Wat is een TENS behandeling?
De TENS behandeling is een behandeling die kan helpen om minder snel of minder vaak een plasongelukje te hebben en je blaas groter te maken. lees meerWat is een TENS behandeling?
De TENS behandeling is een behandeling die kan helpen om minder snel of minder vaak een plasongelukje te hebben en je blaas groter te maken.
Meestal heb je vooraf aan deze behandeling al een PTNS behandeling gehad. Maar om ervoor te zorgen dat de klachten niet terugkomen, starten we met een TENS behandeling. Het kan ook zijn dat je direct start met TENS, zonder dat je eerst een PTNS behandeling hebt gehad.
Via een speciaal apparaatje prikkelen we de zenuw van je blaas. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat je minder snel of minder vaak moet plassen.
Contact Amalia kinderziekenhuis
Polikliniek
(024) 361 44 15
Verpleegafdeling
(024) 361 38 80
contactformulier
Voor wie?
Het verhaal van Roos
Roos heeft iedere middag en avond natte plekken in haar onderbroek. Ze moet elke dag wel twee keer een schone onderbroek aandoen. Dat vindt ze helemaal niet leuk.
Het verhaal van Pim
Pim moet overdag heel vaak plassen en moet altijd rennen naar de wc. Hij heeft iedere avond een nat plekje in zijn onderbroek. Ook plast hij nog iedere nacht in bed. Pim wil hier graag vanaf.
Komt dit je bekend voor?
Tot nu toe heeft er geen behandeling goed gewerkt voor Roos en Pim ze willen erg graag droog worden. Misschien komt jou dit verhaal wel bekend voor en heb je al van alles geprobeerd. Dan kan deze behandeling je misschien helpen.
Voor de behandeling
Soms vragen we je om met volle blaas naar het ziekenhuis te komen. In het ziekenhuis ga je dan plassen op een speciaal toilet. lees meerVoor de behandeling
Soms vragen we je om met volle blaas naar het ziekenhuis te komen. In het ziekenhuis ga je dan plassen op een speciaal toilet (flowmeterie). Het kan ook zijn dat we je nog vragen om een plaslijst (mictielijst) bij te houden. Dit is een soort dagboek waarin staat hoe vaak en hoe veel je moet plassen.
Op de polikliniek krijg je uitleg over het TENS apparaat. Dit duur ongeveer 30 minuten. Je krijgt een leenapparaatje van ons mee voor ongeveer 3 maanden. De verpleegkundige stelt het apparaatje in en legt uit hoe je het thuis moet bedienen.
De behandeling
Tijdens de eerste afspraak op de polikliniek geven we jou en jouw ouders uitleg over de behandeling en het TENS apparaat. lees meerHoe lang duurt de behandeling?
De behandeling duurt meestal 3 maanden. Samen met jou en jouw ouders kunnen we beslissen om door te gaan met de behandeling of langzaam verder af te bouwen.![](https://www.radboudumc.nl/getmedia/b5529ae9-a31f-4227-901f-b438ce5ccc9d/Amalia-kinderziekenhuis-meisje-met-kroontje.aspx?width=4000&height=2667&ext=.jpg&type=BlockColumn1Zoom1)
Een bezoek aan het ziekenhuis
Kom je voor een afspraak naar het Amalia kinderziekenhuis? Hier vind je meer informatie over wat er te doen is en wie je tegenkomt. lees meer![](/Radboud/media/thumbnail/bluebillywig/3841291.jpg?type=BlockColumn1Zoom1)
![](/Radboud/media/thumbnail/bluebillywig/3841291.jpg?type=BlockColumn2Zoom1)
Amalia kinderziekenhuis
Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 25.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.
lees meer