Wat houdt de Müller behandeling bij spataderen in?
Bij de Müller behandeling worden spataderen verwijderd met kleine haaknaaldjes. Dit gebeurt tijdens een poliklinische operatie onder plaatselijke verdoving.
lees meerWat houdt de Müller behandeling bij spataderen in?
Bij de Müller behandeling worden spataderen verwijderd met kleine haakjes. Dit gebeurt tijdens een poliklinische operatie onder plaatselijke verdoving. Deze techniek heet ambulante flebectomie volgens Müller. Dr. Müller ontwikkelde deze behandeling in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het voordeel van deze techniek is dat we met een poliklinische ingreep grote zijtakspataders definitief kunnen verwijderen, met kleine littekens, die uiteindelijk bij veel mensen nauwelijks zichtbaar zijn.
Contact
Polikliniek Dermatologie
ma t/m vrij van 8.00-17.00 uur
(024) 361 32 80
Over de behandeling
Voorbereiding
Zorg vóór de ingreep voor begeleiding en vervoer naar huis. Op de dag van de behandeling mag u uw benen niet insmeren met crème of bodylotion. lees meerVoorbereiding
- Zorg vóór de ingreep voor begeleiding en vervoer naar huis.
- Op de dag van de behandeling mag u uw benen niet insmeren met crème of bodylotion. De arts markeert namelijk de plaatsen waar gespoten wordt met een pen.
- U mag eventuele haren op uw benen weghalen.
- Neem voor na de behandeling een gemakkelijk zittende broek mee.
De behandeling
De arts markeert met een stiftpen het behandeltraject op uw been af. Het been wordt gedesinfecteerd en afgedekt met een steriel laken. Via kleine sneetjes worden de spataderen met haakjes verwijderd. lees meerNazorg
Na de behandeling blijft u een halfuur in de nazorgruimte zitten en legt u uw been hoog, om de kans op een nabloeding te voorkomen. Controleer, voordat u naar huis gaat, eerst op het toilet of het verband om het been nog droog is. Daarna kunt u zonder u af te melden naar huis. Doet u op de dag van behandeling rustig aan. Houd uw been hoog in verband met de kans op een nabloeding.
De verbandkous draagt u de eerste twee dagen (48 uur) dag en nacht. Daarna mag u het verband verwijderen. U mag dan ook gaan douchen en uw werk op geleide van de klachten hervatten. Daarna draagt u de kous nog 5 dagen, maar alleen overdag. ’s Avonds mag u de kous uitdoen. Na 2 weken mag u weer gaan sporten. U krijgt van de arts en verpleegkundige duidelijke informatie en instructie en een nazorgformulier voor thuis mee.
Controle na de behandeling
Na 6 tot 8 weken komt u voor controle op de polikliniek Dermatologie.Complicaties
Complicaties na de behandeling kunnen ontstaan. Blauwe plekken en knobbeltjes op de behandelde plekken zijn normaal. Het duurt een aantal weken voordat dit wegtrekt. lees meerComplicaties
Complicaties na de behandeling kunnen ontstaan. Blauwe plekken en knobbeltjes op de behandelde plekken zijn normaal. Het duurt een aantal weken voordat dit wegtrekt. Bij een nabloeding, legt u uw been hoog en drukt u 15 tot 30 minuten met een opgerolde theedoek af. Laat de kous aan. Neem contact op met de polikliniek: (024) 361 32 80.Bij pijn kunt u driemaal daags 500 mg paracetamol innemen. Neem geen andere pijnstiller, deze kunnen de kans op een nabloeding vergroten. Bij koorts, rillerigheid en ontstekingsverschijnselen neemt u altijd contact met ons op.
Meer informatie
Spataderen
Spataderen (varices) zijn afwijkingen aan de aders. Aders zijn bloedvaten voor het afvoeren van het bloed. lees meerNaar uw afspraak poliklinische operaties Dermatologie
Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A (oost)
Verdieping: 2
Route: 682
Naar uw afspraak poliklinische operaties Dermatologie
Bezoekadres
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen