Over de medische behandeling

Sinds 1996 heeft de ontwikkeling van medicijnen tegen hiv een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Hierdoor is de levensverwachting van mensen met hiv nu vergelijkbaar met die van mensen zonder hiv.

lees meer

Over de medische behandeling



Controleafspraken

In het eerste jaar van de behandeling heeft u gemiddeld 4 keer per jaar een policontrole. Afhankelijk van uw gezondheid en/of behoefte aan informatie en controle kan dit vaker zijn.

lees meer

Controleafspraken

In het eerste jaar van de behandeling heeft u gemiddeld 4 keer per jaar een policontrole. Afhankelijk van uw gezondheid en/of behoefte aan informatie en controle kan dit vaker zijn.
Na het eerste jaar, als uw gezondheid stabiel is en alles goed gaat met de therapie, gaat u ieder half jaar voor controle naar uw hiv-behandelaar. Deze controles wisselen tussen de hiv-arts en verpleegkundig specialist. Elke 6 maanden meten we de viral load waarde. Ook controleren we uw algehele gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Er is aandacht voor uw leefstijl en specifieke aandoeningen die vaker voorkomen bij mensen met hiv.


Reizen

Als u naar het buitenland reist, moet u rekening houden met een aantal zaken. 

lees meer

Reizen

Verklaring medicatiegebruik

Als u naar het buitenland gaat, kunt u een Engelse verklaring krijgen waarin staat dat u een chronische  aandoening heeft  waarvoor u medicijnen gebruikt. Zo voorkomt u problemen wanneer uw hiv-medicatie gevonden wordt bij de bagagecontrole. Informeer naar deze verklaring bij uw verpleegkundig specialist.

Voldoende medicatie

Neem ruim voldoende medicijnen mee als u reist en verspreid de medicijnen over uw hand- en andere bagage. Zo heeft u voldoende medicijnen als een deel van uw bagage zoekraakt. Voor advies over vaccinaties en dergelijke kunt u een afspraak maken bij de Reis- en Vaccinatiepoli van het Radboudumc.  

Tijdsverschil

Reist u naar een land in een andere tijdzone? Dan kan de verpleegkundig specialist een reisschema voor u maken waarin uw innameschema tijdelijk wordt aangepast.


Contact

Polikliniek Interne Geneeskunde

(024) 361 65 04

Hiv

Hiv, wat staat voor Humaan Immunodeficiëntie Virus, is een virus dat ons immuunsysteem aantast. In Nederland wordt hiv meestal overgedragen door onbeschermd seksueel contact. Het hiv-virus zit in lichaamsvloeistoffen zoals sperma, bloed, voorvocht, vaginaal vocht of moedermelk.

lees meer

Afdeling Interne Geneeskunde

Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet