Over de polikliniek Interne Geneeskunde
Op de Polikliniek Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde.
lees meerOver de polikliniek Interne Geneeskunde
Op de Polikliniek Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, geelzucht, benauwdheid, afvallen en nog vele andere klachten.
Medewerkers
Op de Polikliniek Interne Geneeskunde werken:
- Internisten (medisch specialist): een medisch specialist is een arts die deskundig is in een onderdeel van de geneeskunde. De medisch specialist behandelt patiënten en leidt arts-assistenten op.
- AIOS (artsen in opleiding tot internist): een AIOS heeft zijn opleiding tot basisarts afgerond. Vervolgens volgt de arts een opleiding tot medisch specialist (Interne Geneeskunde). De AIOS werkt nauw samen met medisch specialisten en wordt door hen begeleid.
- Co-assistenten: een co-assistent is een geneeskundestudent die stage loopt op verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Er kan een co-assistent aanwezig bij het spreekuur van de internist of de AIOS. Voorafgaand aan het eerste bezoek kan de co-assistent het lichamelijk onderzoek bij u uitvoeren. Als u hier bezwaar tegen hebt, dan kunt u dat aan ons laten weten.
- Gespecialiseerd verpleegkundigen
- Verpleegkundigen en doktersassistenten
- Secretaresses patiëntenzorg
Wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding
Het Radboudumc is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat er ook op de Polikliniek Interne Geneeskunde wetenschappelijk onderzoek (bij patiënten) en onderwijs (aan co-assistenten) plaatsvindt. Soms vragen we daarvoor uw medewerking. Uiteraard is dit geheel vrijwillig en zonder enige verplichting.
Contact polikliniek Interne Geneeskunde
van 8.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar
(024) 361 65 04
Naar uw afspraak adres en route
Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 1
Route: 678 naar Plein A1 Oost
Naar uw afspraak adres en route
Bezoekadres
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Routebeschrijving
mijnRadboud uw persoonlijke patiëntendossier
Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.
lees meerUw afspraak bij het Radboudumc
Heeft u binnenkort een afspraak in het Radboudumc? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over uw afspraak in ons ziekenhuis.
lees meerAfdeling Interne Geneeskunde
Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.
lees meerVerwijsbrief
Het is belangrijk dat we de verwijsbrief voor uw afspraak ontvangen van de verwijzend arts. U hoeft deze brief niet zelf mee te nemen.Vervolgafspraak
Een vervolgafspraak maakt u bij een van de medewerk(st)ers van de balie polikliniek. U kunt ook later bellen voor het maken van een vervolgafspraak of zelf een afspraak inplannen via mijnRadboud. lees meerVervolgafspraak
Een vervolgafspraak maakt u bij een van de medewerk(st)ers van de balie polikliniek. U kunt ook later bellen voor het maken van een vervolgafspraak of zelf een afspraak inplannen via mijnRadboud. Dit kan tot maximaal 20 weken vooruit.Aanmeldzuil of balie?
U kunt zich voor uw vervolgafspraak met een arts of verpleegkundig specialist aanmelden door gebruik te maken van de digitale aanmeldzuil bij de ingang. U hoeft dan niet te wachten bij de balie en kunt meteen plaatsnemen in de ontvangstruimte. Op het display van de aanmeldzuil ziet u in welke ontvangstruimte u kunt plaatsnemen. U krijgt uitleg over de aanmeldzuil tijdens uw eerste bezoek aan de polikliniek.Uitzonderingen:
- Voor bloedprikken of het afgeven van laboratoriummateriaal meldt u zich bij de prikpost op de polikliniek.
- Voor overige onderzoeken (bijvoorbeeld bloeddrukmeting) meldt u zich bij de balie polikliniek.
Spreekuur Erfelijke en Aangeboren Aandoeningen (EAA)
Dit spreekuur is er voor volwassenen met genetische syndromen. Mensen met genetische syndromen hebben vaak gezondheidsproblemen op meerdere gebieden. Het behandelteam bestaat daarom uit verschillende specialisten.
lees meer