Over de insulinepomp
Er zijn verschillende soorten insulinepompen. De pompen hebben verschillen, bijvoorbeeld hoe makkelijker ze te gebruiken zijn, hoe groot ze zijn en wat ze kunnen. Ze hebben allemaal dezelfde kwaliteit. lees meerOver de insulinepomp
Er zijn verschillende soorten insulinepompen. De pompen hebben verschillen, bijvoorbeeld hoe makkelijker ze te gebruiken zijn, hoe groot ze zijn en wat ze kunnen. Ze hebben allemaal dezelfde kwaliteit. Voor de ene patiënt is de grootte van de insulinepomp heel belangrijk. Iemand anders wil dat de pomp makkelijk te gebruiken is.Patchpomp
Voor sommige patiënten is een patchpomp een oplossing. Deze pomp zonder draad zit zonder infuusset op de huid. Meer informatie over patchpompen en andere soorten insulinepompen kunt u vinden op www.pompnet.nl.Glucosesensor
Sommige patiënten gebruiken een glucosesensor. Een glucosesensor meet doorlopend glucose in het vetweefsel onder uw huid. Dit geeft een goed beeld van de glucosespiegel in het bloed. U krijgt een goede indruk van de schommelingen in uw glucose. De glucosesensor kan u waarschuwen wanneer uw bloedsuiker hoger of lager wordt.Een glucosesensor is een zware behandeling en vraagt veel van u. Daarom krijgt niet iedereen een glucosesensor.
Diabetes mellitus suikerziekte
Diabetes mellitus wordt ook wel suikerziekte genoemd. Als u diabetes mellitus heeft, is de waarde van de bloedsuiker (glucose) in uw bloed regelmatig verhoogd.
lees meerWaarom een insulinepomp?
Met een insulinepomp krijgt u doorlopend insuline onder de huid. Hierdoor hoeft u geen insuline te spuiten en kunt u de diabetes vaak beter regelen.Waarom naar het Radboudumc?
Wij zijn één van de grootste centra voor insulinepompbehandeling in Nederland. Wij behandelen meer dan 350 diabetespatiënten met een insulinepomp. lees meerWaarom naar het Radboudumc?
Wij zijn één van de grootste centra voor insulinepompbehandeling in Nederland. Wij behandelen meer dan 350 diabetespatiënten met een insulinepomp. Wij hebben verschillende insulinepompen.We hebben ervaring met de verschillende insulinepompen en kunnen u daarom goed adviseren. U beslist samen met uw arts of diabetesverpleegkundige welke insulinepomp u gaat gebruiken.
Afdeling Interne Geneeskunde
Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.
lees meer