

Wat is is een ernstig meervoudige beperking (EMB)?
Binnen het Amalia Kinderziekenhuis bieden we zorg aan kinderen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB). Deze kinderen hebben door hun ernstige verstandelijke en motorische beperking vaak op veel verschillende gebieden behoefte aan zorg. Wij hanteren een specifieke definitie voor wat wij verstaan onder een ernstig meervoudige beperking.
lees meerWat is is een ernstig meervoudige beperking (EMB)?
Binnen het Amalia Kinderziekenhuis bieden we zorg aan kinderen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB). Deze kinderen hebben door hun ernstige verstandelijke en motorische beperking vaak op veel verschillende gebieden behoefte aan zorg. Ieder kind heeft een eigen kinderarts, neuroloog of andere arts in het Radboudumc of elders.
Op onze polikliniek zien wij kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).
We hanteren de volgende definitie hiervoor:
- een (zeer) ernstige verstandelijke beperking:
geschat IQ onder de 30 of niet testbaar; of een ontwikkelingsleeftijd < 2 jaar) en; - een (zeer) ernstige motorische beperking (niet ambulant; GMFCS IV-V) en;
- veelal komen bij deze kinderen ook zintuiglijke beperkingen en een uitgebreid spectrum aan medische problemen voor (dus ook: kinderen met medische complexiteit of kinderen met een intensieve zorgbehoefte)
Over de polikliniek
Binnen onze polikliniek voor kinderen met EMB bieden we kind, ouder of verzorger en zorgprofessionals hulp bij complexe vragen over de zorg.
lees meerOver de polikliniek
Binnen onze polikliniek voor kinderen met EMB binnen het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis bieden we kind, ouder of verzorger en zorgprofessionals hulp bij complexe vragen over de zorg.
We doen dit door het aanbieden van de mogelijkheid voor een polikliniekbezoek waarin we uitgebreid de tijd nemen om samen de belangrijkste hulpvragen te onderzoeken. We komen tot een advies voor het vervolg van de behandeling. Dit advies wordt als het kan zo veel mogelijk door de eigen arts uitgevoerd.
Wilt u graag dat uw kind verwezen wordt naar onze polikliniek, vraag dan aan de behandelend arts van uw kind om een verwijzing
Het bezoek aan de polikliniek
Tijdens het bezoek
Het polikliniekbezoek vindt duurt een uur en vindt plaats in een rustige spreekkamer. Kinderarts en verpleegkundig specialist zijn hierbij aanwezig.
Tijdens het polikliniekbezoek wordt gericht gekeken naar de zorgvragen die in de voorbereiding naar voren gekomen zijn. Kinderen worden altijd gewogen en gemeten. Na overleg met ouders/verzorgers wordt zo nodig diagnostisch onderzoek ingezet.
Na afloop
Het team van het Amalia Kinderziekenhuis bespreekt de bevindingen van het polikliniekbezoek in een gezamenlijk overleg.
Het polikliniek bezoek wordt afgesloten met een telefonische afspraak met ouders/verzorgers na een aantal weken om de uitgezette acties samen te evalueren. Ook wordt er een brief opgesteld voor medisch betrokkenen, waarin alle bevindingen en adviezen staan beschreven.