Wat is een holter?
Een holter is een kleine draagbare recorder. Deze maakt een continue registratie van uw hartritme. Zo kunnen we mogelijke hartritmestoornissen vastgeleggen.Het onderzoek
Aansluiten van de holter
U komt naar de polikliniek waar de laborant de holter aansluit en u instructies geeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Hierna hervat u uw dagelijkse bezigheden. U mag de holter niet afdoen. lees meerAansluiten van de holter
U komt naar de polikliniek waar de laborant vier ecg-plakkers op de borst plakt die met kabeltjes aan het apparaatje bevestigd worden. Ook krijgt u instructies. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Hierna hervat u uw dagelijkse bezigheden. U draagt de holter in een klein zakje met een band om uw nek of schouder. Uw arts spreekt met u af of u de holter 24 of 48 uur bij u draagt. U mag de holter niet afdoen.
Tijdens het onderzoek
-
Controleer tussendoor een keer of de kabeltjes nog goed vast zitten. Mocht er een los zijn geschoten, maak deze dan weer vast.
-
U kunt het beste een hemd of een T-shirt dragen onder uw bovenkleding. Dit zit strak op de huid en houdt de kabeltjes goed op de plaats.
-
De holter mag niet nat worden. Dit betekent dat u tijdens het onderzoek niet kunt douchen of zwemmen.
-
-
U mag de ochtend van het onderzoek geen douche-/badolie of bodylotion gebruiken. Het vettige laagje dat op uw huid achterblijft geeft storing.
-
Slaap niet met een elektrische deken of op een waterbed. Dit geeft veel storing waardoor de resultaten van het onderzoek niet kloppen.
-
U krijgt een dagboekje mee om inspanningen en rustmomenten op te schrijven. Klachten schrijft u dat op en drukt u op de rand van de ronde pijltjesknop. Zo komt er een aantekening in de holter.
Einde van het onderzoek
Na 24 of 48 uur beëindigt u zelf het onderzoek. De holter en het dagboekje brengt u de volgende ochtend terug naar de polikliniek. lees meerMeer informatie
Naar uw afspraak adres en route
Bezoekadres
Poliplein C0, Balie B
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen