Aanmelden voor uw afspraak
U meldt zich altijd eerst aan bij de aanmeldzuil bij de ingang van het gebouw en daarna op de plek van uw afspraak.
lees meerMeenemen naar uw afspraak
- identiteitsbewijs
- verzekeringsbewijs
- actueel overzicht medicijnen
Praktische informatie
Hier vindt u informatie over onder andere parkeren, prikposten, wachttijden, ons restaurant en de golfkar & pendeldienst.
ga naar praktische informatiemijnRadboud uw persoonlijk patiëntendossier
MijnRadboud is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Hiermee kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.
lees meer over mijnRadboudTips voor het gesprek met uw zorgverlener
Als u bij een arts bent voor een behandeling of onderzoek, komt u vaak voor keuzes te staan. U kunt uw behandelwensen met uw arts bespreken en samen beslissingen nemen.Afspraak op afstand (video)bellen
Heeft u een telefonische afspraak of een videoafspraak met uw zorgverlener. Lees dan hier waar u rekening mee moet houden.
Afspraak wijzigen
Wilt u uw afspraak wijzigen of afzeggen? Geef het aan in ’mijnRadboud’ of neem contact op met de afdeling of polikliniek waar u een afspraak heeft.
inloggen mijnRadboudInfectiepreventie
Om verspreiding van infecties te voorkomen vragen wij u een vragenlijst in te vullen over MRSA en BRMO. Komt u met een kind, wees dan alert op waterpokken.Uw eerste afspraak
Verwijzing
Is dit uw eerste afspraak? Dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend arts. Dit geldt ook voor een second opinion. Als u doorverwezen bent, nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.
lees meerVerwijzing
Is dit uw eerste afspraak? Dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend arts. Dit geldt ook voor een second opinion. Als u doorverwezen bent, nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.
Goed om te weten
- Een verwijzing is maximaal 1 jaar geldig. Soms korter. Als dat zo is, staat dit op uw verwijsbrief.
- Heeft u een herhaalconsult? Dan heeft u geen verwijzing nodig. Ook niet als dit langer is dan een jaar geleden.
- Wanneer uw behandeling in het ziekenhuis is afgerond, verwijst de specialist u terug naar uw huisarts.
Inschrijven als patiënt
Heeft u een eerste afspraak bij ons? Kom dan 20 minuten voordat u naar uw afspraak gaat eerst langs bij één van de inschrijfbalies.
lees meerInschrijven als patiënt
Heeft u een eerste afspraak bij ons? Kom dan 20 minuten voordat u naar uw afspraak gaat eerst langs bij één van de inschrijfbalies:
- inschrijfbalie Hoofdingang
- inschrijfbalie Ingang oost
- inschrijfbalie Tandheelkunde
De inschrijfbalies zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur. Na uw inschrijving als patiënt kunt u zich aanmelden voor uw afspraak. Dit kan bij de aanmeldzuil bij uw polikliniek.
Heeft u vragen over uw digitale inschrijfafspraak? Of wilt u een wijziging doorgeven? De inschrijfbalie is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer (024) 366 83 45.
Wat neemt u mee?
Om uw inschrijving als patiënt in orde te maken hebben wij het volgende nodig:
- identiteitsbewijs (geldig paspoort of ID-kaart of rijbewijs)*
- verzekeringsbewijs van de zorgverzekeraar (zorgpas)
*De identificatieplicht geldt voor iedereen die gebruik maakt van medische zorg, ook voor kinderen. Een verblijfsdocument van de vreemdelingendienst en een elektronisch w-document voor asielzoekers zijn ook identificatiebewijzen.
Heeft u geen identificatiebewijs, geen verzekeringsbewijs of geen verwijzing? Dan kan het Radboudumc de rekening niet bij uw zorgverzekeraar indienen. U krijgt na uw afspraak 14 dagen de tijd om de ontbrekende gegevens mee te nemen naar de centrale inschrijfbalie. Lukt dit niet dan krijgt u de rekening thuisgestuurd en moet u hem zelf betalen.
Inschrijven van kinderen
De identificatieplicht geldt voor iedereen die gebruik maakt van medische zorg, ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. Anders dan de algemene identificatieplicht is er in de zorg namelijk geen leeftijdsgrens. Deze identificatieplicht geldt vanaf de geboorte. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid.
Wijzigingen
Wijzigingen in uw gegevens geeft u door bij de centrale inschrijfbalie. Wijzigen uw huisarts, adres of telefoonnummer dan mag u dat ook aan de polikliniek doorgeven. Heeft u een andere zorgverzekeraar dan hoeft u dit niet door te geven. Dit wordt automatisch aangepast.
Pasfoto
Als u zich inschrijft maakt de baliemedewerker een pasfoto van u. Deze wordt meteen in uw medisch dossier gezet. Zo kan uw zorgverlener zien dat hij of zij de juiste persoon tegenover zich heeft. De foto wordt alleen in uw dossier gebruikt. Het maken ervan is niet verplicht.
Onderzoek
Tijdens uw eerste afspraak stelt de arts u vragen over uw klachten, het beloop en bijvoorbeeld of deze klachten ook in uw familie voorkomen. Ook verricht de arts meestal lichamelijk onderzoek bij u. Soms is meer onderzoek nodig, zoals bloedonderzoek of röntgenfoto’s. Wij proberen te regelen dat dit direct na uw polikliniekbezoek kan. Als dat niet lukt, maken we een afspraak op een andere dag.
Patiënt in een umc
Met wie krijgt u te maken?
Wetenschappelijk onderzoek
Rechten en plichten
Kosten behandeling en eigen risico
Kosten van zorg
Als u zorg gebruikt in het Radboudumc, dan zijn hier kosten aan verbonden. Denk hierbij aan het eigen risico of de kosten als het Radboudumc geen contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar. Dit geldt ook als u onverzekerd bent.
lees meerWoonachtig en/of verzekerd in het buitenland
U wilt naar het Radboudumc komen en woont u en/of bent u verzekerd in het buitenland? Dan is dat in veel gevallen mogelijk. Wel zijn hier voorwaarden aan verbonden.
lees meer