...betekent

Als MBB’er (medische beeldvormings- en bestralingsdeskundige) bij het Radboudumc werk je op de afdeling Radiotherapie of Beeldvorming (Radiologie en Nucleaire Geneeskunde). Elke specialisatie heeft zijn eigen, vaak academische, apparatuur en aandachtsgebieden. In de toekomst kunnen we collega’s en expertise tussen de afdelingen uitwisselen, waardoor je tussen verschillende specialisaties rouleert. Dit biedt je extra mogelijkheden voor brede ontwikkeling, veel variatie in je werk en een aantrekkelijk toekomstperspectief. Bij de keuze voor een afdeling en specialisatie houden we zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke wensen en interesses.

Expertisecentrum

Je werkt binnen drie specialismen met geavanceerde en hoogwaardige apparatuur en hebt regelmatig direct contact met patiënten. Dit gebeurt in een academisch ziekenhuis dat niet alleen een regionale functie vervult, maar ook als expertisecentrum patiënten uit heel Nederland en zelfs wereldwijd aantrekt. Deze patiënten hebben vaak interessante, bijzondere en complexe aandoeningen die elders niet behandeld kunnen worden. Je bent betrokken bij onderzoeken en bestralingen van diverse patiënten, waarbij je zowel op korte als lange termijn een concrete bijdrage kunt leveren aan hun zorg.

De afdelingen kenmerken zich door een sterke leercultuur; collega’s en studenten worden continu opgeleid en begeleid. Er is veel aandacht voor een veilige leeromgeving, persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Dit biedt kansen om binnen je specialisatie, naar andere specialisaties en verschillende modaliteiten door te groeien.

Samenwerken in een prettige sfeer

Alle specialismen bieden een aangename werksfeer waarin je wordt uitgedaagd en de ruimte krijgt om jouw ideeën en inbreng bij de behandeling van patiënten te delen. Bij het plannen van de diensten houden we, binnen de mogelijkheden en capaciteit, zoveel mogelijk rekening met jouw specifieke wensen. Collega’s nemen regelmatig elkaars diensten over. Zo werken we hier samen!

Wetenschappelijke studies

Op de afdelingen worden voortdurend wetenschappelijke studies uitgevoerd naar nieuwe onderzoeks- en bestralingsmethoden en therapieën. Als MBB’er draag je hier actief aan bij door vooruitstrevende en innovatieve technieken in de dagelijkse praktijk te testen. Hierdoor kun je nog meer betekenen voor de patiënt.

Kortom, afwisselend werk in een academische omgeving, waarin je veel kunt betekenen voor diverse patiënten met vaak complexe aandoeningen.

Werken bij Oriëntatie

Meeloopdag

Wil je ontdekken hoe het is om als MBB’er bij het Radboudumc te werken? Ben je een gediplomeerd professional? Kom dan een ochtend of middag meelopen op de afdelingen Radiotherapie of Beeldvorming.

lees meer

Meeloopdag

Radiotherapie

Als MBB’er op de afdeling Radiotherapie heb je vaak langdurig en regelmatig contact met patiënten, waardoor je een goede band met hen opbouwt.

Je werkt op de afdeling met het bestralingstoestel en hebt de mogelijkheid om je te specialiseren in verschillende aandachtsgebieden, zoals inwendige bestralingen (Brachy), CT, IGRT, planningstreatment, Mouldroom en MR-linac. Radiotherapie vind je voornamelijk in academische ziekenhuizen, met uitzondering van enkele andere ziekenhuizen. Iedereen op de afdeling heeft minstens één specialisatie.

Je rouleert tussen verschillende aandachtsgebieden en de twee locaties waar patiënten worden behandeld: het Radboudumc en het CWZ in Nijmegen. De afdeling is een landelijk expertisecentrum voor KNO-oncologie. Als MBB’er op de afdeling Radiotherapie werk je in principe geen onregelmatige- of nachtdiensten.

Beeldvorming (Radiologie & Nucleaire Geneeskunde)

Op de afdeling Beeldvorming heb je veel contact met patiënten, meestal voor een eenmalig onderzoek of behandeling, die soms na verloop van tijd herhaald worden. De duur van de onderzoeken varieert sterk.

