Over de afdeling Medische Oncologie
Op de afdeling Medische Oncologie komen patiënten met kanker die worden behandeld of zijn behandeld met medicijnen. De behandeling van deze patiënten gebeurt altijd in overleg met andere specialisten, zoals chirurgen, radiotherapeuten, radiologen en pathologen.
Contact
Afdeling Medische Oncologie
Bij voorkeur bellen tussen 8.00 - 17.00 uur. Bij spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.
(024) 361 88 00
contactformulier
Onze locaties
Polikliniek Medische Oncologie
Op de polikliniek Medische Oncologie onderzoeken en behandelen we mensen met kanker. Om een afspraak te maken heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.
lees meerDagbehandeling in het Radboudumc
Op de Dagbehandeling Medische Oncologie krijgt u chemotherapie, immunotherapie of een combinatie hiervan.
lees meerVerpleegafdeling Medische Oncologie
Op de verpleegafdeling Medische Oncologie komt u voor een behandeling met chemotherapie, voor behandeling van complicaties na een ingreep, voor pijnbehandeling en/of palliatieve zorg.
lees meerDagbehandeling Buiten het Radboudumc
Waar u behandeld wordt, is afhankelijk van waar u woont en de medicijnen die u nodig heeft.
lees meerUw afspraak
mijnRadboud uw persoonlijke patiëntendossier
Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.
lees meerVeelgestelde vragen over vaccinaties
Verschillende vaccinaties zorgen mogelijk voor vragen of zorgen met betrekking tot uw behandeling. Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over de COVID-vaccinatie, Griepvaccinatie en Pneumokokken vaccinatie.
lees meerVeelgestelde vragen over vaccinaties
-
- U mag gewoon de griepspuit halen. Als u op dit moment chemotherapie krijgt, dan adviseren wij u om de griepprik vlak voor de volgende kuur te halen. Als u behandeld wordt in een studie dan verzoeken wij u eerst te overleggen met uw arts of researchverpleegkundige.
Hormoontherapie, immunotherapie of doelgerichte therapie
- Krijgt u hormoontherapie, immunotherapie of doelgerichte therapie? Dan kunt op elke willekeurige dag de griepspuit halen.
-
- U mag de COVID vaccinatie halen. Als u op dit moment chemotherapie krijgt, dan adviseren wij u om de vaccinatie vlak voor de volgende kuur te halen. Als u behandeld wordt in een studie dan verzoeken wij u eerst te overleggen met uw arts of researchverpleegkundige.
Hormoontherapie, immunotherapie of doelgerichte therapie
- Krijgt u hormoontherapie, immunotherapie of doelgerichte therapie? Dan kunt op elke willekeurige dag de vaccinatie halen.
-
- Als u op dit moment chemotherapie krijgt, dan adviseren wij u om de vaccinatie pas te halen na 3 maanden na het afronden van de behandeling met chemotherapie. We houden deze termijn aan zodat u door de vaccinatie voldoende weerstand opbouwt tegen de ziekte, tijdens de chemotherapie lukt dat minder goed.
- Als u binnenkort start met chemotherapie, dan adviseren wij u om minimaal 2 weken voor de start van de behandeling met chemotherapie de vaccinatie te halen.
Hormoontherapie, immunotherapie of doelgerichte therapie
- Krijgt u hormoontherapie, immunotherapie of doelgerichte therapie? Dan kunt u op elke willekeurige dag de pneumococcen vaccinatie halen.
Een uitzondering hierbij is het middel ipilimumab. Wij adviseren u om minimaal 8 weken voor start van de behandeling of 8 weken na afronding van de behandeling de vaccinatie met het middel ipilimumab te halen.
-
- U mag gewoon de griepspuit en de COVID vaccinatie halen. Als u op dit moment chemotherapie krijgt, dan adviseren wij u om de griepprik en COVID vaccinatie vlak voor de volgende kuur te halen. Als u behandeld wordt in een studie dan verzoeken wij u eerst te overleggen met uw arts of researchverpleegkundige.
Hormoontherapie, immunotherapie of doelgerichte therapie
- Krijgt u hormoontherapie, immunotherapie of doelgerichte therapie? Dan kunt op elke willekeurige dag de griepspuit en COVID vaccinatie halen.
Uw privacy
Op het moment dat u in het ziekenhuis de diagnose kanker krijgt, leggen artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis uw gegevens vast in een medisch dossier. Dit moet volgens de wet. lees meerUw privacy
Op het moment dat u in het ziekenhuis de diagnose kanker krijgt, leggen artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis uw gegevens vast in een medisch dossier. Dit moet volgens de wet. Sommige van uw gegevens in het medisch dossier worden opgenomen in een onafhankelijke databank: de Nederlandse Kankerregistratie (NKR).
Dit verzamelen van gegevens in de NKR gebeurt omdat artsen en onderzoekers betrouwbare en relevante gegevens nodig hebben van patiënten met kanker. Hiermee kunnen zij onderzoek doen om meer over kanker te weten te komen. Door dit onderzoek ontstaan betere inzichten, effectievere behandelingen en uiteindelijk een beter resultaat in de zorg voor patiënten met kanker.
Meer informatie over de Nederlandse Kankerregistratie en wat deze voor u betekent: Registratie van kanker.
Vergoeding reiskosten
Voor uw behandeling komt u meedere keren naar het Radboudumc. U kunt bij uw verzekeraar navragen of uw reiskosten naar het ziekenhuis worden vergoed.
lees meerVergoeding reiskosten
In alle basisverzekeringen is opgenomen dat de zorgverzekeraar de kosten vergoedt die u heeft gemaakt voor het gebruik van de (eigen) auto, taxi of openbaar vervoer als u een oncologische behandeling met chemotherapie en/of radiotherapie moet ondergaan. Vergoeding is pas mogelijk nadat u uw eigen bijdrage hebt betaald. Door een aantal zorgverzekeraars wordt deze regel zeer strikt nageleefd. U kunt bij uw verzekeraar informeren of u hiervoor in aanmerking komt en hoe u de kosten kunt declareren.
Meer informatie over de kosten van de zorg: Kosten van zorg.
Voor professionals
Werken bij Medische Oncologie
Wetenschappelijk onderzoek
Onze afdeling houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek.
over ons onderzoek (in English)