Werking en gebruik van de spray
U kunt de spray gebruiken als u een aanval van benauwdheid of pijn op de borst heeft. De spray kan ook een aanval van hartkramp voorkomen. Gebruik de spray dan voorafgaand aan een situatie waarbij u verwacht een aanval te krijgen. lees meerWerking en gebruik van de spray
U kunt de spray gebruiken als u een aanval van benauwdheid of pijn op de borst heeft. De spray kan ook een aanval van hartkramp voorkomen. Gebruik de spray dan voorafgaand aan een situatie waarbij u verwacht een aanval te krijgen, zoals lichamelijke inspanning, emotionele spanningen of blootstelling aan kou. Gebruik de spray 2 tot 3 minuten voordat u de aanval verwacht.Hoe moet u de spray gebruiken?
- Neem bij een aanval van hartkramp rust. Mogelijk nemen de klachten dan al meteen af. Is dat niet het geval, gebruik dan de spray.
- Ga zitten als het mogelijk is, dan heeft u minder last van een eventuele duizeligheid door de spray.
- Duw uw tong tegen uw gehemelte en houd uw adem even in. Spray dan onder uw tong en sluit uw mond. Adem de spray niet in. De opname van de spray via het mondslijmvlies gaat snel. Hierdoor begint het middel vrijwel direct te werken.
- De spray bevat een brandbare vloeistof. Spray daarom niet in de buurt van open vuur of bijvoorbeeld een brandende sigaret.
- Blijf na het gebruik van de spray rustig zitten, tot de aanval over is. Als het nodig is, kunt u na 5 minuten nogmaals een pufje in uw mond sprayen.
Werking van de spray
Het werkzame stofje in de spray is een vaatverwijder. Hierdoor stroomt er minder bloed terug naar het hart. Ook daalt de bloeddruk, waardoor de weerstand waartegen het hart moet pompen afneemt. Dit zorgt ervoor dat uw hart minder hard hoeft te werken en minder zuurstof verbruikt.Contact opnemen met een arts
Waarschuw direct een arts als de pijn na 3 keer sprayen en na 15 minuten nog niet is verdwenen. Dit zou namelijk kunnen betekenen dat er bij u sprake is van een hartinfarct. Als uw conditie ondanks één keer sprayen snel slechter wordt, kunt u ook al sneller een arts bellen.Bijwerkingen
Hoofdpijn kan een bijwerking zijn van de spray. Dit neemt meestal snel weer af. U kunt ook duizelig zijn na het gebruik van de spray. Pas daarom op met autorijden en alcohol. lees meerNaar uw afspraak adres en route
Bezoekadres
Cardiologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Huispostnummer: 616
Routebeschrijving
Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw C, Verdieping 0 en volg route 725
(Cardiologie)
Verpleegafdeling Hart, Vaat en Long C4
Op de verpleegafdeling Hart, Vaat en Long (C4) werken de volgende specialismen nauw met elkaar samen: Cardiologie, Cardio-thoracale Chirurgie, Longziekten en Heelkunde.
lees meer