Tijdens het onderzoek

Voor de ingreep is narcose noodzakelijk. Meestal is een dagbehandeling mogelijk, maar soms is een overnachting in het ziekenhuis nodig.

Bij deze ingreep maakt de arts een klein sneetje in uw navel en brengt vervolgens de camera in. In uw onderbuik maakt de arts 1 tot 3 kleine sneetjes. Dit doen we om hulpinstrumenten in te brengen. Als we tijdens een therapeutische laparoscopie uw baarmoeder weghalen dan nemen we u een paar dagen op.

Video-opname

Tijdens de ingreep maken we video-opnamen van de laparoscopische beelden. Deze bewaren we in een afgesloten ruimte op de operatiekamer. Dit is om eventuele afwijkingen vast te leggen. Uiteraard bent u niet herkenbaar. Deze beelden zijn uitsluitend onderdeel van uw medisch dossier.


Wat is een laparoscopie?

Een diagnostische laparoscopie is een kijkoperatie waarbij de gynaecoloog uw buikholte en de organen die daarin liggen onderzoekt. Een therapeutische laparoscopie is een onderzoek en operatie in één.

lees meer

Wat is een laparoscopie?

Diagnostische laparoscopie

Een diagnostische laparoscopie is een kijkoperatie waarbij de gynaecoloog uw buikholte en de organen die daarin liggen onderzoekt. Het doel is de oorzaak van uw klachten te vinden.

Therapeutische laparoscopie

Tijdens een kijkoperatie wordt er soms ook weefsel verwijderd, doorgeknipt of weggebrand. Er wordt dan bijvoorbeeld een eileider of eierstok weggehaald.


Contact

Polikliniek Verloskunde en Gynaecologie

(024) 361 47 88

Het onderzoek


Tijdens het onderzoek

Bij deze ingreep maakt de arts een klein sneetje in uw navel. In uw onderbuik maakt deze 1 tot 3 kleine sneetjes. Voor de ingreep is narcose noodzakelijk. Meestal is een dagbehandeling mogelijk. Soms is een overnachting in het ziekenhuis nodig.

lees meer

Na het onderzoek

Na de laparoscopie moet u rekening houden met een aantal dingen. U mag bijvoorbeeld niet zwemmen of baden, geen tampon gebruiken of seksuele gemeenschap hebben zolang u nog vaginaal bloedverlies heeft.

lees meer

Na het onderzoek

U kunt na de operatie enkele dagen last hebben van buikpijn, schouderpijn of spierpijn. Daarna zijn deze klachten verdwenen. De buikpijn kan langer aanhouden. De hechtingen die we gebruiken om de huid te sluiten, lossen vanzelf op.

Zolang u vaginaal bloedverlies heeft mag u niet baden en zwemmen, geen tampon gebruiken en geen seksuele gemeenschap hebben. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat de wondjes op uw buik de eerste dagen niet nat mogen worden. Tot 10 dagen na de ingreep mag u niet baden en zwemmen (wel douchen).

Meer informatie


Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: F
Verdieping: 0
Route: 782

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw F, Verdieping 0 en volg route 782

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet