De behandeling
Voor deze huidtransplantatie gebruiken we meestal een stukje huid van uw bovenbeen. Dit stukje huid verplaatsen we naar de wond, waar we het goed vasthechten. lees meerVerdoving of narcose
De ingreep is onder lokale verdoving of algehele narcose. Wat voor u de beste optie is, bespreken we met u voorafgaand aan de ingreep. U krijgt dan ook instructies voor de uren voor en direct na de operatie.Na de operatie
In de uren na de behandeling, werkt de verdoving langzaam uit. U hoort van de behandelaar hoelang het verband moet blijven zitten. lees meerNa de operatie
Hoelang het verband moet blijven zitten, is bij iedereen anders. Dit hoort u van uw behandelaar. Het verband mag niet nat worden, dus u kunt pas weer douchen als het verband er af mag. Als u geen verband meer om de wond heeft, adviseren we u de plek goed in de gaten te houden. Een dun laagje vaseline zorgt ervoor dat deze niet uitdroogt.
Na de behandeling mag u niet zelf autorijden. U moet dus worden opgehaald.
In de uren na de behandeling, werkt de verdoving langzaam uit. U kunt dan milde pijnklachten ervaren. Hiervoor mag u paracetamol innemen. Als dit niet werkt, kunt u overleggen met de polikliniek of u andere pijnstilling kunt gebruiken.
Contact opnemen
Het kan zijn dat de wond een beetje bloedt na de ingreep. Dat is niet erg. Stopt het bloeden niet? Druk de wond dan 20 minuten stevig aan met een tissue. Werkt dit niet, neem dan contact met ons op. Ook bij klachten van zwelling, warmte, roodheid rond de wond en pus, willen we graag dat u contact opneemt.
Waar moet u rekening mee houden?
- Het verband mag niet nat worden. U kunt dus pas douchen als het verband eraf is.
- 2 tot 6 weken na de ingreep mag u weer sporten of zich zwaar lichamelijk inspannen. Dit is afhankelijk van de ingreep.
- Bescherm het litteken goed tegen zonlicht. Smeer de plek in met minimaal factor 30. De huid is kwetsbaar en verkleurt gemakkelijker dan de rest van uw huid.
Controle
Uw behandelaar maakt een vervolgafspraak voor de controle van de wond.