Operaties en controle­momenten

We volgen patiënten die een operatie krijgen of hebben gehad aan de schouder, knie, heup of wervelkolom. Wanneer u meerdere operaties heeft ondergaan, vult u voor elke operatie apart een vragenlijst in.

Schouder

Type operatie Controlemomenten
Prothese (inclusief revisie operaties) Voor de operatie, 3 maanden na de operatie en daarna bij elke reguliere controle op de polikliniek.
Neerplastiek/Laterale clavicula resectie/ Cuff-repair Voor de operatie en 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar na de operatie.
Bankart repair/Capsular shift Voor de operatie en 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar na de operatie.

Heup

Type operatie Controlemomenten
Prothese (inclusief revisie operaties) Voor de operatie en 3 maanden na de operatie en daarna elke reguliere controle.
BIG (Bone Impaction Grafting) Voor de operatie, 3 maanden na de operatie en daarna elke reguliere controle.

Knie

Type operatie Controlemomenten
Prothese (inclusief revisie operaties) Voor de operatie,  3 maanden na de operatie en daarna elke reguliere controle.
Tibiakop-osteotomie Voor de operatie en 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar na de operatie.
Patello-femorale instabiliteit (MPFL-reconstructie/
VMO-plastiek/ Trochlea-osteotomie/ Tuberositas tibiae distalisatie/ Tuberositas tibiae medialisatie)
Voor de operatie en 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar na de operatie.

Wervelkolom

Type operatie Controlemomenten
Lumbale wervelkolom Voor de operatie en 6 maanden, 1 jaar en 2 jaar na de operatie.
Cervicale wervelkolom Voor de operatie en 6 maanden, 1 jaar en 2 jaar na de operatie.
Deformiteiten Voor de operatie en 6 maanden, 1 jaar en 2 jaar na de operatie.
Fractuur/trauma Voor de operatie en 6 maanden, 1 jaar en 2 jaar na de operatie.
Infectie Voor de operatie en 6 maanden, 1 jaar en 2 jaar na de operatie.
Spinale metastasen Voor de operatie en 6 maanden, 1 jaar en 2 jaar na de operatie.
Patiëntenzorg Poliklinieken Orthopedie Het Klinisch Scorestation

Over het Klinisch Scorestation

In het Klinisch Scorestation volgen we het functioneren, de pijn en de beperkingen van orthopedische patiënten. Deze gegevens leggen we vast. Zo krijgen we een duidelijker beeld hoe patiënten voor en na de operatie functioneren. lees meer

Over het Klinisch Scorestation

In het Klinisch Scorestation volgen we het functioneren, de pijn en de beperkingen van orthopedische patiënten. Deze gegevens leggen we vast. Zo krijgen we een duidelijker beeld hoe patiënten voor en na de operatie functioneren.
 
De orthopedisch specialisten gebruiken deze gegevens voor wetenschappelijk onderzoek. Om zo de kwaliteit van de behandeling van patiënten met een gewrichtsprothese en enkele andere operaties te verbeteren. In sommige gevallen volgen we we patiënten tot een aantal jaren na de operatie.

Hoe werkt het?

Voor de operatie neemt een student Geneeskunde of een pas afgestuurde arts uw voorgeschiedenis met u door. Bij een controleafspraak nodigen we u ook uit voor een afspraak met het Klinisch Scorestation. lees meer

Hoe werkt het?

Voor de operatie (preoperatief)

Na de afspraak bij uw arts wijst een medewerker u de weg naar het Klinisch Scorestation. Een student Geneeskunde of een pas afgestudeerde arts neemt daar uw voorgeschiedenis met u door. Daarnaast ‘scoort’ hij/zij de functie van uw gewricht op pijn, beweeglijkheid en kracht. Dit gebeurt door een bewegingsonderzoek en het invullen van een vragenlijst. Daarnaast vraagt de medewerker uw e-mailadres. Dan kunt u in het vervolg een deel van de vragenlijst thuis invullen. Wanneer u geen e-mailadres heeft, vult de medewerker van het Klinisch Scorestation de gehele vragenlijst met u in na elk bezoek aan de arts. 

Na de operatie (postoperatief)

Bij een controleafspraak bij uw orthopeed, nodigen we u ook uit om voor of aansluitend aan deze afspraak bij het Klinisch Scorestation langs te komen. Hier vult de medewerker dan samen met u het tweede deel van de vragenlijst in. Ook voert hij/zij eventueel nog een kort bewegingsonderzoek uit. Het bezoek aan het Klinisch Scorestation duurt ongeveer 10 tot 20 minuten.

Wetenschap­pelijk onderzoek

We gebruiken de gegevens voor wetenschappelijk onderzoek. Zo willen we het kennisniveau en de kwaliteit van zorg hoog houden. lees meer

Wetenschap­pelijk onderzoek

We gebruiken de gegevens voor wetenschappelijk onderzoek. Zo willen we het kennisniveau en de kwaliteit van zorg hoog houden. De ingevulde vragenlijsten gebruiken we daarnaast voor de landelijke kwaliteitsregistraties van de beroepsverenigingen van orthopedisch chirurgen en neurochirurgen. De gepubliceerde gegevens zijn nooit herleidbaar tot u als persoon. Heeft u toch bezwaar tegen deelname aan de landelijke registratie? Geef dit dan aan aan de medewerkers van het Klinisch Scorestation. Uw scores op de ingevulde lijsten worden dan niet doorgegeven aan de landelijke registratie.

Operaties en controle­momenten

We volgen patiënten die een operatie krijgen of hebben gehad aan de schouder, knie, heup of wervelkolom. Wanneer u meerdere operaties heeft ondergaan, vult u voor elke operatie apart een vragenlijst in. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet