatie bolletjes met MRI beoordelen en kijken waar we eventueel meer of juist minder bolletjes moeten toedienen.
lees meerOver het onderzoek
Tijdens radio-embolisatie worden er radioactieve bolletjes in de leverslagader toegediend die de tumoren van binnenuit bestralen. Zoals dit nu gedaan wordt weten we pas na de behandeling waar de bolletjes precies terecht zijn gekomen. Met MRI, een beeldvormende techniek die gebruik maakt van magnetisme, zouden we de bolletjes tijdens de radio-embolisatie behandeling al in beeld kunnen brengen.
In dit onderzoek willen we kijken of het veilig en haalbaar is om een MRI-geleide radio-embolisatie behandeling uit te voeren, waarbij we de verdeling van de radio-embolisatie bolletjes met MRI beoordelen en kijken waar we eventueel meer of juist minder bolletjes moeten toedienen.
Wie kunnen meedoen?
Er zijn een aantal voorwaarden om mee te kunnen doen aan de studie:
- U heeft primaire leverkanker, zonder uitzaaiingen buiten de lever.
- U komt in aanmerking voor radio-embolisatie.
- U bent 18 jaar of ouder.
Uw behandelend arts kan u meer informatie geven over de criteria waaraan u moet voldoen.
Behandeling
Tijdens deze studie wordt radio-embolisatie uitgevoerd terwijl u in een MRI-scanner ligt.
lees meerBehandeling
Tijdens deze studie wordt radio-embolisatie uitgevoerd terwijl u in een MRI-scanner ligt. De behandeling duurt ongeveer 1,5 uur langer dan de normale radio-embolisatiebehandeling omdat we tijdens de behandeling kijken naar de plaats van de radioactieve bolletjes in uw lever. Daarnaast zijn er op 2 dagen extra scans en bloedafnames. Het verschil met de normale behandeling is dat u meer of minder radioactiviteit in de lever krijgt, waardoor de bijwerkingen niet anders zijn dan bij normale radio-embolisatie. Wel kan het zo zijn dat de bijwerkingen iets heviger of juist minder hevig zijn gezien we meer of minder bolletjes toedienen.
Klik hier voor meer informatie over de behandeling en eventuele bijwerkingen.
Vragen en aanmelden
Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend MDL-arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u vervolgens doorverwijzen.
lees meerVragen en aanmelden
Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend MDL-arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u vervolgens doorverwijzen. Eén van de onderzoekers zal bij een doorverwijzing het onderzoek uitgebreid met u doornemen, u de patienteninformatiebrief geven en contactgegevens verstrekken voor verdere vragen omtrent deelname aan het onderzoek.
Informatie voor verwijzers
Hier leest u als verwijzer (bijv. arts) meer informatie over het onderzoek en of uw patiënt voor deelname in aanmerking komt.
lees meer