Wat is deroofing?
Deroofing zetten we in om chronische ontstekingen te genezen en toekomstige ontstekingen te voorkomen. We snijden een laagje huid weg inclusief het ontstoken weefsel. Vervolgens kan de wond weer dichtgroeien.Contact
Polikliniek Dermatologie
ma t/m vrij van 8.00-17.00 uur
(024) 361 32 80
Goed om te weten
U kunt alle sieraden en piercings thuis laten. U hoeft niet nuchter te zijn. U kunt gewoon eten en drinken. Zorg dat u vervoer naar huis regelt. lees meerVerloop van de behandeling
Met een dun metalen staafje (sonde) onderzoekt de arts of er gangen onder uw huid lopen die met holtes in de diepte of elkaar in verbinding staan. De behandeling duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. lees meerVerloop van de behandeling
Meldt u zich eerst aan bij de hoofdingang van het Radboudumc. Daarna volgt u route 682, plein A2, Oost op de 2e verdieping. U meldt u zich vervolgens opnieuw aan bij de aanmeldzuil voor een ticket met uw aanmeldcode.
Neem daarna plaats in de wachtkamer. Zodra uw aanmeldcode met het kamernummer op het scherm verschijnt, kunt u naar de kamer toe lopen. De verpleegkundige begeleidt u naar de OK- behandelkamer.
- Vervolgens neemt u plaats op de behandeltafel. Uw persoonlijke gegevens worden gecontroleerd (o.a. achternaam, voorletters, geboortedatum, bijzonderheden) en het verloop van de ingreep wordt uitgelegd.
- Het te behandelen gebied wordt gedesinfecteerd en plaatselijk verdoofd. Deze verdovingsprikken kunnen pijn doen. De verdoving werkt ongeveer 1 tot 2 uur.
- Met een dun metalen staafje (sonde) onderzoekt de arts of er gangen onder uw huid lopen die met holtes in de diepte of elkaar in verbinding staan. Alleen dan is deroofing mogelijk. De arts snijdt de huid boven de sonde weg waardoor het gangenstelsel daaronder zichtbaar wordt. De bodem van dit stelsel laten we zoveel mogelijk intact. Daar vormt zich later littekenweefsel.
- De behandeling duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.
Nazorg na de behandeling
Na ongeveer 2 uur is de verdoving uitgewerkt. Bij pijn kunt u veilig tot 3 keer per dag 2 tabletten van 500 mg paracetamol innemen. De wond blijft open na de operatie.
lees meerNazorg na de behandeling
- Na ongeveer 2 uur is de verdoving uitgewerkt. Bij pijn kunt u veilig tot 3 keer per dag 2 tabletten van 500 mg paracetamol innemen. Neemt u liever geen andere pijnstillers in, omdat deze de kans op een nabloeding groter maken.
- De wond(en) blijven open na de operatie. Deze groeien in 2 tot 6 weken dicht.
- Wondzorg:
- Het is goed om gewoon te douchen en de wond met zachte stralen en lauwwarm water uit te spoelen.
- Daarna kunt u de wond droogdeppen.
- Verzorgen met anti-bacteriële zalf en verbinden met vetgaas en absorberend verband. De arts geeft u een recept voor de zalf en het verbandmateriaal.
- Voor wonden in de liezen of bij de genitaliën, kunt u voor het plassen een plastuitje kopen bij uw apotheek of drogist.
- Het is belangrijk om na de ingreep weer te bewegen om te voorkomen dat het litteken te strak groeit. Extreme beweging en sporten wordt de eerste weken afgeraden. Maar normaal bewegen, waarbij de wond voorzichtig wordt opgerekt, is toegestaan. Hierdoor zorgt u ervoor dat het litteken soepel blijft en u uw lichaam goed kan blijven bewegen.
- Het is normaal als de wond de eerste dagen na de operatie nabloedt. Als het bloeden aanhoudt of u heeft ernstige pijnklachten en/of tekenen van infectie (roodheid rondom de wond, veel pijn en/of koorts) neem dan contact met ons op: (024) 361 32 80. Bij spoed 's avonds, in het weekend en op feestdagen volgt u het keuzemenu.
Naar uw afspraak poliklinische operaties Dermatologie
Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A (oost)
Verdieping: 2
Route: 682
Naar uw afspraak poliklinische operaties Dermatologie
Bezoekadres
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen