Verloskamers

Als je bij ons komt bevallen vindt dit plaats in één van onze zeven verloskamers. Wij zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk in ontspannen sfeer kan bevallen met deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht.

De verloskamers zijn van alle benodigdheden voorzien en bieden privacy voor jou en je partner. Naast het verlosbed heeft iedere verloskamer bewakingsapparatuur. De kamers hebben een douche/bad en toilet. Je partner mag uiteraard altijd bij je blijven. 

De verloskamer heeft een speciale opvangruimte waar de kinderarts de eerste opvang van jouw pasgeboren baby kan verzorgen als dat nodig is.

Poliklinisch bevallen

Op onze afdeling is het ook mogelijk om poliklinisch te bevallen. Je komt dan samen met jouw eigen verloskundige en kraamverzorgende hier naartoe om te bevallen. Mocht het nodig zijn, kunnen wij snel ondersteuning bieden bij de bevalling.

Rondleiding

Benieuwd waar je terechtkomt als je bij ons bevalt? Op ons Instagram-account staat een rondleiding van de afdeling en krijg je een inkijkje in één van de verloskamers.

Patiëntenzorg Verpleegafdelingen Verpleegafdeling Verloskunde

Over de verpleegafdeling Verloskunde

Op de verpleegafdeling zijn 15 kamers waaronder eenpersoonskamers, tweepersoonskamers, vierpersoonskamer, verloskamers en kamers voor zwangere vrouwen die intensieve zorg nodig hebben.

lees meer

Over de verpleegafdeling Verloskunde

Op de verpleegafdeling Verloskunde zijn 15 kamers, waarvan 7 tweepersoonskamers, 6 eenpersoonskamers en 1 vierpersoonskamer. Daarnaast zijn er 3 plaatsen voor zwangere vrouwen die intensieve zorg nodig hebben en 7 verloskamers. Deze verloskamers kunnen ook gebruikt worden voor een ‘verplaatste thuisbevalling’ (poliklinische bevalling). De vrouw bevalt dan onder begeleiding van de eigen verloskundige in het ziekenhuis. Maar als er iets misgaat dan is de gynaecoloog direct ter plaatse. 


Uw opname bij het Radboudumc

Wordt u binnenkort opgenomen op een van onze verpleegafdelingen? Of bent u met spoed bij ons opgenomen? Dan komt er veel op u af. Hier vindt u informatie over het voorbereiden op een opname, de opnamedag, uw verblijf en uw ontslag.


Contact

Verpleegafdeling Verloskunde

(024) 361 34 01

Naar uw afspraak op de verpleegafdeling

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: F
Verdieping: 1
Route: 794

bekijk route

Naar uw afspraak op de verpleegafdeling

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Je kunt naar binnen via de Hoofdingang of via Ingang Midden voor een kortere looproute. Deze ingang is geopend op werkdagen van 7 tot 19 uur en bevindt zich hier: 

Ingang Midden

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw F, Verdieping 1 en volg route 794

Op de afdeling


Opname tijdens je zwangerschap of na de bevalling

Soms is het nodig dat je tijdens de zwangerschap wordt opgenomen. Als je bent bevallen en jij en/of je baby opgenomen wordt op de verpleegafdeling, verblijven jullie zoveel mogelijk samen op één kamer.

lees meer

Opname tijdens je zwangerschap of na de bevalling

Er zijn één- tot vier-persoonskamers. Bij toewijzing van de kamer wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de aard van jouw ziekte, je persoonlijke omstandigheden en wensen, maar ook met het aantal bedden dat op dat moment beschikbaar is.

Identificatiebandje

Bij opname krijg je een identificatiebandje om je pols met daarop onder meer je naam, geboortedatum en een barcode. Dit is nodig om onder alle omstandigheden te weten wie je bent, zoals op de operatiekamer en bij toediening van medicijnen. Door middel van de barcode kan bijvoorbeeld worden geverifieerd of je de juiste medicatie krijgt.

Hoofdbehandelaar

Je krijgt met meerdere zorgverleners te maken. Zij zorgen samen voor de behandeling. De hoofdbehandelaar is eindverantwoordelijk en zorgt onder andere voor een goede afstemming tussen de zorgverleners. Je wordt altijd geïnformeerd wie je hoofdbehandelaar is.

Voeding

Meerdere malen per dag komt de voedingsassistent bij je aan bed. Het weekmenu op de verpleegafdeling Verloskunde is speciaal afgestemd op de aanbevolen hoeveelheden en behoeften tijdens een zwangerschap. Iedere dag zijn er 7 eetmomenten. Eventuele vragen over voeding, dieet, en menu kun je aan de voedingsassistenten stellen. In het dagverblijf staat een koelkast waarin je fruit en drinken kan bewaren.

Overdracht

Het ziekenhuis stelt je huisarts en de verloskundige op de hoogte van je opname. Hij of zij krijgt ook bericht als je naar huis gaat.



Bezoek ontvangen

Bezoek is iedere dag welkom van 10.30 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur.

lees meer

Bezoek ontvangen

Bezoek is iedere dag welkom van 10.30 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur. Maximaal 2 personen mogen op hetzelfde moment bij jou op bezoek komen.

Wil je bezoek ontvangen buiten de bezoekuren? Overleg dit altijd eerst met de verpleging. Je partner mag bijna de hele dag vanaf 08.00 tot 22.00 uur bij je zijn. Wel vragen we hem of haar de afdeling tussen 13.00 en 15.00 uur  te verlaten. Dit is het rustmoment voor jou en andere patiënten op onze afdeling.


Als je gezondheid het toelaat, kun je samen met je bezoek de afdeling verlaten. Geef dit wel altijd even door aan een verpleegkundige.

Overnachten partners

Als de medische toestand van moeder of kind hiertoe aanleiding geeft, kan jouw partner op de afdeling overnachten. Dit kun je bespreken met de verpleegkundige die voor jou zorgt. De afdeling beschikt over één logeerkamer, dus de mogelijkheid is beperkt. Als je op een eenpersoonskamer ligt, kun je een stretcher op de kamer laten zetten. Je partner kan beddengoed en handdoeken van het ziekenhuis gebruiken. We vragen hem of haar een pyjama/t-shirt te dragen en zich voor 7.30 uur te douchen en aan te kleden. De eenpersoonskamers zijn ingericht op 1 persoon, wij vragen daarom om voor 7.00 uur het beddengoed van de stretcher af te halen en de stretcher in te klappen.

Op de verloskamers krijgt je partner altijd een broodmaaltijd. Bij overnachting op de afdeling is ontbijt tegen een vergoeding mogelijk.

Bezoekerstoilet

Voor partners en bezoekers is er op de gang buiten de afdeling een bezoekerstoilet. Het toilet op de patiëntenkamers is alleen bedoeld voor de patiënten vanwege de hygiëne. Op de verloskamers kan de partner wel gebruik maken van het toilet op de kamer.


Dagindeling

Binnen de afdeling Verloskunde zijn er een aantal vaste activiteiten die dagelijks terugkeren.

lees meer

Dagindeling

De dagen op de afdeling Verloskunde worden gekenmerkt door een aantal vaste onderdelen:

  • 08.00 uur dagelijkse verzorging
  • 10.30 - 12.00 uur bezoek
  • 13.00 - 15.00 uur rustmoment
  • 16.00 - 20.00 uur bezoek

Ook zijn er 7 eetmomenten verdeeld over de dag. 

Artsenvisite

De afdelingsarts loopt op werkdagen visite. In het weekend doet dit de dienstdoende gynaecoloog. Vragen over het medisch beleid en de behandeling kun je aan hem of haar stellen. De artsenvisites is meestal tussen 09.00 - 12.00 uur. De ‘grote visite’ is in principe één keer per week en vindt plaats op woensdagochtend. De afdelingsarts, chef de clinique, gynaecoloog, coassistenten en verpleegkundigen bespreken dan welke medische behandeling je nodig hebt. Als we na dit overleg het behandelplan aanpassen dan hoor je dat diezelfde middag.


