Gerealiseerde gebouwen
Gebouw F
De afgelopen jaren is het Amalia kinderziekenhuis (gebouw F) gerenoveerd. Daarmee is het kinderziekenhuis, waar jaarlijks zo’n 22.000 kinderen worden behandeld, een moderne, gastvrije plek waar iedereen zich welkom voelt en waar we optimale zorg kunnen bieden. Het resultaat mag er zijn! De benodigde fondsen voor ‘extra’s’ zijn verworven via het Amalia kinderfonds.
De patiëntenzorg vindt nu plaats in de poliklinieken op de begane grond en de éénpersoons kamers en de short stay unit/dagbehandeling met sedatiefaciliteiten op de 2e verdieping. Er zijn rooming in faciliteiten voor ouders die ook ’s nachts bij hun kind willen blijven. Op de 1e verdieping is de NICU gesitueerd. Lees ook: Nieuwe campus (NICU: grote veranderingen voor de kleinste patiëntjes). Met deze verbouwing komt de 3e en 4e verdieping beschikbaar voor huisvesting van laboratoria.
In het ontwerp is gezocht naar de balans tussen techniek en emotie. Een mooi voorbeeld daarvan is het ‘bewegend behang’ in de gangen en op de kinderkamers, waar allerlei herkenbare dieren, planten en bomen in terugkomen. Met een projector wordt een digitaal laagje over speciaal daarvoor ontworpen tekeningen op het behang gelegd, waardoor kleurige bloemen, planten en dieren tot leven lijken te komen. Ook hebben de kinderen op de tweede etage een eigen theaterplein, met een theater en lichtgevende (vilten) bomen, waar bijvoorbeeld films kunnen worden gemaakt met het kind in de hoofdrol. Lees ook: Nieuwe campus (Kindvriendelijk gebouw F: ontwerpkeuzes in het Amalia kinderziekenhuis).
De kiezel
Om het Amalia kinderziekenhuis nog kind- en familiegerichter te maken, hebben we samen met de stichting Ronald McDonald Kinderfonds een nieuwe huiskamer gebouwd. Ouders/verzorgers, broertjes en zusjes kunnen hier tot rust komen en even weg zijn uit de medische omgeving. Ook voor dit gebouw zijn de benodigde fondsen voor ‘extra’s’ verworven via het Amalia kinderfonds.
Er is bewust gekozen voor een ontwerp dat in vorm en uitstraling doet denken aan de kiezels in een rivier, die door erosie vaak prachtige ronde vormen krijgen. Binnenin zorgen de vloeiende overgangen voor geborgen ruimtes die intimiteit en rust bieden. De futuristisch ogende, eivormige huiskamer bestaat uit drie verdiepingen verbonden met een trap. Lees ook: Nieuwe campus (De Kiezel: Ronald McDonalds Huiskamer).
In deze film zie je in vogelvlucht het resultaat:
Renovatie Tandheelkunde
Het Tandheelkunde gebouw is verbouwd en klaargemaakt voor de inhuizing van de polikliniek MKA.
lees meerRenovatie Tandheelkunde
Het Tandheelkunde gebouw is verbouwd en klaargemaakt voor de inhuizing van de polikliniek MKA. Het Centrum voor Mond & Gelaat is nu, samen met de poliklinieken van Orthodontie en van Bijzondere Tandheelkunde, daadwerkelijk één centrum op één locatie. Op de begane grond is de zorg gecentraliseerd en vind je de drie poli’s aan de linkerkant van het kliniekenplein. Bij het ontwerp en de inrichting is rekening gehouden met een healing environment waarin de patiënt steeds voorop staat. Om dit te realiseren maken we gebruik van slimme technologieën: Smart Hospital. Rechts van het kliniekenplein is overlegruimte en zijn restauratieve voorzieningen voor de zorgprofessionals. Een aantal secretariële taken en de backoffice is verplaatst naar de tweede verdieping. De vierde verdieping is de thuishaven van de Afdelingen Tandheelkunde en MKA.
In deze film zie je in vogelvlucht het resultaat van de verbouwing:
Gebouw A
Maandag 4 juli is het nieuwe hoofdgebouw A in gebruik genomen. Dit gebouw huisvest de poliklinieken, verpleegafdelingen en stafafdelingen van onder andere Neurologie, KNO, Oogheelkunde en Interne geneeskunde. Ook vind je hier de nieuwe hoofdingang. Het gebouw heeft elf verdiepingen. Op de begane grond is de ontvangst en een voorbereidingsplein. Hier kom je voor bloedonderzoek en het maken van ECG’s. De poliklinieken liggen op de eerste en tweede verdieping. Daarboven liggen de verpleegafdelingen (laag drie, vier en vijf) en stafafdelingen (laag zes en zeven).
