In geval van spoed
Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Ons team van artsen en verpleegkundigen staat 24 uur per dag voor u klaar.
Wie bel ik wanneer? Dat hangt af van uw situatie
- Levensbedreigende situatie? Bel 112!
- Niet levensbedreigende (spoed)klachten tijdens kantooruren: bel uw huisarts of uw specialist.
- Niet levensbedreigende (spoed)klachten na kantooruren: bel de huisartsenpost Nijmegen 024 352 35 79
Wanneer naar de spoedeisende hulp?
U kunt naar de spoedeisende hulp met een doorverwijzing. Komt u zonder een doorver-wijzing? Dan vallen de kosten eerst onder uw eigen risico.
lees meerWanneer naar de spoedeisende hulp?
Een huisarts (eigen huisarts of vanuit de huisartsenpost), ambulance verpleegkundige, medewerker 112 of de röntgenafdeling kunnen u alleen doorverwijzen naar de spoedeisende hulp. Dit kan ook na overleg met uw medisch specialist. De spoedeisende hulp is altijd open.
Komt u echter zonder doorverwijzing? Dan vallen de kosten binnen uw eigen risico. Pas als de kosten boven het eigen risico vallen, krijgt u het restant vergoed. De zorgverzekeraar hoeft hiervoor geen contract te hebben met het Radboudumc.
Wat neem ik mee naar de spoedeisende hulp?
- Identiteitsbewijs
- Gegevens van uw zorgverzekering
- Verwijsbrief van de huisarts of huisartsenpost (als u die heeft)
- Medicatie- of medicijnlijst (als u die heeft)
Wachttijden en de volgorde waarin wij patiënten behandelen
Op de Spoedeisende Hulp behandelen we patiënten die het snelst zorg nodig hebben als eerste. Wanneer er veel patiënten tegelijk naar de Spoedeisende Hulp gebracht worden of er zijn dringende spoedgevallen, moet u daardoor soms wachten.
lees meerWachttijden en de volgorde waarin wij patiënten behandelen
Op de Spoedeisende Hulp behandelen we patiënten die het snelst zorg nodig hebben als eerste. Wanneer er veel patiënten tegelijk naar de Spoedeisende Hulp gebracht worden of er zijn dringende spoedgevallen, moet u daardoor soms wachten. Deze patiënten moeten direct geholpen te worden. Hoe eerder we erbij zijn, hoe meer kans er is dat ze overleven.
We weten welke patiënten nog wachten
Eén van de verpleegkundigen wordt geïnformeerd als er patiënten op de Spoedeisende Hulp binnen komen en houdt hier overzicht over. Hierdoor weten we welke patiënten nog in de wachtkamer zitten en hoe lang zij wachten. We doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden.
Wachten op de uitslag van onderzoek
Als er bloed of urine bij u wordt afgenomen, of als er een röntgenfoto of echo wordt gemaakt, duurt het minstens een uur voordat de arts de uitslag heeft van deze onderzoeken.
Bij binnenkomst
Meld u bij de balie. U wordt zo snel mogelijk naar binnen geroepen. Een SEH-verpleegkundige beoordeelt vervolgens waar u het beste geholpen kunt worden, met welke urgentie en welke wachttijd.
Meer informatie
Afdeling Spoedeisende Hulp
Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Ons team staat hier 24 uur per dag voor u klaar.
lees meerKindertrauma- en brandwondenzorg
We zijn gespecialiseerd in de behandeling van meervoudige of levensbedreigende verwondingen bij kinderen en hebben aandacht voor de invloed die een ongeval kan hebben op het kind en gezin.
lees meerKindertrauma- en brandwondenzorg
Ouders van patiënten van het Amalia Kinderziekenhuis met een complexe zorgvraag raden wij aan om bij spoedbezoek aan het ziekenhuis altijd een tas mee te nemen met het volgende (voor de eerste 8 uren):
- medicatie
- incontinentiemateriaal
- voeding
- specifieke zorgproducten
Vaak gaat het om specifieke zorgproducten die wij niet altijd voorradig hebben. Neem deze dus zelf mee om onnodige stress te voorkomen.
Kindertrauma en -brandwondenzorg
In het Amalia kinderziekenhuis behandelen we kinderen die letsel (verwondingen) hebben opgelopen na een ernstig ongeval. Het ongeval, de rit met de ambulance en de behandeling in ons kinderziekenhuis zijn voor kinderen én voor hun familieleden ervaringen die een diepe indruk kunnen maken. Meer weten over Kindertrauma- en brandwondenzorg in het Amalia kinderziekenhuis? Lees hier meer.
Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
Zorgprofessionals van het Radboudumc zijn verplicht de meldcode ‘huiselijk geweld en kindermishandeling’ te gebruiken bij vermoedens van geweld in huiselijke kring.
lees meer