Verloskamers

Als je bij ons komt bevallen vindt dit plaats in één van onze 7 verloskamers. Wij zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk in ontspannen sfeer kan bevallen met deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht.

lees meer

OHC+ Obstetrische High Care afdeling

Er zijn verschillende redenen waardoor je tijdens je zwangerschap of als kraamvrouw intensieve zorg nodig hebt. Je wordt dan opgenomen op de OHC+.

lees meer

OHC+ Obstetrische High Care afdeling

OHC+ staat voor Obstetrische High Care afdeling. Hier bieden wij gespecialiseerde zorg aan zwangere vrouwen en hun ongeboren kind en aan kraamvrouwen. Er zijn verschillende redenen waardoor je tijdens of na je zwangerschap extra zorg nodig hebt:

  • bij zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie of het HELLP-syndroom).
  • bij ernstige IUGR. Dit houdt in dat de baby erg klein is voor de periode van de zwangerschap. 
  • als je een onderliggende ziekte hebt, zoals een hartzieke, nierziekte of bijvoorbeeld ontregelde diabetes.



Huiskamers

Er zijn 5 Ronald McDonald Huiskamers in het Amalia kinderziekenhuis. Dit zijn speciaal ingerichte ruimtes met een huiselijke sfeer waar zieke kinderen, zwangeren, ouders, broertjes en zusjes naartoe kunnen om even weg te zijn uit de ziekenhuisomgeving. 

lees meer

Huiskamers

Er zijn 5 Ronald McDonald Huiskamers in het Amalia kinderziekenhuis. Er is een centrale Huiskamer (de Kiezel). Je vindt deze huiskamer op route 810, vlakbij de verpleegafdelingen op de tweede verdieping. Deze Huiskamer is rond en verdeeld over 3 verdiepingen. Van buiten lijkt het op een kiezelsteen. Vandaar de bijnaam de Kiezel. Daarnaast zijn er nog 4 Huiskamers: op de Neonatologie, Verloskunde en 2 op de Kinder Intensive Care.

De Huiskamers hebben een huiselijke sfeer waar zieke kinderen, zwangeren, ouders, broertjes en zusjes naartoe kunnen om even weg te zijn uit de ziekenhuisomgeving. Er is een magnetron, koelkast, koffieautomaat en gratis WiFi. Het is een huiselijke plek in het ziekenhuis om even tot rust te komen. Ook tijdens een operatie of behandeling van uw kind is de Huiskamer een fijn plek om te wachten. U kunt er werken, spelen met uw kind of gewoon even op de bank hangen. U kunt ook visite ontvangen in de Huiskamers en er zijn bordspellen die u kunt spelen. 

Openingstijden

De centrale huiskamer (de Kiezel) is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 20.00 uur. Bij de andere huiskamers kunt u altijd terecht. Deze zijn 24 uur per dag geopend.


Ontslag

De behandelend arts vertelt wanneer je naar huis mag. Voor je vertrekt vindt er een ontslaggesprek plaats. Het is belangrijk om de controleren of alle zaken rondom je vertrek goed geregeld zijn. lees meer

Ontslag

De behandelend arts vertelt wanneer je naar huis mag. Voor je vertrekt vindt er een ontslaggesprek plaats. Het ontslag op de afdeling vindt meestal voor 10.00 uur plaats. Je partner kan bij de hoofdingang een rolstoel meenemen voor vervoer naar de uitgang (hiervoor is het inwerpen van €1,- nodig). Je kunt het kraamcentrum bellen wanneer je weet hoe laat je thuiskomt. Wij brengen de verloskundige op de hoogte van jouw ontslag. Controleer, eventueel met de verpleegkundige, of alle zaken rond je vertrek geregeld zijn, zoals:

  • Een brief voor de verloskundige.
  • De overdracht voor de kraamzorg.
  • Eventuele recepten.
  • Een telefonische na-controle afspraak.

Meld je af bij de secretaresse of verpleegkundige voordat je de afdeling verlaat.

Betrokken specialismen


Verloskunde

De afdeling Verloskunde wil graag een betrouwbare partner zijn en je zo veilig, vriendelijk en persoonlijk mogelijk begeleiden tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd. lees meer

Afdeling Neonatologie

Op de afdeling neonatologie behandelen we te vroeg geboren kinderen, kinderen die tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt of aangeboren afwijkingen hebben.

lees meer

Afdeling Verloskunde en Gynaecologie

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie biedt een zeer breed zorgaanbod aan vrouwen in verschillende levensfasen. Wij behandelen patiënten met eenvoudige, veel voorkomende aandoeningen tot zeer complexe en zeldzame ziektebeelden en problematiek.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet