Over Kinderreumatologie
Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis werkt samen met de Sint MaartensKinderkliniek op het gebied van kinderreumatologie. Waar uw kind een afspraak heeft is afhankelijk van het ziektebeeld en de behandeling
lees meerOver Kinderreumatologie
Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis werkt samen met de Sint MaartensKinderkliniek op het gebied van kinderreumatologie. Waar uw kind een afspraak heeft is afhankelijk van het ziektebeeld en de behandeling:
- Kinderen met (verdenking op) een systemische auto-immuunaandoening of een auto-inflammatoire aandoeningen komen op afspraak in het Radboudumc.
- Kinderen met (verdenking op) jeugdreuma, reactieve artritis, hypermobiliteit en/of chronische pijnklachten komen op afspraak in de Sint MaartensKinderKliniek. Indien nodig sluit de kinderorthopeed of kinderrevalidatie-arts hier ook bij aan.
- Eventuele opnames of infuusbehandelingen vinden plaats in het Radboudumc.
We werken intensief samengewerkt met andere specialismen, zoals Oogheelkunde, Klinische genetica, Immunologie, Kinderorthopedie, Kaakheelkunde, Kindernierziekten, Kindercardiologie, Kinderlongziekten en Kinder Maag-, Darm en Leverziekten.
Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Ingang: Hoofdingang
Route: route 785
Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Bezoekadres
Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Aanmelden
Meld uw kind aan bij de aanmeldzuil. Daar krijgt u een ticket met een oproepcode. Neem daarna plaats in de wachtruimte en wacht tot uw oproepcode op het wachttijdenscherm verschijnt. Op het scherm ziet u ook een kamernummer staan. Loop samen met uw kind naar de juiste kamer, de zorgverlener komt uw kant uit.
Afspraaktijden
Als het nodig is dat uw kind eerst wordt gezien door de doktersassistent, worden jullie 15 tot 30 minuten eerder uitgenodigd. De doktersassistent meet en weegt uw kind en doet soms ook wat andere metingen ter voorbereiding op de afspraak.
Meer informatie
- Lees hier hoe u uw kind kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.
Routebeschrijving
Aandoeningen
Op de Kinderreumatologie Polikliniek behandelen we kinderen met:
- Sclerodermie: lokale sclerodermie en systemische sclerodermie
- Periodieke koortssyndromen (auto-inflammatoire aandoeningen): Bij deze aandoeningen is sprake van regelmatige periodes met koorts.
- Systemisch jeugdreuma (sJIA): bij deze vorm van jeugdreuma heeft uw kind vaak koorts.
- Auto-inflammatoire aandoeningen: dit zijn ziektes waarbij er meerdere organen aangetast kunnen zijn. Zoals juveniele dermatomyositis (ontsteking van de huid en spieren), systemische lupus erythematodus (SLE) en ziekten met ontstekingen van de bloedvaten (= vasculitis), zoals de ziekte van Kawasaki, polyarteritis nodosa, de ziekte van Takayasu, eosinofiele granulomatose met polyangiitis (EGPA) en granulomatose met polyangiitis (GPA).
- Uveïtis: dit is een auto-immuun oogontsteking.
- Het fenomeen van Raynaud: verminderde bloedstroom naar de handen en/of voeten in aanvallen waardoor. Eerst kleurt de huid van de voeten en/of handen wit, dan blauw en tot sloot rood. De kinderreumatoloog onderzoekt of dit een op zichzelf staand fenomeen is of dat er sprake is van een onderliggende reumatische ziekte.
Wij zijn gespecialiseerd in sclerodermie bij kinderen en auto-inflammatoire aandoeningen.
Onze zorg
Vanuit het Amalia kinderziekenhuis verlenen we zorg vanuit de polikliniek. We zijn gespecialiseerd in Systemische auto-immuunziekten.
Uw afspraak op de polikliniek
Uw huisarts of medisch specialist verwijst uw kind door naar onze polikliniek. We bekijken op welk spreekuur uw kind het best gezien kan worden. U ontvangt dan een uitnodiging voor een afspraak.
lees meerMeer informatie
Afspraak in het Amalia kinderziekenhuis praktische informatie
Heeft uw kind een afspraak of blijft uw kind één of meer nachten slapen in het Amalia kinderziekenhuis? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.
lees meerOpgroeien tot een volwassene transitie
Vanaf 12 jaar helpen we tieners stap voor stap zelfstandiger te worden, zodat ze op hun18e steeds meer zelf kunnen beslissen en regelen als het om hun ziekte en behandeling gaat.
lees meer