Over groeihormoon­behandeling

Kiest u in overleg met uw arts voor een behandeling met groeihormonen? Dan krijgt u uitleg van een verpleegkundige. lees meer

Over groeihormoon­behandeling

Kiest u in overleg met uw arts voor een behandeling met groeihormonen? Dan krijgt u uitleg van een verpleegkundige. U leert hoe u elke dag groeihormon spuit onder de huid. In het ziekenhuis controleren we uw bloed op de hoeveelheid IGF1. Op basis daarvan bepaalt de arts de geschikte hoeveelheid voor u.

De behandeling

We passen de dosis elke keer een beetje aan. We kijken daarbij naar uw klachten en naar het IGF1-gehalte in uw bloed.. Als u een te grote hoeveelheid groeihormoon gebruikt,  kunt u klachten krijgen:
  • pijn aan uw botten
  • vocht vasthouden
  • transpireren
  • erge hoofdpijn
Als het groeihormoon spuiten klachten heeft, bijvoorbeeld regelmatig blauwe plekken, dan kan de endocrinologie verpleegkundige samen met u naar een oplossing zoeken.

Groeihormoon en de pil

Als de anticonceptiepil gebruikt, dan heeft u vaak een grotere hoeveelheid groeihormoon nodig. Als u stopt met de anticonceptiepil, heeft u weer een kleinere hoeveelheid nodig. Neem contact op met uw arts om de hoeveelheid groeihormoon aan te passen.  

Groeihormoon en zwangerschap

In de zwangerschap moet u stoppen met de behandeling met groeihormoon. Daarna kunt u weer beginnen. Overleg eerst met uw arts over borstvoeding en over de starthoeveelheid van het groeihormoon. 

Contact

Polikliniek Interne Geneeskunde

(024) 361 65 04

Groeihormoon­deficiëntie

Groeihormoondeficiëntie is een tekort aan groeihormoon. De hypofyse (een klier in het hoofd) maakt het groeihormoon aan. lees meer

Afdeling Interne Geneeskunde

Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet