Voorbereiding

  • Als u ‘s ochtends wordt geholpen, moet u vanaf 0.00 uur nuchter zijn. Dat betekent dat u vanaf dat tijdstip niets meer mag eten en drinken en niet mag roken. Eventuele ochtendmedicijnen neemt u in met water.
  • Als u ‘s middags wordt geholpen, kunt u ‘s ochtends nog een licht ontbijt gebruiken. Daarna mag u niets meer eten en drinken en niet roken.

Wat is cardioversie

Cardioversie betekent het omkeren van een onregelmatig hartritme naar een regelmatig hartritme. Dit gebeurt door een stroomstootje. lees meer

Wat is cardioversie

Cardioversie betekent het omkeren van een onregelmatig hartritme naar een regelmatig hartritme. Dit gebeurt door een stroomstootje. Het onregelmatige hartritme wordt ook wel boezemfibrilleren (atriumfibrilleren) of boezemflutter (atriumflutter) genoemd.

U kunt het vergelijken met een orkest waarvan de muzikanten door elkaar spelen. Het stroomstootje is de dirigent die stilte eist. Slaagt de cardioversie dan zal het hart met een regelmatig ritme starten. Het orkest speelt weer in de maat.

Contact

Polikliniek Cardiologie

(024) 361 93 50

Belangrijk

  • Merkt u zelf weer een regelmatig hartritme neem dan contact op met cardiologie, T 024 361 92 76.
  • Neem de kaart van de trombosedienst mee.
  • Neem de medicijnen die u gebruikt mee.

Voorbereiding

Houdt er rekening mee dat u nuchter moet zijn voor de cardioversie. Dit betekent dat u een aantal uren niet maar eten en drinken en roken. lees meer

De behandeling

Tijdens de cardioversie krijgt u een anesthesiemiddel. Zodra u slaapt krijgt u enkele stroomstootjes. lees meer

De behandeling

U wordt opgenomen op afdeling Cardiologie. Daar maken we een ECG en brengen we een infuusnaald in. Tijdens de behandeling bewaken we uw bloeddruk, hartritme en zuurstofgehalte met een monitor.

U krijgt een masker over uw mond en neus om zuurstof in te ademen. Via het infuus krijgt u een anesthesiemiddel. Zodra u slaapt krijgt u enkele stroomstootjes door de borstkas. Tijdens de behandeling bent u tien minuten onder anesthesie.

Slaagt de cardioversie, dan zal het hart na korte tijd met een regelmatig ritme starten. Als de cardioversie niet slaagt kan de behandeling herhaald worden.
Heeft het geen resultaat dan zal de cardioloog voorstellen het onregelmatige ritme te accepteren. U krijgt dan medicijnen om de hoge snelheid van het ritme af te remmen. Die medicijnen blijft u de rest van uw leven gebruiken.

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: C
Verdieping: 0
Route: 725

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Cardiologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 616

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw C, Verdieping 0 en volg route 725 (Cardiologie)

Verpleeg­afdeling Hart, Vaat en Long C4

Op de verpleegafdeling Hart, Vaat en Long (C4) werken de volgende specialismen nauw met elkaar samen: Cardiologie, Cardio-thoracale Chirurgie, Longziekten en Heelkunde.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet