De behandeling Wat kunt u verwachten?

Heeft u kleine blaasstenen? Dan kunnen we deze via de plasbuis kapot maken (vergruizen) en uitspoelen. Heeft u grote stenen, dan moet u geopereerd worden. De arts maakt de blaas open via de buik. Hij haalt de stenen eruit en maakt uw blaas weer dicht. U krijgt een paar dagen een katheter om te zorgen dat de blaas goed geneest.
Patiëntenzorg Behandelingen Blaassteenverwijdering

Over blaassteenverwijdering

Als u blaasstenen heeft, kunnen we die via de plasbuis kapot maken en uitspoelen. lees meer over blaasstenen

Over blaassteenverwijdering

Wat zijn blaasstenen?

Blaasstenen zijn verkalkingen die ontstaan uit stoffen die in de urine zitten (zoals urinezuur). Vaak worden de stenen gevormd in de nieren en brengt de urine ze naar de blaas. Als u ze niet uitplast, kunnen de stenen gaan groeien en de doorgang blokkeren. Hierdoor kunt u moeilijker plassen en doet plassen soms pijn of krijgt u een branderig gevoel bij het plassen. Blaasstenen kunnen urineweginfecties veroorzaken. Blaasstenen komen het meest voor bij mannen met een vergrote prostaat die de plasbuis wat dichtdrukt. Vrouwen kunnen na een operatie tegen incontinentie last krijgen van blaasstenen. Blaasstenen komen ook voor bij mensen bij wie de zenuwprikkeling voor het legen van de blaas is verstoord.

Contact

Polikliniek Urologie

Bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.
(024) 361 38 03

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: C
Verdieping: 0
Route: 725

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw C, Verdieping 0 en volg route 725

De behandeling Wat kunt u verwachten?

Heeft u kleine blaasstenen? Dan kunnen we deze via de plasbuis kapot maken (vergruizen) en uitspoelen. Heeft u grote stenen, dan moet u geopereerd worden. lees meer over de behandeling

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Na de operatie Waar moet u rekening mee houden?

De eerste weken na de operatie moet u het rustig aan doen. Rust voldoende. Heeft u pijn of bent u moe? Dan heeft u meestal te veel gedaan. De hechtingen lossen meestal vanzelf op.

Afdeling Urologie

De specialisten van de afdeling Urologie onderzoeken en behandelen patiënten met aandoeningen aan de nieren, urinewegen of geslachtsorganen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet