Profiel
Suzanne Cappon MSc
Over Suzanne Cappon
Beleid en praktijk dichter bij elkaar brengen zonder de ‘bedoeling’ uit het oog te verliezen lees meerOver Suzanne Cappon
In de veelheid van alles wat ‘moet’ valt het niet mee om kritisch te blijven kijken naar de bijdrage aan betere kwaliteit van zorg, uit oogpunt van de patiënt en zorgverlener. Hoe zorg je dat doorgevoerde verbeteringen blijvend van aard zijn en continu wordt gekeken hoe processen nog beter kunnen?
Suzanne kan hierbij ondersteunen. Op een betrokken- en laagdrempelige wijze laat ze zien waar minimaal aan voldaan moet worden en hoe dit zo eenvoudig mogelijk ingeregeld kan worden. Of het nu gaat om de inrichting van zorgpaden, de implementatie van technologische innovaties, of uit kwaliteitsindicatoren de juiste informatie halen om beter te worden.
Vanuit haar achtergrond als bedrijfskundige en arbeidssociologe weet zij de juiste accenten te leggen, mensen mee te nemen in veranderingen en complexe processen inzichtelijk te maken.
Enkele projecten
Zorgpaden
Als deelprojectleider 'blauwdruk zorgpaden' is Suzanne verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een Radboudumcbrede werkwijze, om zorgpadeigenaren/-teams te ondersteunen bij het inrichten van hun zorgpaden. Daarnaast vervult Suzanne in dit project de rol van procesbegeleider waarbij zij zorgpadteams stap voor stap begeleidt bij de vertaling en toepassing van de blauwdrukken in de praktijk.
Training "Verbeteringen die werken!"
Voor iedereen die in de dagelijkse praktijk met (zorg)processen te maken heeft en deze continu wilt verbeteren volgens de Lean filosofie, bieden we de (op maat) training "Verbeteringen die werken!" aan. Suzanne geeft samen met haar collega's Aafke en/of Nicole deze interactieve training.
Continue monitoring
Als projectleider was Suzanne verantwoordelijk voor het verder brengen van Continue Monitoring (CM) op de pilot-afdelingen Heelkunde, MDL en AIG. Met een draagbare sensor worden continu vitale parameters van patiënten gemeten, waardoor vroegtijdige detectie van klinische achteruitgang plaatsvindt en hier sneller op geacteerd kan worden. In 2020 is dit project als gevolg van COVID-19 in een stroomversnelling gekomen. Meer grip bij een onzeker ziektebeeld met snelle achteruitgang. Daarnaast leverde het een (niet gekwantificeerde) besparing van tijd, besmettingsrisico en beschermingsmateriaal dankzij monitoring op afstand.
Integratie ondersteunende kindzorg
Het Amalia kinderziekenhuis is sinds 2019 financieel en medisch inhoudelijk verantwoordelijk voor alle kindzorg in het Radboudumc. Hoewel vrijwel alle klinische kindzorg in het Radboudumc inmiddels is ondergebracht in het Amalia kinderziekenhuis, is de ondersteunende poliklinische kindzorg deels nog belegd bij moederspecialismen van waaruit kindzorg wordt geleverd. Dit zorgt voor een sterk versnipperde uitvoering van ondersteunende kindzorg. Zowel de patiëntgebonden administratieve ondersteuning als ook de poliklinische ondersteuning vanuit polikliniekassistenten vanuit de moederspecialismen zal geïntegreerd worden binnen het Amalia kinderziekenhuis. Als procesbegeleider is Suzanne betrokken geweest bij het zetten van de juiste stappen op het juiste moment. Door aan te haken bij lopende projecten als Harmonisatie poliklinieken en medewerkers mee te nemen in de verandering, zodat de verandering ook daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden.
Functie(s)
- adviseur PVI
Opleiding
- HBO Management, Economie en Recht
- WO, Sociologie - Arbeid, Organisatie en Management
Onderscheidingen
- Radboudpluim (ontvangen in 2016)