Wat is een defluxbehandeling?
De behandeling is gericht op het voorkomen van reflux. Reflux is een aandoening waarbij urine vanuit de blaas terugstroomt naar de urineleiders en soms naar de nier(en). De urine kan geïnfecteerd zijn, wat kan leiden tot nierbekkenontsteking. De nieren kunnen daardoor beschadigd raken.Tijdens de behandeling Wat kunt u verwachten?
De deflux-behandeling vindt meestal plaats tijdens een dagopname. Tijdens de behandeling spuiten we defluxgel in de blaaswand. Deze gel zorgt ervoor dat de urine niet kan terugstromen richting de urineleiders en nieren. lees meerNa de behandeling Waar moet u rekening mee houden?
In principe mag uw kind op de dag van de behandeling weer naar huis. Soms is het beter als uw kind een nachtje in het ziekenhuis blijft. De kinderuroloog bespreekt dit met u tijdens de middagvisite. lees meerNa de behandeling Waar moet u rekening mee houden?
In principe mag uw kind op de dag van de behandeling weer naar huis. Soms is het beter als uw kind een nachtje in het ziekenhuis blijft. De kinderuroloog bespreekt dit met u tijdens de middagvisite.Uw kind mag na de behandeling meteen weer baden of douchen. Als uw kind fit is, mag hij of zij weer deelnemen aan alle gebruikelijke activiteiten, zoals naar school gaan, buiten spelen, zwemmen, fietsen en sporten.
Medicijnen
Voor de behandeling geven we uw kind antibiotica via een infuus dat we inbrengen op de operatiekamer. De kinderuroloog beslist na de behandeling of uw kind door moet gaan met de antibiotica. Dit kan per kind verschillend zijn.Pijnbestrijding
Het kan zijn dat uw kind de eerste dagen na de ingreep pijn heeft. Dan is het belangrijk dat uw kind pijnmedicatie krijgt.Controle
We maken een controle afspraak voor 6 weken na de behandeling. Afhankelijk van de uitkomsten tijdens de kijkoperatie voeren we, voorafgaand aan de afspraak, één van de volgende onderzoeken uit:-
Bij een echografie worden beelden gemaakt van weefsels en organen met behulp van ultra-geluidsgolven.
-
Met een röntgenonderzoek van de blaas kunnen we mogelijke afwijkingen in de blaas en/of urinebuis opsporen.
lees meer -
Door het maken van foto's onderzoeken we de functie van de nieren en mogelijke belemmeringen van de urineafvloed van de nieren naar de blaas.
lees meer
Behandeling Anesthesie bij kinderen
Als uw kind een behandeling of onderzoek onder anesthesie krijgt is het belangrijk om hem/haar goed voor te bereiden.
lees meerContact opnemen met een arts
Neem contact op als uw kind één van de onderstaande klachten heeft. Wij overleggen dan met u wat u het beste kunt doen. Als het nodig is, vervroegen we de geplande controle afspraak.- Koorts
- Pijn ondanks gebruik van paracetamol
- Pijn bij het plassen
- De eerste 2 tot 4 dagen na de ingreep bloederige urine. Dit is meestal het gevolg van de blaaskatheter en gaat bijna altijd vanzelf over.