Tijdens het onderzoek

Dit onderzoek vindt plaats op de afdeling Neurologie (A4) van het Radboudumc. Het onderzoek bestaat uit 4-5 perioden van 20 minuten waarbij u in een donkere kamer in bed gaat liggen met de bedoeling te gaan slapen. Het onderzoek begint ’s ochtends ongeveer één uur na het ontwaken. De laborant verwijdert eventueel eerst een aantal elektroden en neemt met u de verdere dagindeling door. Kort voor het tijdstip waarop u gaat slapen, wordt het apparaat aangesloten. Tussen de dutjes zit steeds een periode van ongeveer 1,5 uur waarin u zich vrij kunt bewegen. Probeer steeds 10 minuten voor aanvang van een dutje weer op u kamer te zijn. Ter ondersteuning van het MSLT onderzoek maken we videobeelden.
 

Patiëntenzorg Onderzoeken MSLT (Multi Sleep Latency Test)

Wat is een Multi Sleep Latency Test (MSLT)?

Met dit onderzoek meten we gedurende een dag op 4-5 tijdstippen hoe snel u in slaap valt. lees meer

Wat is een Multi Sleep Latency Test (MSLT)?

Met dit onderzoek meten we gedurende een dag op 4-5 tijdstippen hoe snel u in slaap valt. De nacht voorafgaand aan deze dag meten we de slaap door middel van een Polysomnografie (PSG). Dit is een meting waarbij uw hersenactiviteit, hartslag, ademhaling, oogbewegingen en spieractiviteit geregistreerd worden.
 

Contact

Polikliniek Neurologie
Bereikbaar van 8.00-17.00 uur

(024) 361 66 00
contactformulier

Voorbereiding

Vanaf het moment van opstaan op de dag van de MSLT tot en met laatste dutje mag u geen koffie, thee, cola, chocolade, alcohol en energiedrankjes nuttigen. Als u rookt verzoeken wij u tot een half uur voor de metingen niet meer te roken. lees meer

Voorbereiding

Een MSLT duurt de hele dag. Het kan prettig zijn om iets ter afleiding mee te nemen (bijvoorbeeld iets te lezen of een puzzel). Vanaf het moment van opstaan op de dag van de MSLT tot en met laatste dutje mag u geen koffie, thee, cola, chocolade, alcohol en energiedrankjes nuttigen. Als u rookt verzoeken wij u tot een half uur voor de metingen niet meer te roken.
 

Tijdens het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit 4-5 perioden van 20 minuten waarbij u in een donkere kamer in bed gaat liggen met de bedoeling te gaan slapen.

lees meer

Duur

Het onderzoek is ’s middags rond 17.00 uur klaar. Na het onderzoek worden de elektroden verwijderd. Vervolgens kunt u zich op de afdeling douchen. Daarna kunt u naar huis gaan.

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 2
Route: 652 naar Plein A2 West

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Neurologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 943

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 2 en volg route 652 naar Plein A2 West (Neurologie)

Na het onderzoek

Na het onderzoek bewerken en beoordelen we de metingen en sturen we de gegevens naar uw behandelend arts. U ontvangt de uitslag van het onderzoek van uw behandelend arts.

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de verpleegafdeling A4 West om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

lees meer

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de verpleegafdeling A4 West ((024) 361 50 20) om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.
Het annuleren/verplaatsen van onderzoek(en) kan betekenen dat er een (langere) tijd overheen gaat voordat het opnieuw gepland kan worden. Dit geldt vooral als u combiafspraken heeft bij Klinische Neurofysiologie.

 

  • Medewerkers
  • Intranet