Loopbaan
Bento Schulte
1960
Tilburg
De opleiding tot zenuwarts volgde Bento Schulte in de St. Ursulakliniek te Wassenaar, met als hoofdvak Neurologie. In 1960 werd Schulte zenuwarts in maatschapverband in het Tilburgse St. Elisabethziekenhuis. Mede op zijn initiatief groeide de neurologische afdeling uit tot een organisatie die zich kon meten met de neurologische afdelingen van de academische centra. In 1969 verkreeg de afdeling de A-opleiding Neurologie en Schulte werd benoemd tot opleider. Tien jaar later volgde zijn benoeming in Nijmegen tot hoogleraar in de Neurologie, als opvolger van prof. dr. J.J.G. Prick.
1979
Nijmegen
Het studentenonderwijs ging Schulte ter harte; het merendeel van de colleges verzorgde hij zelf. Daarnaast organiseerde hij de klinische en poliklinische zorg. Zijn wetenschappelijke interesses lagen op het gebied van de cerebro-vasculaire aandoeningen, de neuro-epidemiologie en de geschiedenis van de geneeskunde. Op al deze gebieden werkte hij samen met internationaal actieve collega’s. Zo bracht de Tilburg Epidemiological Study of Stroke hem in contact met dr. William Fields (Houston). Deze samenwerking vormde de basis voor veel later werk. Op het gebied van de neuro-epidemiologie werkte Schulte samen met Bruce S. Schoenberg. Rondom de geschiedenis van de geneeskunde publiceerde hij samen met neuroloog dr. Bertus Endtz het boekwerkje A short history of neurology in the Netherlands. Dit kreeg een wereldwijde verspreiding binnen de neurologie. Ook werkte hij samen met prof. Daniel de Moulin.
1989
New Delhi
Zijn laatste grote voordracht was de Introductory Lecture op het veertiende Wereldcongres voor Neurologie in New Delhi (1989): Clinical epidemiology of cerebrovascular disease. Tijdens zijn professoraat begeleidde Schulte elf promovendi. Hij heeft ongeveer 120 publicaties op zijn naam staan.