Het gebouw is goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en zo ontworpen dat er zoveel mogelijk daglicht naar binnen komt. Ook is er nadrukkelijk aandacht voor groen. Dit zie je terug in de daktuinen maar ook in de patiëntenkamers. Zo heeft iedere verdieping zijn eigen themabehang, dat gaat van de onderwaterwereld naar het bladerdak van bomen op de bovenste etages. Een groot kunstwerk in de vorm van een zwerm vogels verbind de diverse verdiepingen. Samen met de kleuren van de seizoenen ondersteunen ze de oriëntatie en het welbevinden in dit grote gebouw. Lees meer in het digitale magazine over de nieuwe campus.
- Wil je terugkijken op de verhuizing en opening? Kijk dan hier.
- In deze film zie je in vogelvlucht het resultaat:
Gebouw P
Het Radboudumc onderscheidt zich nationaal en internationaal door haar specialistische zorg voor infectieziekten. Patiënten met longgerelateerde infectieziekten worden opgenomen en behandeld in het nieuwe zorggebouw P, aan de Erasmuslaan.
Het gebouw heeft een eigen ingang voor patiënten en bezoekers en is het goed bereikbaar voor ambulances. Via de lange gang (centrale as) is het gebouw ondergronds verbonden met de andere gebouwen van het Radboudumc.
Klik hier voor meer informatie over gebouw P of lees meer in het digitale magazine over de nieuwe campus.
Experience Center
Het gebouw tegenover de hoofdingang van het Radboudumc wordt gerenoveerd en uitgebreid.
lees meerExperience Center
Het gebouw tegenover de voormalige hoofdingang van het Radboudumc is gerenoveerd. Met een nieuw overdekt binnenplein en een totale update van apparatuur en interieur is het nu dé ontmoetingsplek om te leren, te innoveren en te verbinden. Het gebouw biedt plaats aan onder andere een klinisch trainingscentrum, skills- en simulatielab, studiezaal 2.0 met een bibliotheekgedeelte inclusief een digitale database en Radboudumc Health Innovation Labs. En beschikt over voorzieningen voor vergaderingen en conferenties.
In deze film zie je in vogelvlucht het resultaat:
NICU
De NICU (Neonatale Intensive Care Unit) is verbouwd. Op de NICU liggen kinderen die intensieve zorg en bewaking nodig hebben. Nu liggen ze nog op een grote zaal met een centrale alarmpost, maar na de verbouwing hebben alle kinderen een éénpersoonskamer. Zo creëren we een omgeving met zo min mogelijk prikkels en meer privacy voor onze patiënten en hun ouders/verzorgers. Daar zijn we ontzettend trots op.
Doordat de kinderen op aparte kamers liggen, is het erg belangrijk dat de verpleging alle informatie van medische apparaten op afstand ontvangt en inziet. Daarom maken we op de nieuwe kamers gebruik van slimme technologieën die ouders/verzorgers en de verpleging extra inzicht geeft in het kind. Zo werken verpleegkundigen met speciale zorgtelefoons. Op deze telefoons komen de alarmen van de patiënten binnen. Ook is het mogelijk om op afstand te luisteren. Op de schermen buiten de kamers zijn direct de curves van de bewakingsmonitoren te zien. Ook komen er digitale deurbordjes met onder andere informatie over de patiënt. Lees meer over de vernieuwde NICU in het digitale magazine over de campus.
Gebouw L
Het voormalige Pro-Persona gebouw naast ingang Oost is verbouwd voor de revalidatie van patiënten met een chronische longaandoening. Deze patiënten verblijven gemiddeld tien weken bij ons. In deze tijd leren ze om te gaan met hun chronische longaandoening. Longrevalidatie biedt 28 slaapkamers en heeft daarnaast ruimte voor een poliklinisch dagprogramma voor tien personen. De behandelingen vinden vooral plaats in therapieruimten, spreekkamers, sportzaal en fitnessruimte.
Omdat patiënten langere tijd bij ons zijn, is er veel aandacht besteed aan de slaapkamers en verblijfsruimtes zoals een huiskamer. Daar waar mogelijk is gezocht naar een hotelsfeer. Daarom is er een uitnodigende tuin met terras, jeu de boules baan, tafeltennistafel en enkele parkbanken. Dit vernieuwde gebouw is op 30 mei 2022 in gebruik genomen.
Lees meer over gebouw L in het digitale magazine over de campus.