De afdeling heeft zes modaliteiten: Angio & Interventie Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, MRI, CT, Conventioneel (Bucky) en Echo- en Mammografie. Elke MBB’er specialiseert zich in minstens twee van deze modaliteiten. Daarnaast kun je je verdiepen in verschillende aandachtsgebieden en betrokken raken bij wetenschappelijk onderzoek. Wij zijn een expertisecentrum voor prostaat- en schildklieraandoeningen. De afdeling werkt met avond-, nacht-, weekend- en bereikbaarheidsdiensten.


Aanmelden kan alleen als je een (bijna) gediplomeerd MBB'er bent. Hier lees je alles over de opleiding MBRT en de stageplaatsen die wij bieden.

Meld je aan voor de meeloopdag

Meeloopdag

Ben jij een gediplomeerd MBB'er? Ervaar hoe het is om bij het Radboudumc te werken!

aanmelden

Werken als MBB'er...


...betekent

Veel afwisseling in je werk en een aantrekkelijk toekomstperspectief in je carrière.

lees meer

...vraagt

Je bent geïnteresseerd in technologie, maar wil ook persoonsgerichte zorg leveren. lees meer

...vraagt

Je bent als MBB’er enerzijds geïnteresseerd in technologie en wilt je kennis op dit vlak ook blijven vergroten en jezelf telkens weer in nieuwe technologie verdiepen. Het volgen van de benodigde (aanvullende) opleidingen en trainingen vind je dan ook vanzelfsprekend. Je bent op dit vlak ambitieus en je gaat graag mee in innovatie en vernieuwing. Je ziet dit als een mooie uitdaging en je wilt hier graag in investeren.

Verdiepen in andere specialismen

Ook vind je het belangrijk om jezelf te blijven verbreden en je in andere specialisaties te verdiepen. Tegelijkertijd vind je patiëntcontact belangrijk en je wilt door het leveren van persoonsgerichte en hoogwaardige academische zorg concreet bijdragen aan de beste zorg voor patiënten.

Kennisdelen en fijn samenwerken

Daarbij kun je uitstekend zelfstandig werken, maar vind je een goede sfeer in het team en prettig samenwerken met collega’s net zo belangrijk. Je levert hieraan graag een constructieve bijdrage en je wilt je kennis met collega’s en studenten delen.

Dit alles maakt jou tot onze ideale nieuwe collega!


...levert op

Je werkt altijd met de nieuwste apparatuur, methoden en therapieën en loopt voorop in je vakgebied lees meer

...levert op

Je bent als MBB’er een klein onderdeel in de zorgketen, maar tijdens onderzoek, behandeling of bestraling beteken je veel voor de patiënt. Dit maakt je werk zinvol en dankbaar en deze dankbaarheid krijg je ook regelmatig van patiënten terug.

Vooroplopen in je vakgebied

De continue technologische ontwikkeling en de betrokkenheid bij innovatie zorgen dat je altijd met de nieuwste apparatuur, methoden en therapieën werkt en vooroploopt in je vakgebied. Je ziet in de dagelijkse praktijk de effecten van nieuwe methoden en technologie bij patiënten. Deze komen direct de kwaliteit van zorg en de veiligheid van patiënten ten goede. Jij levert hier op jouw manier een bijdrage aan. Dit geeft je veel voldoening in je werk.

Vakinhoudelijk en persoonlijk leren

Door je te verdiepen in verschillende specialisaties en aandachtsgebieden, sta je bovendien nooit stil in je ontwikkeling. Je blijft zowel vakinhoudelijk als persoonlijk leren. Dit houdt het werken als MBB’er interessant en je investeert continu in je eigen (zorg)carrière.

De prettige en veilige werkomgeving zorgt ervoor dat je werkt op een afdeling waar je altijd terug kunt vallen op collega’s, waar nodig geholpen en begeleid wordt en zo elke dag met plezier naar je werk gaat.

Dit maakt werken als MBB’er in het Radboudumc bijzonder!


