Over het Hart & Vaatcentrum

Als hart- en vaatpatiënt heeft u recht op de beste, persoonsgerichte en innovatieve cardiologische en vasculaire zorg. Die vindt u in het Radboudumc Hart & Vaatcentrum. Wij bundelen alle kennis en organisatie van zorg, onderzoek en onderwijs op het gebied van hart- en vaatziekten. lees meer

Over het Hart & Vaatcentrum

Als hart- en vaatpatiënt heeft u recht op de beste, persoonsgerichte en innovatieve cardiologische en vasculaire zorg. Die vindt u in het Radboudumc Hart & Vaatcentrum. Hier werken zeven specialistische afdelingen nauw samen met elkaar én met ons netwerk. We willen vooral ziektes voorkómen. Maar als zorg dan toch nodig is, willen we u de best passende zorg bieden, het liefst dichtbij huis. In uw zorgproces zijn wij voor u een partner: samen maken we belangrijke keuzes. 

In het Radboudumc Hart & Vaatcentrum bundelen wij alle kennis en organisatie van zorg, onderzoek en onderwijs op het gebied van hart- en vaatziekten. Dat maakt ons anders dan andere ziekenhuizen en centra voor hart en vaten. Zo kunnen wij vooroplopen in het vormgeven van de cardiologische en vasculaire gezondheidszorg van de toekomst.

Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs, elke dag willen we beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Kortom, wij willen een significant impact on healthcare hebben: samen met én voor de patiënt onderscheidend zijn.


Contact

  • Hart & Vaatcentrum - hartenvaatcentrum@radboudumc.nl
  • Heelkunde - route 725 - (024) 361 38 08
  • Cardiologie - route 725 - (024) 361 93 50
  • Cardio-Thoracale Chirurgie - route 748 - (024) 361 47 44        
  • Radiologie - route 662 - (024) 361 67 99
  • Neurologie - route 659 - (024) 361 66 00  
  • Neurochirurgie - route 659 - (024) 361 66 04                            
  • Interne Geneeskunde -  route 678 - (024) 361 65 04                                                                                                                                                         

Voor verwijzers

Informatie voor verwijzers over de verschillende afdelingen die betrokken zijn bij het Hart & Vaatcentrum. lees meer

mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Leefstijl in de spreekkamer

Ziekte ontstaat door een combinatie van aanleg, een ongezonde omgeving, een ongezonde leefstijl of door pech. Bij leefstijl kunt u denken aan eten, bewegen, ontspannen, alcohol en roken. Zo kan leefstijl een rol spelen bij het ontstaan en voorkomen van vele aandoeningen. Hoe gaat het met uw leefstijl? 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?


Ons onderzoek

Vanuit het Radboudumc Hart & Vaatcentrum doen we onderzoek naar verschillende hart en vaatziekten. lees meer

Ons onderzoek

Vanuit het Radboudumc Hart & Vaatcentrum doen we onderzoek naar verschillende hart en vaatziekten:

Onze expertise


Behandeling Dotteren/PCI

Als u vernauwingen in de vaten heeft kunnen we dat behandelen met dotteren, ook PCI (Percutane Coronaire Interventie) genoemd. We rekken de vaten op met een soort ballonnetje. Meestal plaatsen we meteen een stent die er voor zorgt het bloedvat niet terugveert na de behandeling.

lees meer

Onderzoek Hart­katheterisatie/CAG

Met hartkatheterisatie, ook wel CAG (coronaire angiografie) genoemd, kijken we hoe het met uw hart is gesteld. We brengen de kransslagaders in beeld.

lees meer

Radboudumc Expertise­centrum voor Subarachnoïdale Bloeding

Het Radboudumc Expertisecentrum voor Subarachnoïdale Bloeding (SAB) behandelt patiënten met een SAB, die vaak acuut optreedt.

lees meer

Radboudumc Expertise­centrum voor Hemangiomen en Congenitale Vaat­afwijkingen (HECOVAN)

Hecovan is hét Expertisecentrum voor Hemangiomen en Aangeboren Vaatafwijkingen.

lees meer

Verpleeg­afdeling Hart, Vaat en Long C4

Op de verpleegafdeling Hart, Vaat en Long (C4) werken de volgende specialismen nauw met elkaar samen: Cardiologie, Cardio-thoracale Chirurgie, Longziekten en Heelkunde.

lees meer

Hyperaldo­steronisme

Als u hyperaldosteronisme heeft, produceren uw bijnieren te veel van het bijnierhormoon aldosteron. U heeft dan meestal last van een hoge bloeddruk en een laag kaliumgehalte in uw bloed. lees meer

Centrum voor Vroege Hart- en Vaatziekten

Hart- en vaatziekten komen vooral voor bij patiënten boven de 50 jaar. Slechts 1 op de 10 herseninfarcten en 1 op de 20 hartinfarcten ontstaan bij mensen onder de 50 jaar. lees meer

Herseninfarct of -bloeding op jonge leeftijd

Hart- en vaatziekten komen vooral voor bij mensen boven de 50 jaar. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer vijfduizend mensen tussen de 18 en 50 jaar een beroerte. Young Strokes is er speciaal voor deze groep jonge mensen die een herseninfarct of hersenbloeding hebben gehad. lees meer

Intracerebrale bloeding

Bij een intracerebrale bloeding bevindt zich bloed in het hersenweefsel. U wordt met spoed opgenomen voor de behandeling van de gevolgen van deze bloeding. lees meer

Behandeling Aortaklep­implantatie met behulp van katheter (TAVI)

TAVI staat voor Transcatheter Aortic Valve Implantation. Hierbij brengen we via een liesslagader of via een slagader onder het sleutelbeen een biologische aortaklepprothese in. Deze ingreep is nodig vanwege een ernstige vernauwing van de aortaklep (aortaklepstenose). lees meer

Behandeling Aortaklepplastiek

Dankzij bepaalde chirurgische technieken kunnen we uw eigen aortaklep sparen en heeft u geen prothese nodig.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet