Longkanker
De afdelingen Longziekten, Radiotherapie, Cardio-thoracale Chirurgie en Medische Oncologie werken nauw samen op het gebied van longkanker. Ook werken we binnen de regio samen met onze partnerziekenhuizen. Onze uitdaging is om élke patiënt met longkanker de beste persoonlijke behandeling te bieden. lees meer100 operaties longkanker niet-kleincellig
Aantal patiënten dat een resectie (een operatie met verwijdering van weefsel) ondergaat.
bekijk meer89 bestralingsbehandelingen longkanker niet-kleincellig
Aantal nieuwe patiënten met niet-kleincellig longcarcinoom dat een radicale bestralingsbehandeling ondergaat.
bekijk meer89 bestralingsbehandelingen longkanker niet-kleincellig
Er zijn verschillende vormen van longkanker. Ook zijn er verschillende behandelingen, zoals een operatie, bestraling, chemotherapie of een combinatie. Welke behandeling voor u het meest geschikt is, hangt af van de grootte, kwaadaardigheid en plaats van de tumor. Patiënten met longkanker krijgen vaak radiotherapie (bestraling).
In onderstaande grafiek staat het aantal nieuwe patiënten met een niet-kleincellig longcarcinoom (een bepaalde vorm van longkanker) dat per jaar een radicale bestralingsbehandeling ondergaat in het Radboudumc in 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021. Dit zijn nieuwe patiënten met zowel eerste als recidief tumoren.
Wachttijd longkanker niet-kleincellig
De tijd tussen het multidisciplinaire overleg en de chirurgische behandeling.
bekijk meerWachttijd longkanker niet-kleincellig
Wij doen ons best om patiënten zo snel mogelijk te helpen.
Norm
De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen gaat over het percentage patiënten, dat werd behandeld met een operatie (electieve resectie) vanwege een primair niet-kleincellig longcarcinoom, dat besproken is in het multidisciplinair overleg (MDO) en een wachttijd had van 21 dagen of minder tussen het laatste MDO en de chirurgische behandeling. In het Radboudumc is dit in 2017 gelukt bij 76.5% van de patiënten. Dit ligt boven het landelijk gemiddelde van 61.2% in 2017. In onderstaande grafiek staat het percentage patiënten bij wie dit is gelukt in 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021.
Kans op overleving
De overlevingkans van iemand met niet-kleincellige longkanker verschilt per stadium.
naar kanker.nl