Meer weten? Radiotherapie

Irna Hertel
Teamleider

contactformulier

Meer weten? Beeldvorming

Eddy Mijnheere
Teamleider

contactformulier

MBB'ers aan het woord

Radiotherapie

  • “Ik hoorde tijdens mijn studie en ook uit mijn privé-omgeving veel positieve verhalen over het Radboudumc. Vooral warme en patiëntgerichte zorg. Dat sprak mij erg aan.”
  • “We gaan hier echt een stapje verder in de persoonsgerichte zorg. We hebben namelijk veel patiëntcontact en vaak voor een langere periode. Door met mijn expertise, een glimlach en een luisterend oor klaar te staan, kan ik iets positiefs bijdragen aan hun behandeltraject. Dat maakt het bijzonder! Dit horen we dan ook vaak terug van de patiënt.”
  • "Wat ik heel fijn vind op de afdeling is de ontwikkelmogelijkheid voor specialisaties en aandachtsgebieden. Zo heb ik mezelf in een korte tijd al mogen specialiseren in de CT. Ik heb daarnaast de mogelijkheid om in de toekomst nog een specialisme erbij te kiezen bijvoorbeeld de Brachy (inwendige bestraling) of de pasgeplaatste MR-Linac."
  • "Mijn omgeving vraagt soms of het geen ‘saai’ of ‘eentonig’ beroep is. Nou dat is dus zeker niet zo! Er zit juist veel variatie in mijn werkdag door de verschillende patiëntengroepen die we krijgen (vaak ook met een bijzondere en uitdagende casuïstiek), maar ook door de projecten en onderzoeken die er lopen, de verschillende locaties waar je kan werken en het multidisciplinair samenwerken."
  • “We werken continu aan innovatie van bestralings- en onderzoeksmethoden met de nieuwste technologie. Die methoden test je hier als MBB’er. Dit houdt mijn werk interessant en zorgt ervoor dat ik steeds blijf leren op mijn vakgebied.”
  • “Je ziet de specialisten van het Radboudumc regelmatig in de media en we krijgen ook vaak adviesvragen van andere ziekenhuizen. Dat zegt wel iets over de zorg die wij hier bieden en de kennis die we hebben. Dat maakt me trots.”

Beeldvorming

  • “Ik heb voor het Radboudumc gekozen, omdat het op mijn vakgebied een ziekenhuis is met een voorbeeldfunctie voor de regio en daarbuiten.”
  • “Ik zocht de uitdaging van de typisch academische specialisaties, waarin ik me hier kan verdiepen.”
  • “Je hebt hier dagelijks te maken met casuïstiek die je in perifere ziekenhuizen niet ziet. Dat maakt werken hier voor mij erg interessant en ook leerzaam.”
  • “Hier kon ik twee specialisaties doen en als MBB’er heb je meer verantwoordelijkheid dan ergens anders. Bijvoorbeeld zelfstandig PICC-lijnen plaatsen en echo’s beoordelen.”
  •  “In ons academisch ziekenhuis zie je vaak patiënten waar meerdere disciplines en specialismen betrokken zijn bij de behandeling van complexe aandoeningen. Dat prikkelt mijn ontwikkeling.”
  • “Ik schakel op een dag regelmatig tussen verschillende specialisaties en werk op verschillende plekken. Dat maakt het wel heel dynamisch en zorgt voor veel uitdaging in mijn werk.”
  • “We werken hier zeer multidisciplinair. Je werkt veel samen met andere specialismen, hebt contact met de OK’s en met verschillende artsen. Je wordt bij diverse onderdelen van het ziekenhuis betrokken en je komt overal.”
  •  “Toen ik hier na een overstap begon, voelde ik mij heel welkom. Ik werd goed begeleid en waar nodig ondersteund door collega’s. Een fijne sfeer in het team. Ook met de artsen. Het was voor mij direct een veilige werkomgeving.”
  • “De houding van de leidinggevenden is hier: jij wilt je verdiepen in (nog) een andere specialisatie? Prima, dan regelen we dat! Er hangt hier echt een positieve en stimulerende sfeer.”
  • “Het is een heel dankbaar vak. Ook al ben je maar een klein onderdeel van de zorgketen, je kunt echt iets voor de patiënt betekenen.”
  • “Je hebt hier de mogelijkheid om je, naast je werk, te verdiepen in allerlei aandachtgebieden. Bijvoorbeeld veiligheid, kwaliteit en patiëntenzorg. Dat zorgt voor nog meer afwisseling en maakt je werk hier extra interessant.”
  •  “Als je ideeën hebt voor verbeteringen in de behandeling van patiënten, dan worden deze gehoord en waar mogelijk in de praktijk toegepast.”

Meld je aan voor een meeloopdag

  • Medewerkers
  • Intranet