Over de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO)
Alle gegevens over uw gezondheid kunt u zelf verzamelen op één online plek: uw Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). Hier verzamelt u gezondheidsgegevens van bijvoorbeeld uw huisarts, fysiotherapeut en uitslagen van onderzoek. Ook gegevens die u zelf meet kunt u toevoegen aan uw PGO. Als u mijnRadboud heeft kunt u ook een deel van uw gezondheidsgegevens van het Radboudumc opvragen via een PGO.
Heeft u vragen?
Meer informatie vindt u op www.pgo.nl. Heeft u vragen over de gegevens in een door u gekozen PGO? Dan kunt u die stellen aan de betrokken leverancier van het PGO.
Wat is een PGO?
Een persoonlijke gezondheidsomgeving is een digitale omgeving voor uw gezondheidsgegevens.
lees meerWat is een PGO?
Een persoonlijke gezondheidsomgeving is een digitale omgeving (website of app) waarin u uw gezondheidsgegevens vanuit verschillende bronnen op één online plek kunt verzamelen, beheren en delen met anderen.
Dit kunnen o.a. gegevens over voeding zijn, medicatie maar ook over uitslagen van medisch onderzoek. De gegevens zijn afkomstig van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de fysiotherapeut, maar de patiënt kan ze ook zelf verzameld hebben. Al die gegevens kunt u samenbrengen in een PGO.
In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd hoe een PGO werkt. Meer informatie vindt u ook op www.pgo.nl.
PGO-informatiepunt
Er is een landelijk informatiepunt voor vragen over PGO’s. Het PGO-informatiepunt is telefonisch en via chat bereikbaar op 085 3034959. U kunt ook mailen.
contactWelke gegevens van het Radboudumc kunt u opvragen via een PGO?
Als u een actief mijnRadboud-account heeft kunt u via een PGO een deel van uw gezondheidsgegevens opvragen.
lees meerWelke gegevens van het Radboudumc kunt u opvragen via een PGO?
Als u een actief mijnRadboud-account heeft kunt u via een PGO een deel van uw gezondheidsgegevens opvragen. Op dit moment gaat dat om:
- de Basisgegevensset Zorg (BgZ): dit is de informatie over u die zorgverleners nodig hebben om u goede zorg te kunnen geven. Bijvoorbeeld uw naam, geboortedatum, zorgverzekeraar en medische informatie.
- correspondentie
- de resultaten van vragenlijsten die via mijnRadboud zijn ingevuld
Kan ik als patiënt zelf een PGO kiezen?
Ja, er zijn er verschillende PGO's, en er komen ook steeds meer bij. Op de Digitale Zorggids van de Patiëntenfederatie Nederland staat een actuele lijst van PGO’s die er al zijn. U kunt hieruit zelf een PGO kiezen en u daar aanmelden.
naar websiteWat is het verschil met mijnRadboud?
MijnRadboud is ons eigen patiëntenportaal waarin u inzage heeft in uw medisch dossier.
lees meerWat is het verschil met mijnRadboud?
MijnRadboud is ons eigen patiëntenportaal waarin u inzage heeft in uw medisch dossier.
Via een PGO kunt u een deel van uw gegevens van het Radboudumc downloaden in een PGO. Dit zijn nooit andere gegevens dan dat u kunt zien in mijnRadboud. In mijnRadboud kunt u meer gegevens inzien dan in een PGO.
Wie is verantwoordelijk voor de informatie in een PGO?
De verantwoordelijkheid voor PGO’s ligt niet bij de zorginstellingen of het Radboudumc, maar bij de leveranciers van de PGO’s. Het Radboudumc is ook niet verantwoordelijk voor hoe de door u opgevraagde informatie. In mijnRadboud kunt u meer gegevens inzien dan in een PGO.
Hoe veilig is een PGO?
Om de veiligheid van de gegevensuitwisseling te garanderen is het keurmerk MedMij ontwikkeld.
lees meerHoe veilig is een PGO?
Om de veiligheid van de gegevensuitwisseling te garanderen is het keurmerk MedMij ontwikkeld. MedMij ontwikkelde de spelregels waaraan PGO’s en de zorginformatiesystemen van zorgaanbieders moeten voldoen. Zo zorgen we ervoor dat de uitwisseling van medische gegevens veilig is en dat alle systemen in dezelfde taal met elkaar spreken. U herkent PGO’s waarbij u op de MedMij-manier gegevens kunt uitwisselen aan het MedMij-label.