Verloop van de behandeling

Soms heeft u geen behandeling nodig of gaan de klachten weg als u geen heftige armbewegingen maakt. Houdt u vervelende tintelingen en pijn in pink en ringvinger, dan kan een operatie u helpen. Tijdens een operatie maakt de arts de elleboog vrij en verplaatst dit naar de buigzijde zodat hij wat vrijer in het weke weefsel ligt (ulnaristranspositie).

Zenuw vrijmaken

Soms maakt de arts de zenuw alleen maar vrij en verplaatst hij die niet (ulnaris neurolyse). De arts snijdt dan de bindweefselband die van de epicondylus ulnaris naar de elleboogspunt loopt, door. In het Radboudumc doen we meestal dit laatste. Onderzoek van Dr. Bartels laat zien, dat dit de beste resultaten geeft met de minste complicaties. Meestal krijgt u een plaatselijke verdoving in uw arm voor de operatie. Soms krijgt u een volledige verdoving. Heeft u al langer geen tintelingen meer, maar vooral gevoelstoornissen en krachtsvermindering? Dan helpt een operatie vaak niet meer. Om te weten wat het resultaat is van de operatie moet u minimaal 6 maanden wachten.

Over behandeling ulnaropathie

Het doel van de operatie is dat de tintelingen in de vingers steeds minder worden. Heeft u minder gevoel en krachtsverlies in uw hand? Dan helpt een operatie niet of maar een beetje. Het onprettige gevoel verdwijnt vaak wel.

Contact

Afdeling Neurochirurgie

(024) 361 66 04

Voorbereiden op de behandeling

Soms moet u voor de operatie stoppen met het gebruiken van bloedverdunners. Overleg dit met uw arts.

Verloop van de behandeling

Soms heeft u geen behandeling nodig of gaan de klachten weg als u geen heftige armbewegingen maakt. Houdt u vervelende tintelingen en pijn, dan kan een operatie helpen. lees meer

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Na de operatie

Als u na de operatie pijn heeft, kunt u paracetamol slikken. U kunt uw vingers en hand gewoon bewegen. lees meer

Na de operatie

Na de operatie krijgt u meestal een draagdoek. Na een paar uur is de verdoving uitgewerkt. Als u pijn heeft, kunt u paracetamol (eventueel met codeïne) slikken. U kunt uw vingers en hand gewoon bewegen. Geef uw elleboog ongeveer twee weken rust, zodat de wond kan genezen. De wond moet droog blijven. Heeft u veel pijn of komt er vocht uit de wond? Neem dan contact op met uw huisarts of uw neurochirurg. Na ongeveer 14 dagen kunt u de hechtingen laten verwijderen.

Problemen

U kunt na de operatie een ontsteking of nabloeding krijgen. Ook kunt u na de operatie tintelingen en pijn houden. Soms kunnen we u opnieuw opereren. Soms kan dat niet als er schade in de zenuw is die we niet niet kunnen opereren.

Afdeling Neurochirurgie

De afdeling Neurochirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van aandoeningen aan de hersenen, hersenschedel, schedelbasis, hersenzenuwen, het ruggenmerg, de wervelkolom en het perifere zenuwstelsel.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet