Na de correctie

U draagt na de correctie een paar dagen een gaasverband op uw oren. Om de oren te beschermen, draagt u ook een haarband. De plastisch chirurg vertelt hoe lang u deze moet dragen. Vaak zijn de oorschelpen nog een paar weken rood, gezwollen en gevoelig. U kunt paracetamol nemen tegen de pijn. Als u last heeft van extreme pijn of nabloedingen, moet u contact opnemen met uw plastisch chirurg.
Meestal gebruiken we oplosbare hechtingen. Anders verwijderen we de hechtingen na 1 à 2 weken.

Haarband

Na de operatie draagt u enkele weken een haarband. U moet deze band voor de operatie aanschaffen. Tijdens uw bezoek aan de polikliniek krijgt u hier meer informatie over.
Patiëntenzorg Behandelingen Correctie afstaande oren

Wanneer een correctie van afstaande oren?

Bij afstaande oren corrigeert de plastisch chirurg het kraakbeen van het oor zodat het oor dichter bij uw hoofd staat.

lees meer

Wanneer een correctie van afstaande oren?

Bij afstaande oren corrigeert de plastisch chirurg het kraakbeen van het oor. Hierdoor staat het oor dichter bij uw hoofd. 1 op de 20 mensen hebben afstaande oren. Soms is dit erfelijk. Het oor zelf is normaal, maar is de hoek met de schedel te groot. Dit komt omdat de oorschelp te diep is, of omdat een vouw in het kraakbeen ontbreekt. We kunnen afstaande oren corrigeren bij kinderen vanaf ongeveer 5-jarige leeftijd. Dan zijn de oren namelijk voor 90% uitgegroeid.


De operatie

De correctie kan onder narcose of onder plaatselijke verdoving. Bij narcose blijft u een dag in het ziekenhuis en bij plaatselijke verdoving mag u direct naar huis. lees meer

De operatie

De correctie kan onder narcose of onder plaatselijke verdoving. Bij narcose blijft u een dag in het ziekenhuis. Bij plaatselijke verdoving mag u direct naar huis.

De plastisch chirurg maakt het kraakbeen slap met een mesje of rasp. Hierdoor kan hij of zij het kraakbeen anders vormen. Met hechtingen zet de chirurg het kraakbeen in de gewenste stand. Als de oorschelp te diep is, verwijdert hij of zij een deel van het kraakbeen en de overtollige huid. In de meeste gevallen zijn de littekens niet opvallend.
 

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Na de correctie

U draagt na de correctie een paar dagen een gaasverband op uw oren. Om de oren te beschermen, draagt u ook een haarband. U kunt paracetamol nemen tegen de pijn. lees meer

Risico's wat kunt u verwachten?

Aan de correctie van afstaande oren zijn risico's verbonden. Deze complicaties komen niet vaak voor en zijn goed te behandelen. Na de operatie kunt u een natuurlijke stand van de oren verwachten. lees meer

Risico's wat kunt u verwachten?

Risico's

Door de operatie kan een nabloeding of infectie ontstaan. Deze complicaties komen niet vaak voor en zijn goed te behandelen. Het kan gebeuren dat er te weinig of juist te veel gecorrigeerd is of dat het resultaat asymmetrisch is. Dan opereren we u nog een keer. De meeste patiënten zijn na de eerste ingreep zeer tevreden.

Verwachtingen

Na de operatie kunt u een natuurlijke stand van de oren verwachten. De stand van uw oren is normaal als u één vinger tussen het oor en hoofd kunt leggen. Asymmetrisch afstaande oren kunnen we goed rechtzetten. Soms corrigeren we beide oren om ze symmetrisch te krijgen.

Kosten van correctie afstaande oren

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een correctie van afstaande oren. Vraag voor de ingreep aan uw zorgverzekeraar of zij de correctie vergoeden.

Contact

Polikliniek
(024) 361 95 94

Verpleegafdeling
(024) 361 40 14

Team Plastische Chirurgie

Ons team bestaat uit specialisten van verschillende disciplines.


Afdeling Plastische Chirurgie

De afdeling Plastische Chirurgie houdt zich bezig met herstel van vorm en functie van een lichaamsdeel. Het gaat om correctie van aangeboren of verkregen afwijkingen en verminkingen of gebreken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet